Dokopná byla na velké úrovni, říká Pavel Fořt

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal bývalý ligový hráč, Pavel Fořt. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Od léta působíš v Křimicích, jak se tvůj přestup uskutečnil?
Tak Ondra Zapomněl s Romanem Vonáškem, kteří to tam vedou, se mě zeptali, jestli nemám chuť jim pomoct. Tak jsem řekl jo a zase byla chuť si zahrát vyšší soutěž, tak jsem na to kývl a teď jsem v Křimicích.
Jak se ti v týmu líbí?
Dobrý, parta je dobrá. Myslím si, že teď ke konci přišly i nějaké celkem slušné výsledky, takže určitě jsem spokojený... kdybych nebyl, tak tam nejsem (směje se)
V kabině jsou všichni hráči 30+, žádný mladíček. Jak kabina funguje s vyšším věkovým průměrem?
Tak kabina funguje dobře. Občas je to horší na hřišti, když proti nám vyběhnou ti mladí kluci a musíme s nimi víc běhat, ale musím říct, že to zvládáme. Je tam spousta dobrých fotbalistů, nějaké mlaďochy tam máme, takže si myslím, že to funguje.
Je v týmu nějaký hráč, který je ti víc sympatický než ostatní, takzvaně přirostl k srdci?
Jsem tam zatím krátkou dobu, s klukama nechodím trénovat, ale večer je to vždycky dobrý. Nemám to nějak, že bych tam měl někoho nad ostatními. Samozřejmě Vencu Sýkoru znám, s tím pracuju na Viktorce, takže s Vencou se známe asi víc. Ale není to tak, že bych tam měl nějakého více oblíbeného hráče než ostatní. Myslím si, že jsme tam dobrá parta a to je důležitý.
Po podzimní části jste na 7. místě. Převládá s umístěním spokojenost nebo naopak?
Myslím si, že je to takové umístění, co si vedení a trenér po podzimu asi představovali + jsme měli docela dost zraněných hráčů, já taky nebyl na každém zápase a X zápasů jsme hráli v 10 lidech, takže spíš převládá spokojenost. Kluci některé zápasy, i v těžkých podmínkách, zvládli a asi jsme rádi, že jsme zatím na sedmém místě.
Prý ses bál dokopné, naplnily se tvé obavy?
(Směje se) Tak trošičku jsem se jí bál, protože s klukama jsem dvakrát poseděl a bylo to moc pěkný a ta dokopná je přeci o trošku náročnější. Ale přežili jsme to (směje se) Samozřejmě jsem věděl, že budu muset zazpívat nějakou písničku a už jsem na to starej, abych dělal takovéhle věci (směje se) Ale jo, samozřejmě to k tomu patří. Ještě jsme poslední zápas vyhráli, takže dokopná se povedla... byla na velký úrovni (směje se)
Vyzkoušel sis několik, i zahraničních, angažmá. Na které z nich ve své kariéře vzpomínáš nejraději?
Já vzpomínám asi na každé, všude kde jsem byl. Měl jsem to štěstí, že jsem byl v různých zemích a v každé jsem pochytl jejich kulturu a naučil jsem se jazyk. Takže já vzpomínám na všechny dobře. Někde byl lepší život, někde mi to šlo lépe fotbalově, takže ono se to takhle nedá říct. Vždycky si beru z toho angažmá to nejlepší a v každém zahraničím angažmá bylo spousta krásných věci, takže na ně rád vzpomínám. Nemám vyloženě vybraný, kde to bylo nejlepší a kde zase špatný. Každé mělo svoje.
Vstřelil jsi i spoustu gólů. Vzpomeneš si, jaký byl ten nejhezčí?
Ja už jsem ohledně tohoto nějaký rozhovor dělal... Byl jeden z nejhezčích a asi nejdůležitější a to za Slavii, když jsme vyhráli titul, tak ten gól rozhodl o titulu. Ale těch gólů padlo hodně a já si vždycky cenil každého, který jsem dal a jestli byl hezký anebo nějaká šmudla, tak je to prostě gól (směje se). Pár těch gólů v hlavě mám, ale myslím si, že tenhle byl hezký a hodně důležitý, takže ten mi utkvěl v hlavě.
Jak vznikla tvá přezdívka na týmovém chatu Pavel pozdní sběr Fořt?
(směje se) Učil jsem mladý kluky, jak mají chodit večer na diskotéky. Že když chtějí balit holky, tak mají chodit až ve 3 hodiny ráno. Pak je to ten pozdní sběr a mají to tutový. To bylo poprvé, co jsme s klukama někde byli, a já jim říkal, že musí jít až na pozdní sběr.
Četl jsi rozhovor s Vaškem Sýkorou, ve kterém popisoval spolupráci s tebou jako "S Pavlem se hraje skvěle, jsme totiž oba dva úplně jiní - On velkej a tlustej a já malej a hloupej. Co na to říkáš?
Jo to jsem četl, taky jsem mu pěkně vynadal. Ne, dělám si srandu. Pobavilo mě to a vlastně má i pravdu, i když musím říct, že teď jsem trošku zhubnul (směje se) Určitě mě to neurazilo. Vencu znám a je to fajn kluk, takže určitě, když si ze mě vystřelí nebo udělá srandu, tak to vezmu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.