Jednou bych si chtěl s Pardubičkami zahrát divizi, říká v rozhovoru hráč 13. kola krajského přeboru, Matěj Tuťálek z Pardubiček.

Hráčem 13. kola krajského přeboru se stal hrdina Pardubiček, který svojí rozhodující brankou sesadil z trůnu dosavadního krále soutěže z Libišan, dvaadvacetiletý Matěj Tuťálek. Přečtěte si zajímavý rozhovor s tímto stále ještě velmi mladým a prospektivním fotbalistou. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáte na to, že jste byl fanoušky zvolen jako nejlepší hráč uplynulého kola?
Tak určitě jsem za to moc rád, ale hlasování jsem trochu ovlivnil. Nicméně bych všem, co pro mě hlasovali, chtěl moc poděkovat, hlavně těm, co mi dali hlas za můj výkon v zápase. Doufám že v sestavě kola, potažmo hráčem kola nejsem naposled.
Očekával jste, že Vás po Vašem výkonu fanoušci takto ocení?
Upřímně (směje se)? Celkem i očekával. Když jsem totiž viděl, že jsem v sestavě kola, tak jsem odkaz na hlasování poslal kamarádům, přítelkyni a žákům z našeho klubu (které trénuju) a všichni mi pak psali, že pro mě hlasovali xkrát za den. Výsledek pak dopadl tak, jak dopadl.
V zápase proti Libišanům se Vám podařilo vstřelit rozhodující branku, můžete nám tuto gólovou situaci nějak stručně popsat?
Branku jsem vstřelil z rychlého protiútoku, kdy mě Tomáš Svatoň našel přihrávkou a já jsem šel sám na gólmana. Udělal jsem kličku a dal gól do prázdné brány.
Jaký to byl pocit, dát takto důležitý gól, rozhodnout o senzační výhře a zároveň sesadit do té doby vedoucí Libišany z pomyslného trůnu?
No tak pocit to byl samozřejmě skvělý, byl jsem rád, že se to takhle povedlo i za všechny kluky, protože v tomto utkání každý nechal 120%.
Proběhla po takto cenném vítězství s Vaším týmem nějaká speciální oslava?
Speciální oslava neproběhla, kluci šli poctivě domů regenerovat. Jeden spoluhráč měl ale oslavu 22.narozenin, tak jsme s pár kluky oslavili jeho narozeniny a samozřejmě i výhru. Výsledek oslavy nechám radši bez komentáře…
V příštím kole budete s Vaším týmem hostit Přelouč, jaký očekáváte průběh a výsledek tohoto klání?
Průběh očekávám, že Přelouč bude čekat na naše chyby a hrozit z rychlých protiútoků. Doufám ale, že my předvedeme dobrý výkon a vstřelíme rychlý gól, který nás uklidní. Výsledek tipuju 3:0 pro nás a góly vstřelí: Štědrý, Hofman a Svoboda.
S jakým týmovým a také osobním cílem jste vstupoval do aktuální sezóny?
Týmový cíl byl jednoduchý: pohybovat se v co nejvyšších pozicích tabulky (kde si myslím, že určitě máme na to být daleko výš, než jsme teď) a osobní: nebýt zraněný, to se částečně povedlo a také být co nejvíce produktivní, (tady to bohužel není to co bych si představoval) takže s tím spokojenost moc není…
Máte před zápasem nějaký speciální rituál, který se snažíte dodržovat?
Rituál asi vyloženě ne. Vyhovuje mi ale pustit si do uší vlastní písničky. Byl jsem DJ kabiny, ale kluci nadávali, že se to nedá poslouchat, tak to mám alespoň ve sluchátkách.
Jaký největší úspěch se Vám během Vaší kariéry povedlo dosáhnout?
Nejspíš 2x po sobě vítězství krajského přeboru dorostu s týme SK Pardubičky pod skvělým vedením Mrázka a Svobody a také kustoda pana Havelky.
Máte před sebou ještě nějaký fotbalový sen či cíl, na který byste si chtěl ještě ve své fotbalové kariéře sáhnout?
Myslím, že nějaký ten sen má každý… Cíl je se dostat nejvýše, jak to půjde a až to bude možné. hrát s Pardubičkami alespoň Divizi a zahrát si proti nějakému většímu týmu, třeba v Mol Cupu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.