Marek Kužma: Vyhovuje nám naše velké hřiště, na to taky není každý tým zvyklý

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Po necelých 4 měsících opět zvítězil Marek Kužma. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhráli jste dva zápasy za sebou a máte devět bodů. Je teď v kabině lepší atmosféra? Přeci jenom po šesti kolech jste byli pouze na třech bodech.
Určitě se nám všem ulevilo, že jsme teď nasbírali nějaké ty body. Vždycky je nepříjemné být ve spodku tabulky. Konečně se nám pomalu začíná dařit a herní výkony odpovídají kvalitám týmu. Pořád se ale držíme ve spodních příčkách a doufám, že budeme už jen tabulkou stoupat a atmosféra v kabině s ní.
Vraťme se k zápasu s Chlumčany. Trenér Drozda říkal, že to byl nejfotbalovější tým, na který jste v této sezóně narazili. Souhlasíš s ním?
Určitě. Z těch 7 zápasů, které jsme odehráli patřili s Kaznějovem k nejlepším týmům. Zápas odmakali na 100%. Byl to hodně vyrovnaný zápas, který se nám podařilo v druhé půli obrátit v náš prospěch. Ale já jsem toho názoru, že nás čeká ještě hodně náročných zápasů a na tuto otázku budu znát odpověď až po odehrání podzimu.
Vám se na začátku sezóny výsledkově úplně nedařilo. Teď jste po dvou výhrách sice stále až dvanáctí, paradoxně ale ztrácíte na pátý Dlouhý Újezd pouze 2 body. Čím si vysvětluješ vyrovnanost soutěže?
Je to bohužel tak. Dostávali jsme branky ze zbytečných chyb a vepředu jsme jich taky moc nedali… Vyrovnanost soutěže je asi tím, že jsou všechny týmy na stejné úrovni a nikdo úplně tak nevyniká jako v minulé sezoně Petřín s Tachovem. Ale jsem za to rád, protože je pořád o co hrát a nikdo nemá úplně tak suverénní náskok a tabulkovou jistotu, takže všechny týmy musí bojovat v každém utkání.
Všechny zápasy, které jste vyhráli, jste vyhráli s čistým kontem a na domácím hřišti. Cítíš, že jste doma silnější než na hřištích soupeře?
Ano, doma jsme určitě silnější a není žádným tajemstvím, že je to i díky klukům z Áčka, kteří nám chodí vypomáhat. Navíc si myslím, že nám vyhovuje naše velké hřiště, na to taky není zvyklý každý tým…
Sledoval jsi twitterový účet Rokycan před pohárovým zápasem s Libercem?
Neznám nikoho kdo by ho nesledoval. (smích) V mém okolí o tom věděli všichni. Moc se to povedlo a hrozně jsem se u toho nasmál a nebyl jsem sám. Přeci jenom podívej se na odezvu.
Věděli jste v kabině dříve než fotbalová veřejnost, kdo za tím vším byl nebo jste se to také dozvěděli až po zápase?
Já osobně jsem se to dozvěděl až po zápase. Netrávím v kabině moc času kvůli práci… Ale asi ani nikdo z kluků nevěděl, kdo to píše. Měl jsem své tipy, kdo by to mohl být, ale ani jeden nebyl správný.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.