Opět mám z fotbalu radost, těší Hořínka z Počítek

Brankář Počítek Jakub Hořínek hodnotí zápas s Křižanovem. Dozvíte se i to, co ho přiválo do Počítek a jak se stal z útočníka brankářem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Čau Marťas, díky moc. Myslím si, že nějakou tu lahvinku přinést musím.
Sledoval jsi hlasování? Kdo ti poslal nejvíce hlasů?
Ano sledoval, taky jsem si poslal pár hlasů. Ovšem nejvíce hlasů mně poslali určitě lidé, kteří tomu fotbalu rozumí, jinak by to takhle nedopadlo (smích). Mnohokrát jim děkuji!
O víkendu jste porazili Křižanov. Jak bys zápas popsal?
Ono už to pár dní je, takže těžko popisovat podrobnosti. Nicméně body zůstaly zaslouženě doma. Celá jedenáctka, i ti co nastoupili na plac později, tak všichni odvedli super výkon. Ke konci nás soupeř trochu zatlačil, musel jsem kluky trochu podržet za ten jejich skvělý výkon. Od toho tam přece brankář je. Ovšem musím uznat kvality soupeře. Neodehráli vůbec špatný zápas,ale my jsme byli lepší.
U které šance soupeře jsi se nejvíce zapotil?
V tom druhém poločase tam těch situací bylo víc, ale s podporou našich skvělých obránců jsme to zvládli a bránu zamkli.
V příštím kole jedete do Bedřichova. Co od zápasu čekáš?
Určitě opět skvělou po i před zápasovou náladu, jako vždy. Samozřejmě jedeme pro 3 body! Soupeře vůbec neznám, ale čekám 11 mladejch cápků, kteří budou kousat. Ovšem my máme natolik zkušenej mančaft, že věřím v naši výhru!
Ještě nedávno jsi hrál v Rudolci. Co tě zaválo do Počítek?
Musím říct, že v Rudolci jsou super kluci, akorát mi tam chybělo to, co od fotbalu očekávám. Navíc se změnil soukromý život a mě tam popravdě nic nedrželo. V Počítkách jsem hrával dříve, spoustu kluků a místních lidí znám, je tady skvělá parta, možná se budete divit, ale jsou zde i skvělí fotbalisti! Tady mám z fotbalu opět radost a těším se na každéj zápas.
V Počítkách jsi se objevil na pozici brankáře. Táhlo tě to tam už dříve?
No, to je tak trochu zalepená díra, která asi už zůstane (smích). Hele, já jsem nikdy nechytal, kdo mě zná, ví že jsem vždycky hrával v útoku. Až poslední roky, kdy už nestíhám s dechem jsem se párkrát ocitl v bráně. A ono to prej není zase tak špatný. V Počítkách zrovna nebyl kdo do brány, tak mi koupili borci rukavice a stojím tam já! A musím říct, že mě to baví čím dál víc. Mám kolem sebe skvělou bandu, to pak musí bavit každýho.
Komu fandíš?
Jednoznačně Slovanu Liberec!
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
K fotbalu mě přivedl táta někdy v šesti letech. Hraji ho od té doby prakticky pořád. Tento sport má v mém srdci velký prostor. To je láska na celej život.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Vždycky jsem rád střílel branky a rozhodoval zápasy. To bylo moje. Prostě dát gól! Ovšem už nejsem nejmladší, nikomu neuteču a s dechem je to špatný u vášnivého kuřáka. Tak jsem se na stará kolena našel v brance. Tam aspoň vydržím celých 90 minut i s nastavením…
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Jak už jsem psal, fotbal má u mě velkej plac! Ta hra mě baví, naplňuje, vyčistí mi hlavu. Ale hlavně je to o tom se s klukama sejít, pokecat, zakouřit...no prostě si udělat dobrej den….
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Pro nás amatéry je to super. Jen tak dál kluci!
VÝBĚR JAKUBA HOŘÍNKA:
Největší kliďas týmu:
Tady určitě Peťa Benešů!
Největší srdcař týmu:
Těch je tady hodně, ale za mě určitě náš hlasatel a někdy i trenér Konva (Martin Konvička) a taky Maňas (Lukáš Sláma).
Největší bavič týmu:
To je podle hladinky,, ale pokud je vysoká, tak jednoznačně Martin Řeháček! Pokud je stabilní, tak určitě pan Hrob! Já ani nevím jak se ten borec jmenuje jménem, ale to se směješ hned, jak ho vidíš…!
Nejrychlejší hráč týmu:
Určitě Žíža (Kuba Žalud), ten je jak vítr. A Tadeáš Říčan, ten je schopnej dopravit točené pivo na střídačku do 2 minut!
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
No jednoznačně Ondra Toman, ty jeho bomby lámou kosti!
Děkuji za rozhovor.
Já taky díky, Hořajs!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.