Předsezónní rozhovor s předsedou FK REAL Lískovec

Nová sezóna se nezadržitelně blíží a fotbalunas.cz Vám přináší sérii předsezónních rozhovorů se zástupci jednotlivých klubů. Z tábora nového účastníka 1.B třídy sk.C z FK REAL Lískovec nám poskytl rozhovor Radomír Myška - předseda klubu. V rozhovoru se zmiňuje nejen o přesunu ze sk.D do sk.C,ale i například proč se těší na duel s Hnojníkem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Real Lískovec skončil v minulé sezóně na 7. místě v 1.B třídě sk.D. Jak hodnotíte tuto sezonu?
Tak s celkovým umístěním panuje v klubu spokojenost. Výsledkově i herně se nám dařilo hlavně v domácích utkáních a v tomto trendu bychom určitě chtěli pokračovat i letos. Ovšem zápasy venku nám nevycházely, dokázali jsme jen dvakrát zvítězit a i když většinu utkání jsme prohráli o gól, některé prohry byly opravdu zbytečné.
Sk. D jste od postupu z okresního přeboru hrávali stabilně. Polohou, je ale Lískovec spíše klub orientovaný na F-M. Vnímáte jako klub přesun do "frýdecké" skupiny jako možnost hrát "atraktivnější" soutež?
Tak od postupu do 1.B třídy v roce 2019 kdy nás svaz přidělil do skupiny D se teprve loňská sezóna dohrála celá, takže prakticky jednu sezónu celou jsme působili ve sk.D .V které skupině kdo hraje rozhodují asi nějaká vzdálenostní kritéria a my momentálně rozložením týmů patříme do sk.C. Paradoxně zrovna v sezoně 2019/2020 jsme tři týmy, které spolu sousedí hráli každý jinou skupinu: Řepiště B, Sedliště C a Lískovec D. Nejatraktivnější pro všechny týmy z okresu Frýdek-Místek co hrají 1.B třídu by určitě byla skupina, kde by hráli spolu všichni účastníci, ale to zatím díky rozdělení do čtyř skupin není možné.
Co očekáváte od účasti klubu ve sk.C? Vidíte v tom nějaký zásadní rozdíl a s jakými ambicemi půjdete do nové soutěže?
Tak určitě to bude změna, těšíme se na konfrontaci s novými soupeři, ale nějaký zásadní rozdíl v tom, že letos budeme hrát jinou skupinu nevidím. Ambice našeho klubu zůstávají stále stejné, hrát atraktivní fotbal pro diváky a pohybovat se v horní polovině tabulky.
Na zápas proti, kterému celku se nejvíc těšíte?
Tak určitě to budou místní derby, kdy si opět po čase zahrajeme mistrovská utkání se Sedlištěmi, Dobrou a Baškou. Já osobně se také těším na utkání s Hnojníkem, které trénuje bývalý dlouholetý hráč Lískovce a můj kamarád Martin Blahuta.
Jak vypadá příprava? Co přípravná utkání?
Tak zatím máme za sebou pouze 4 tréninkové jednotky a jeden přátelský zápas(Hrabová-Lískovec 3:4). Oproti původnímu plánu jsme museli z důvodu dovolených a zranění zrušit dvě přípravná utkání což mě osobně vůči soupeřům velice mrzí. Čeká nás ještě generálka v sobotu 6.srpna ve Fryčovicích a poté již odehrajeme první mistrovské utkání, kdy v sobotu 13.srpna od 17:00 hod. přivítáme na domácí půdě mužstvo Baníku Orlové.
Jaké jsou změny v kádru a jaké je aktuální složení vašeho týmu? Popř.řešíte ještě nějaké příchody a odchody?
Kádr zůstal prakticky pohromadě, odešel pouze Franta Végh do Staříče. Nějaké příchody hlavně do ofenzívy máme rozjednané a v nejbližších dnech se rozhodne jestli se k nám noví hráči připojí . Kádr tvoří:brankáři:Dominik Hill, Adam Bocián Hráči:Miroslav Poledník, Tomáš Kubáň, František Hlavatík ,Petr Vokoun ,Jan Hrdlička, Jakub Brantál, David Melár, Tomáš Strouhal, Jakub Ursíni, Dominik Vojvodík, Jakub Koval, Dominik Pánek, Stanislav Cabák, Jakub Strouhal, Michael Šostý, Tomáš Pitucha, Tomáš Žurovec, Jakub Kaloč, Vojtěch Pětroš
Slyšel jsem, že přátelská utkání nehrajete doma z důvodu rekonstrukce na stadionu. Čeho všeho se týká?
Došlo k opravě střechy, dále se instalovaly i nové dveře při vstupu z tribuny. Teď probíhají práce na dřevěných prvcích na tribuně a dojde k osazení laviček kolem hřiště. Taktéž novými dřevěnými prvky. A pak budou následovat ještě dvě větší akce, a to výměna oken, oprava sprch a oprava omítek s určitou fází hydroizolace budovy. Nejdůležitější pro kvalitu hřiště bude jistě také vybudování automatického zavlažovacího systému což byla jedna z největších dlouhodobých priorit. Touto cestou bychom chtěli poděkovat vedení města Frýdku-Místku, zvlášť odboru správy obecního majetku, že se letos nakonec našly prostředky na částečnou renovaci areálu v Lískovci, který využívá jak náš klub tak také mládež FK Frýdek-Místek.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.