ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 12.kolo Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Vítězem je Tomáš Spratek z TJ Sokola Nýdek!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratulace k hráči kola. Věděl jsi o své nominaci?
Děkuji za nominaci a ocenění, moc si toho vážím, ale je to díky celému týmu.O nominaci jsem se dozvěděl na našem skupinovém chatu.
Zhodnoť derby s Vendryní.
Derby s Vendryní je vždycky vyhecované, protože se mezi sebou dobře známe. Měli jsme jim po minulém ročníku co vracet a 3 body, které jsme si odvezli domů jsou obzvlášť sladké. Bylo to vyrovnané utkání na těžkém terénu, my jsme využili nabídnuté šance a udrželi jsme zasloužené vítězství. Chtěli jsme to víc než soupeř.
Před Hojdyszovou brankou jsi prý předvedl parádní sólo přes půl hřiště.
Otevřel se mi prostor,podařilo se mi obejít i pár soupeřů,posunul jsem míč do křídla na Filipa Szotkowskeho, který naservíroval míč na Matěje, který si před brankářem věděl rady.
V příštím utkání Vás čeká nováček z Horního Žukova. Co čekáš od tohoto střetnutí?
Čekám nepříjemný zápas podobný soupeř jako Baška, tak snad bude i výsledek podobný a body zůstanou v Nýdku.
V Nýdku působíš opravdu dlouho. Je tento klub opravdová srdcovka a nikdy jsi neuvažoval o změně dresu? Popř. vyšší soutěži?
Nějaké nabídky z vyšší soutěže byly, ale z klubu mého srdce jsem nikdy v plánu odejít neměl.
Nýdek hrává v neděli. Jak moc osobně tobě sedí nedělní domácí duely? Jde o záležitost, kterou totiž v dnešní době hráči spíše nemají rádi...
Mě osobně domácí zápasy v neděli sedí,v Nýdku se tak vždycky hrálo a určitě bych neměnil.
Nýdek před sezónou převzal bývalý ligový útočník Petr Bauman. Jak vnímáš tuto změnu na trenérské židli?
Pan trenér Bauman je velice zkušený,má za sebou bohatou fotbalovou kariéru a to po všech stránkách a určitě nám má co dát.Vysledky jsou a to je nejdůležitější.
Bude tě vítězství v anketě stát něco do kabiny?
V kabině jsem i pokladník, finanční obnos to nebude ale klukům nějakou láhev koupím. Už si mě za to dobírají.
Jak hodnotíš víceméně po podzimní části umístění Nýdku, který je po několika letech v širší špičce?
Pro mě je důležité že vyhráváme před domácími diváky kteří chodí v hojném počtu, body přibývají a konečně se nám povedlo přivézt i něco z venku. Tabulka je hodně vyrovnaná,takže stačí dvě kola a jsme dole. Ale díváme se před sebe a chceme vyhrát každý zápas.
Co je tvým civilním zaměstnáním?
Pracuji už 14 let v třineckých železárnách na válcovně A, konkrétně na krokové peci. Dělám na směny, takže je to u fotbalu náročné a hodně volna padne i na fotbal.
S jakým umístěním bys byl po sezóně spokojený? A je podle tebe reálný útok nýdeckého celku v nejbližších letech na vyšší soutěž?
Být do 5 místa by bylo krásné umístění které už v Nýdku dlouho nepamatuji. Postup do vyšší soutěže podle mě v Nýdku reálný není, nemáme žádné mládežnické týmy a 1.B třída je ideální soutěž pro klub jako je Nýdek.
Jak moc pomohly, či jak velký vliv na tým měl příchod ligových posil Čelůstky, Perniše či Palečka?
Borci, kteří nás posílili před sezónou jsou skvělí hráči a zvedli celý tým, mladí se mají od koho učit. Vliv na výsledky mají neskutečný, bez nich bychom nebyli tam, kde jsme. Hráče jako Mazurek, Perniš, Čelůstka a Paleček nám může závidět celá soutěž, myslím, že by se uplatnili i výš, ale jsem rád že jsou u nás. Jak v kabině, tak na hřišti se nijak nad nikoho nepovyšují a je ctí mi si s nimi zahrát.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.