Na penaltu bych šel i za nerozhodnutého stavu, ale máme v týmu penaltového mága, takže šance je malá, říká brankář Křimic Jiří Moravec

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem je brankář Křimic, Jiří Moravec! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jako tým teď docela šlapete. Na jaře jste ještě neztratili ani bod. Čemu to přisuzuješ?
Máš pravdu. Jaro jsme rozehráli velmi dobře. Myslím si, že do sebe zapadlo několik dílků, prvním dílkem bylo zimní soustředění kde kluci naběhali spoustu kilometrů a v zápasech fyzicky nezaostáváme, dalším dílkem do pomyslné skládačky jsou příchody nových hráčů a posledním dílkem je Ondra Zapoměl v roli trenéra, s jeho ligovými zkušenostmi dal hře řád, jednoduchost a přenesl na hráče klid, když všechny tyto dílky do sebe zapadnou, funguje to.
Myslíš, že na to má vliv i nové složení realizačního týmu? A jaký máš na trenéry, a pojetí fotbalu kterým se chtějí prezentovat, názor?
Tak určitě, jak jsem už říkal příchod nového trenéra vnesl do kabiny hlavně klid, už nemáme 11 trenérů, ale jen jednoho a je to příjemná změna, přijde mi že máme větší chuť do zápasů, co se týče asistenta tak jsem moc rád, že jsme pana Vonáška úplně neodradili z předchozího působení a vrátil se k nám. Co se týče herního projevu, tak za mě se to musí líbit, hrajeme moderní kombinační fotbal, který přináší hodně šancí a když mají útočníci den tak tam padne i nějaký ten gól.
Umíš si představit Křimice v krajském přeboru?
Vlastně proč ne? Ale zároveň bych zklidnil vášně, jak se to říká? Zajíci se počítají až po honu? Na takovéto myšlenky je zatím ještě čas. Máme před sebou ještě 11 kol a může se stát cokoliv.
Kde vidíš důvod toho, že je letošní sezóna 1.A třídy tak vyrovnaná? Když jsem se ptal ostatních hráčů kola, padaly odpovědi, že je to hlavně kvůli absenci Tachova a Petřína. Souhlasíš s tím?
Souhlasím, absence těchto dvou týmů určitě napomáhá k vyrovnanosti soutěže. Za mě tyto dva týmy mají hrát divizi a my v 1.A třídě si to můžeme rozdat mezi sebou, kdy každý může porazit každého a je to atraktivnější jak pro nás tak pro diváky.
V neděli jedete do Sušice, od které jste dostali na podzim 8 gólů. Ty jsi tenkrát nechytal, ale kde vidíš klíče k úspěchu proti nejlepší ofenzivě soutěže?
Vždycky před zápasem slyším, když nedostaneš gól nemůžeme prohrát (směje se). Takže klíč k úspěchu je jasný zodpovědně bránit a trefovat zařízení (směje se). Ne, určitě nás nečeká lehký zápas, Sušice je velmi kvalitní tým a i když se jim teď nedaří nic to neznamená. Můžou to vyladit zrovna před zápasem s námi a tzv. se nastartovat, ale doufám, že to tak nebude a Křimická kobra zase uštkne a přivezeme 3 body.
Jak zatím hodnotíš výkony nových tváří v dresu Křimic?
Já mám problém sám se sebou natož hodnotit ostatní (směje se), ale dobře, musím všechny pochválit, všichni to jsou kvalitní a zkušení borci, kteří podávají dobré výkony. Týmu to hodně prospělo a i díky nim jsme teď tam kde jsme.
Kdyby ses při zápase zranil a na lavici náhradníků by nebyl náhradní gólman, kdo ze tvých spoluhráčů z pole by šel do brány a vychytal vítězství, a kdo by naopak udělal ostudu?
Tak to vím naprosto přesně byl by to Grambi pasoval se do role trojky a třese se na tento okamžik aby si ho zopakoval. V Mýtě se mu to povedlo když jsem dostal červenou kartu a dochytával poslední minuty zápasu. Docela mu to šlo . Na druhou stranu si nedokážu představit v bráně třeba takového Kunu ( Václav Kuneš) měl bych o něj strach, aby si něco neudělal (směje se).
Šel bys za rozhodnutého stavu na penaltu?
Já bych šel i za nerozhodnutého stavu, ale máme v týmu penaltového mága,(promiň Vonas (směje se)) takže šance je hodně malá.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.