Hattrick je svátkem pro každého fotbalistu, říká hráč 16. kola teplického okresního přeboru - Martin Šváb!

Hráčem 16.kola teplického okresního přeboru se stal hattrickový střelec Martin Šváb! Jeho tým doma porazil Sobědruhy 7:1. V rozhovoru nám prozradil to, jak fungují tréninky v Unčíně a jakými týmy v mládí prošel!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se hráčem 16.kola teplického OP. Jaké z toho máte pocity?
Jsem velmi poctěn. Je to začátek sezóny, o kterém se mi nezdálo.
Proti TJ Slovan Sobědruhy jste vstřelil hattrick. Jak jste se svým výkonem spokojen?
Hattrick je svátkem pro každého fotbalistu. V mém případě umocněný prvním zápasem jarního kola a zároveň první zápas v novém týmu. Užil jsem si to. Nicméně zdaleka nešlo jen o můj výkon. V případě zmíněných 3 gólu šlo zároveň o dvě dokonalé, a jednu naprosto geniální přihrávku.
Váš tým je aspirantem na titul. Jste schopni formu udržet? Nebo ještě může někdo pohrozit?
Za těch pár týdnů, co jsem součástí týmu Sokol Unčín, jsem postřehl důležitou věc. Je to velmi diverzifikovaný kolektiv. To je základ pro to, abyste byl schopen reagovat na rozdílné týmy a jejich herní pojetí. Tenhle tým půjde do B třídy.
Kdo si naopak myslíte, že letos sestoupí?
Z pohledu na tabulku je patrné, že by se musel stát zázrak, aby se zachránily Sobědruhy. Je mi to líto, mám tam kamarády.
Jak vypadala vaše fotbalová kariéra? Kde jste hrával?
Ve zkratce. Jako elév jsem začal v Krupce pod vedením svého otce Karla Švába. V dorosteneckém věku jsem hrál v Bystřanech, což v té době byla farma FK Frydrych Teplice. Tam jsem se hodně naučil. Pak jsem se přes Hvězdu Trnovany vrátil zpět do Krupky, kde jsem zažil svá nejlepší fotbalová léta pod Petrem Kuzárem. Své poslední kopačky jsem chtěl roztrhat v Sokolu Všejany (okr. Nymburk). To se mi nepovedlo, a tak trhám další nyní v Unčíně.
Máte nějaké fotbalové vzory?
Fotbalové vzory mám. Jsou to obecně ti, kdo jsou na hřišti skromní, a není je slyšet. Jsou féroví, a přiznání se k ruce pro ně znamená víc, než vstřelení gólu.
Jak jste se k fotbalu dostal?
Táta hrával ligu v teplickém dorostu. To jsou pootevřené dveře každému klukovi.
Jakou máte pozici v kabině? Jste motivátor, nebo spíš vtipkujete?
Motivovat příliš neumím. Vtipkuji velice rád. Vždyť proto fotbal hraji, abych se bavil. Takže pokud motivuji, tak k líbivému fotbalu.
Jak jste spokojen s trenérem a s tréninky jako takovými? Chodí vás hodně?
Trenérské schopnosti jsou v dnešní době obecně mnohem lepší, než tomu bývalo dříve. Když chcete, nastudujete si tréninkové metody, od fyzičky aerobní a anaerobní přípravy, přes technické tréninky, udržení fyzické kondice, nálady v týmu. Ano, David Toncar splňuje mé představy o trenérovi. Na kluky má skvělý vliv. Co se týká účasti na tréninku, tak není vysoká. Jenže kdo dnes ukrojí čas rodině, práci, zálibám? Ti kdo chodí mají respekt, a zaslouží si pak místo v sestavě. Tak to bylo, je a bude. Bývá nás 10-14.
Znáte stránku fotbalunas.cz? Pokud ano, líbí se vám?
Stránku fotbalunas.cz jsem začal sledovat před několika lety, když jsem působil ve Všejanech. Měla nejbohatší informace i z relativně nižších soutěží. Statistiky, rozhovory, názory. To mě baví.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.