Musíme se zlepšit v obou vápnech, ví Hamák z Herálce

Herálec remizoval ve Velkém Beranově a Petr Hamák ví, co jeho tým trápí. Ví i to, co bude platit na Bedřichov?
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Díky, Martine. Příspěvku se určitě nevyhnu. Nebude to do kasy, ale do skládku s alkoholem, protože pokladník Marin Miličevič mi to vypočítal na jednu láhev kvalitního alkoholu. A ženu za to prý musím pozvat někam na večeři, takže mě to nakonec asi přece jen vyjde draho.
Sledoval jsi hlasování? Kdo tě podpořil v tom, že jsi vyhrál?
Popravdě až teď zjišťuji, že stav hlasování je možné průběžně sledovat. Největší zásluhu mají určitě kluci z kabiny v čele s Marinem. Naše hlavní redaktorka Lucka Peňázová to pověsila i na klubovou stránku na FB, takže je možné, že i tam někdo tuto vzácnou událost podpořil. Každopádně díky všem, kdo hlas poslali.
O víkendu jste remizovali ve Velkém Beranově. Jak bys zápas popsal?
Začali jsme dobře a na začátku jsme měli několik dobrých šancí, ale potvrdilo se to, co nás provází v posledních zápasech – nekoncentrovanost v zakončení a neproměňování šancí. Po našich chybách vzadu jsme domácí dvakrát pustili do jednobrankového vedení. V obou případech se nám podařilo poměrně rychle vyrovnat a měli jsme skoro celý druhý poločas na to, abychom zápas zlomili. Snažili jsme se do poslední chvíle, ale v šestnáctce domácích to byl z naší strany zmar a ke konci zápasu se na hřišti spíše bojovalo, než že by se hrál fotbal.
Šlo o váš první vzájemný zápas. Překvapil vás soupeř něčím?
Přestože se Beranov nacházel na posledním místě, věděli jsme, že nás nečeká lehké utkání. Je to bojovný tým, který se snaží hrát fotbal. Popravdě si nemyslím, že patří na poslední místo a na jaře se posunou tabulkou vzhůru.
V dalším kole jedete do Bedřichova. Co od zápasu čekáš?
Čeká nás další těžké utkání, Bedřichov je na svém hřišti velmi silný a ve druhé polovině podzimu se výsledkově zvedl. Každopádně ale budeme chtít vyhrát. Věřím ve fotbalovost z obou stran a v naše tři body.
Vezmete si k srdci něco z prvního vzájemného utkání?
Ač jsme v prvním kole vyhráli 3:0, nenechal bych se mást výsledkem. V prvním poločase nás několikrát v bráně podržel David Kubica a zápas mohl skončit klidně 5:5. Abychom měli šanci na výhru, musíme hrát znovu zodpovědně dozadu a být stejně efektivní v zakončení jako v prvním vzájemném zápase.
V čem je problém, že v poslední zápasy nedokážete dotáhnout ke třem bodům?
Řekl bych, že důslednější dohrávání situací na obou stranách hřiště. Od vápna k vápnu hrajeme, myslím, kvalitní fotbal, ale na každý gól se strašně nadřeme a spálíme spoustu šancí. Soupeřům navíc darujeme góly na zlatém podnose. Zkušenosti v týmu máme, jen je potřebujeme lépe prodat.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Když pominu ten náš, tak Slavie Praha, Arsenal Londýn a pro znalce Mongolia Herálec.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Relativně pozdě - tuším, že mi bylo 9 nebo 10 let. Sportovní zázemí jsem měl doma dobré, takže to bylo jen o tom si vybrat sport. No a jak to tak na vesnicích chodí, postupem času si fotbalovou registračku udělal skoro každý. Začínali jsme tenkrát společně s Ondrou Černým, se kterým to pytlíkujeme do dneška. V té době ještě nebyly přípravky a mladší žáci, takže jsme naskočili přímo mezi starší žáky a občas to muselo být dosti komické.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Sport, ve kterém u mě rozhoduje týmový duch. Toho má naše parta silného, a proto mě fotbal v Herálci stále drží a baví. Pořád se tomu snažím dát maximum, i když už samozřejmě nemůže být fotbal na prvním místě jako dřív, kdy se vše točilo jen kolem něj. Naštěstí mám tolerantní ženu, která mi fotbal nezatrhla a podporuje mě v něm. Se syny se snaží jezdit na všechny zápasy, za což jí patří velký dík. Takže si tu večeři vlastně zaslouží.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Za mě je to velmi povedený projekt, jehož cílem je zviditelnit ten náš amatérský fotbal a v podstatě buduje komunitu amatérských fotbalistů a fanoušků. Každá (i ta nejnižší) soutěž v ČR tu má svůj výsledkový servis a prostor pro statistiky, tipovačky nebo sestavy kola, což nikdy před ním nebylo. Pokud se navíc konkrétní soutěži věnuje její správce tak jako ty té naší, pak je těch informací spousta. Díky, že tomu svůj volný čas věnuješ.
VÝBĚR PETRA HAMÁKA:
Největší kliďas týmu:
Filip Bureš (ač už přes rok nehraje, pořád ho do týmu počítám)
Největší srdcař týmu:
Josef a Lucka Peňázovi
Největší bavič týmu:
Josef Peňáz
Nejrychlejší hráč týmu:
Roman Holeš, Vojta Uchytil a na delší sprint jsem snad ještě konkurenceschopný i já.
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Trio Ondřej Černý, Tadeáš Otava a Radim Kadlec.
Děkuji za rozhovor.
Taky díky!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.