Mám radši oslavy na vlastní polovině, ať zbytek týmu nevychladne, říká Jan Lavička

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal kralovický útočník Jan Lavička. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ty jsi se tento víkend vrátil po zranění. Vynechal jsi 3 zápasy. Co se ti na začátku září v Sušici stalo?
Nic extra, svalové zranění, ale taková jsou strašně zrádná. Nebo jsem možná měl jen chuť na pivo?(směje se)
Jak zpětně hodnotíš vyhrané derby proti Kaznějovu?
Nějak více bych to nerozebíral, bylo to férové derby. Měli jsme asi trochu štěstí, ale gólů jsme dali víc a bereme 3 body.
Hráčů, kteří za svou kariéru nevyměnili tým, se ptám, jestli měli někdy zaječí úmysly. Jak to máš ty? Pomýšlel jsi někdy, že bys Kralovice opustil a vydal se za novou výzvou?
Tak v mládeži jsem hrával za Rokycany na střídavý start, nějaký nabídky v mužské kategorii byly, ale odolal jsem, z takové party a od kamarádů se odchází těžko.
Nosíš dres s číslem 2. To je pro útočníky docela nezvyklé. Má tvůj výběr čísla nějaký hlubší význam?
Hlubší význam bych v tom nehledal, bylo to první volné číslo, když jsem přišel z dorostu, tak už mi zůstalo (směje se). Nebo bych měl ještě jedno vysvětlení… První bez koho se na hřišti neobejdeš má většinou číslo jedna a chytá, no a druhý číslo dva, třetí číslo tři atd…(smích)
Kdo se stará v kabině Kralovic o legraci?
My se v kabině ničemu nesmějeme. Vše bereme naprosto vážně, na srandu není čas, máme přísné trenéry a Ti nemají srandu vůbec rádi. Musíme vždy jít do toho, beze srandy!
Spoluhráči říkají, že kdyby někoho z nich napadlo si postavit přímý kop nebo penaltu místo tebe, tak ho buď zastřelíš nebo na truc skončíš s fotbalem. Je to pravda?
Když něco funguje naprosto bez chybičky, není potřeba to jakkoliv měnit. No a kdyby náhodou to někdy chvilku nefungovalo, tak to časem zase fungovat začne…
Tvá gólová střela z přímého kopu proti Klatovům byla doslova výstavní. Je to tím, že se kolem tebe ochomýtal Martin Kůsa?
Možná v tom sehrál nějakou sporadickou roli, ale nejdůležitější je samozřejmě neustálý trénink a drilování kopací techniky (smích).
Gólové oslavy preferuješ na soupeřově polovině nebo spíše na vlastní?
Mám radši oslavy na vlastní polovině, ať zbytek týmu nevychladne. Vždy myslím na jejich dobro! (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.