Tomáš Konejl: Moje pozice je spíše v B týmu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Tomáš Konejl z SK Polička. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se hráčem 12. kola A. třídy! Co na to říkáte, očekával jste něco takového?
To že se dostanu do sestavy kola by mě před zápasem opravdu nenapadlo. Spíš naopak, měl jsem strach, aby z premiéry za áčko v A třídě nebyla velká ostuda
Komu vděčíte za podporu v hlasování?
Už jakmile jsem se dozvěděl, že jsem se dostal do sestavy kola, bylo mi jasné, že rodina, kamarádi a kolegové se postarají o to, abych se hráčem kola stal
V zápase s Dolním Újezdem jste se dostali do vedení 2:0, přesto ale pro vás vítězstvím zápas neskončil, co nám k zápasu řeknete?
Co vím, tak do zápasu jsme nastoupili v dost oslabené sestavě, ať už kvůli zraněním nebo kvůli vyloučením z předchozích zápasů. V závěru prvního poločasu vstřelil Štěpán Krejčí gól na 1:0 a do kabin jsme šli ve vedení. V úvodu druhého poločasu se trefil Pavel Bureš a my jsme věděli už 2:0. Bohužel od 70. minuty jsme úplně vypadli z tempa a to soupeř dokázal potrestat. Vzhledem k tomu, že utkání končilo střelou Dolního Újezdu do tyče, můžeme být nakonec rádi alespoň za bod.
Jednalo se o váš debut v A týmu Poličky, hned jste si připsal několik důležitých zákroků a pomohl k zisku bodu. Můžeme očekávat další starty nebo jste spokojen s rolí v B týmu?
To není otázka úplně na mě, jako spíš na trenéra A týmu. Já osobně jsem v béčku spokojený. Máme tam skvělou partu a těším se na každý zápas. I díky tomu, že stíhám v podstatě jenom zápasy si myslím, že moje pozice je spíš v B týmu.
Jakou soutěž hraje Polička B a jak se ji letos daří?
Polička B hraje okresní přebor. Loni jsme postoupili ze III. třídy a tak si jako nováček soutěže musíme zvykat na trochu vyšší úroveň soutěže. Zatím to vypadá, že budeme v jarní části hrát spíš o záchranu. Každopádně pevně věřím, že se v soutěži udržíme.
Máte nějaký předzápasový rituál?
Red Bull a žvýkačka před zápasem. Bez toho bych už asi do zápasu ani nenastoupil.
Jaké jsou vaše mimo fotbalové koníčky?
Mimo svůj fotbal se rád zajdu podívat na zápasy ostatních týmů nebo některých mých bývalých spoluhráčů, případně vyrazím někam na hokej.
Nedávno vyšel nový díl herní série FIFA 23, jaký máte vztah k ní a samotnému hraní her?
FIFU 23 jsem ještě nehrál. Doma sice xbox mám, ale už delší dobu jsem ho nezapnul. Občas se sejdeme s kamarády a zahrajeme si FIFU.
Dlouhá léta jste byl redaktorem na naší stránce, jak na tuto zkušenost vzpomínáte? Vrátíte se někdy do redakce?
Byla to zajímavá zkušenost. Momentálně nedokážu odpovědět na druhou část otázky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.