Předsezónní rozhovor s trenérem TJ Vendryně - Lukášem Martynkem

Fotbalunas.cz Vám v rámci 1.B třídy sk.C přináší předsezónní rozhovor se zástupci jednotlivých klubů. Dalším celkem v pořadí, který nám poskytl rozhovor je TJ Vendryně. Nejen o jejich ambicích do jarní části sezóny se rozpovídal trenér Lukáš Martynek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak zpětně s odstupem hodnotíte podzimní část sezony?
Určitě nechci říkat, že negativně, to ne, ale bohužel se nám nepodařilo navázat na předešlou sezónu tak, jak jsme chtěli. Celým podzimem nás bohužel provázely absence, často jsme do zápasů chodili s dorostenci, nebo s neaktivními hráči, kteří nám přišli pomoct. Ztratili jsme hodně zápasů, kde jsme měli bodovat, i přesto se ale držíme relativně vysoko. Nejdůležitější je ale samozřejmě zábava a radost, kterou nám fotbal přináší a protože to u nás klape, tak zábavy jsme si užili až až, v tomhle duchu byl podzim fajn.
Došlo v zimní přestávce k nějakým pohybům v kádru? (Odchody - příchody popř. změny v celém klubu)
V zimní přestávce nedošlo k ničemu zásadnímu. Posilu hlásíme jednu a věříme, že zvučnou. Jedná se o Adama Lasotu, který se k nám přišel rozehrát po operaci kolene a uvidíme, jak bude naše spolupráce pokračovat. Tým jinak zůstává nezměněn, největší posily pro nás budou naši hráči, kteří se snad postupně budou vracet po zranění, atp.
Jak jste spokojeni se zimní přípravou jako takovou? (tréninková morálka atd...)
V zimní přípravě to bylo jako vždy proměnlivé. Byly období, kdy jsme se scházeli v super počtech a potom naopak to někdy nevyšlo. Naštěstí máme dorost, kterým jsme se mohli doplnit. Je to pomoc pro nás a zároveň věřím, že to hodně dá i klukům z dorostu. K tréninkům jsme využívali umělou trávu v Třinci na Lesní, halu v Bystřici a ve Vendryni a umělku na Vitality ve Vendryni. Co se týče tréninků, tak ty měly úroveň, kluci makali a nechávali na hřišti všechno.
Výsledky v přátelských utkáních?
Co se týče přátelských zápasů, začli jsme stejně jako minulý rok zimním pohárem, kde jsme porazili Písek, na penalty vyhráli s Oldřichovicemi a poté prohráli s Bystřicí. Další dva přípravné utkání nám bohužel odpadly a tak jsme se ještě utkali aspoň s naším dorostem. Vendryně 5:1 Písek Vendryně 2:2 (3:2 po penaltách) Oldřichovice Vendryně 0:6 Bystřice Vendryně 5:0 Vendryně dorost
S jakými ambicemi vstupujete do jarní části soutěže?
Určitě se budeme chtít udržet co nejvýš, ideálně hrát TOP3 a trošku tlačit na Oldřichovice, ať to nemají tak jednoduché. Vše ale závisí na tom, jak se nám povede dát dohromady tým, jelikož už od začátku se nám zase kupí zranění. Na operaci s ramenem jde náš kapitán Kuba Pilch a bude mimo minimálně 5 zápasů, s tříslem laboruje Robin Pliska a taktéž ho asi nemine operace, se svalem nám ze začátku budou chybět brankář Kolarczyck a Honza Pilch, pak tady jsou ještě nějaké menší zranění, ty ale snad pustí hráče do zápasů. Každopádně si chceme fotbal užívat a mít z něj dobrý pocit.
V prvním kole narazíte na Hnojník. Co čekáte od prvního jarního střetnutí?
Jsem trošku znepokojený tím, kolik nás zase bude chybět, ale zároveň se strašně těším a věřím, že kluci, kteří budou hrát, chytnou šanci za pačesy. Uvidíme, co oběma týmům dovolí hřiště. Po zimě to často bývá náročné, takže se s tím budeme muset poprat. Každopádně mistrovské zápasy jsou to, proč to děláme, ta atmosféra už je cítit a doufám, že se bude hrát dobrý fotbal.
Je podle vás o postupujícím a sestupujícím předem rozhodnuto? Přecijen má poslední značnou ztrátu a naopak první celek tabulky výrazný náskok..
Oldřichovice odskočily fakt pěkně, s jejich kvalitou si myslím, že si to první místo nenechají utéct. Samozřejmě můžou přijít nějaké dva, tři nepovedené zápasy a s narůstajícím tlakem to ještě může být zajímavé. Celá tabulka je jinak celkem nabitá, myslím, že jaro určitě bude ještě napínavé. V naší soutěži se může stát doslova cokoliv.
Cokoli co byste chtěli zmínit skrze tento rozhovor
ANI AJAX!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.