Až se kluci uzdraví, tak budeme ještě silnější, tvrdí Ondřej Toman z Počítek

Stoper Počítek Ondřej Toman si pochvaluje vstup do soutěže a upozorňuje soupeře, že jeho tým bude ještě silnější. Co čeká od zápasu s béčkem Polné? Dozvíte se i to, koho kromě svého celku považuje za favorita soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ondro, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji. Nějaká lahvinka v klubové ledničce přistane.
Sledoval jsi hlasování? Kdo ti poslal nejvíce hlasů?
Tentokrát jsem hlasování nesledoval, o to víc jsem byl překvapený. Nejvíce hlasů mám určitě od kluků z kabiny.
O víkendu jste vyhráli v Bedřichově. Jak bys zápas popsal?
V Bedřichově jsme šli brzy do vedení 1:0, což pro nás bylo důležité a pomohlo nám to. Domácí Bedřichov hrál možná o něco více na míči, ale do žádných vyložených příležitostí jsme domácí hráče nepustili. Jediný gól jsme inkasovali pěknou střelou z delší vzdálenosti. Podle mého názoru bylo vítězství zasloužené.
Vstřelil jsi dvě branky. Můžeš nám je popsat?
Obě branky jsem vstřelil po standardních situacích. První mi luxusně, ačkoliv s úmyslem střely na bránu (smích), nacentroval po odraženém balónu Míra Peška, já si balón ve vápně zpracoval a poklidil do brány. Druhá branka byla po faulu a přímém kopu ze strany, který mi nacentroval do vápna Honzík Mašek, pokud se nepletu, a já už zase jen uklízel do brány.
V příštím kole hostíte béčko Polné. Co od zápasu čekáš?
Od příštího zápasu čekám jediné, což jsou pochopitelně 3 body. Stejně jako každý jiný zápas, ať už hrajeme s kýmkoliv, budeme chtít vyhrát. Nevím ale, co od Polné můžeme očekávat, start sezóny se jim nepovedl, ale o to víc s námi potřebují bodovat. Proto se nesmí v neděli nic podcenit a zápas se musí odmakat. Hlavně na domácím hřišti musíme vyhrávat.
Jak hodnotíš parádní vstup do soutěže?
Vstup do soutěže hodnotím samozřejmě hodně pozitivně, co se výsledků týče, jinak to asi ani nejde. Ale je škoda, že přišlo zranění více důležitých hráčů ze základní sestavy hned od úvodu sezóny. Až se kluci uzdraví, budeme ještě silnější. Na druhou stranu, náš cíl po loňském sestupu z 1.A třídy je hrát letos na špici tabulky, což se nám zatím daří, ale nesmíme polevit a musíme pokračovat pořád stejně, nebo ještě o kousek lépe. Přišli k nám před sezonou noví hráči, zkušení hráči, a tak si myslím, že na to kádr je, aby se ta špice letos hrála.
Koho považuješ za favorita soutěže?
Nás, Moravské Budějovice a Rudíkov. Před sezónou bych favorizoval i Hamry, kterým nevyšel začátek sezóny, ale zápasů je ještě spousta a Hamry měly na začátek těžké soupeře, tak uvidíme jestli se teď zvednou. Jiného favorita na postup asi nemám.
Komu fandíš?
Chelsea FC
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Fotbal jsem začal hrát ve svých 5 nebo 6 letech ve Žďáře, a to díky mému o 4 roky staršímu bráchovi Fandovi. On v té době už nějakou chvíli ve Žďáře hrál a já se chodil dívat na tréninky. Tam se mi to zalíbilo, tak jsem začal hrát fotbal ve Žďáře taky. Brácha byl vždy můj vzor a vždy jsem se snažil se mu fotbalově vyrovnat, což se mi nikdy nepovedlo, ale hodně mi to prospělo.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Stoper, nebo střední defenzivní záložník. Jsem spíše defenzivní než ofenzivní typ.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Přesně nevím, jak definovat čím pro mě fotbal je, ale fotbal mám od malička rád a rád ho i od malička hraju. Doufám, že se mi vyhne nějaký zranění, abych ještě mohl hrát co nejdéle to půjde. Jsem rád, že teď hraji v Počítkach. Je zde hodně dobrých fotbalistů a dobrá parta, což je důležité. Fotbal je týmová hra.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Je dobré, že i v nižších soutěžích něco takového je. Díky za to.
VÝBĚR ONDŘEJE TOMANA:
Největší kliďas týmu:
Péťa Beneš
Největší srdcař týmu:
Lukáš Sláma
Největší bavič týmu:
Nejvíc baví ten, kdo nejvíc vypije. Většinou tedy Martin Řeháček.
Nejrychlejší hráč týmu:
Nová posila Kuba Žalud alias Žíža a Martin Kuřítko
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Náš brankář Hořajs, říka, že jsem to já. Já si to osobně myslím taky.
Děkuji za rozhovor.
Taky děkuji, ať se daří!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.