Předsezónní rozhovor s Jakubem Kubišem z TJ Sokol Věřňovice

 

Nová sezóna se nezadržitelně blíží a fotbalunas.cz Vám přináší sérii předsezónních rozhovorů se zástupci jednotlivých klubů. Z tábora již tradičního účastníka 1.B třídy sk.C - TJ Sokola Věřňovice jsme vyzpovídali syna trenéra a krajního záložníka v jedné osobě - Jakuba Kubiše. Ten se v rozhovoru zmiňuje nejen o hlavní příčině nepovdeného honu za postupovými příčkami, ale i například o tom, jaké personální změny zasáhly věřňovický celek před novým ročníkem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tradiční účastník 1.B třídy sk.C Sokol Věřňovice se v minulém ročníku statečně rval o postupové příčky. Čím to, že to loni nevyšlo a hodnotíte sezónu i přes neúspěšný postup pozitivně?
Naším cílem je vždy hrát vršek tabulky, což se povedlo. Ale po podzimu jsme věřili, že budeme hrát o postup delší dobu, bohužel jsme v prvních třech kolech dvakrát prohráli a bylo rozhodnuto. Takže převládá spíše nespokojenost.
Podzim se povedl, jaro už tolik ne. Byl klíčovým momentem v souboji s o postup zápas na umělé trávě v Horní Suché (porážka 3:0), kde Vám Suchá poprvé výrazněji odskočila?
Ne. Klíčovým momentem naší sezóny byla zimní příprava. Vůbec se nám nevydařila, trénovali jsme v málo lidech, měli jsme spoustu zraněných hráčů, ale díky bohu aspoň za široký kádr. Postupem času jsme se zlepšovali, ale to už bylo pozdě.
Ambicí do nové sezóny je opětovný útok na nejvyšší patra?
Ano, opět chceme hrát vršek tabulky. Doufám, že jako poslední sezóny budeme opět patřit ke špičce naší soutěže :-)
Co příprava? Jak probíhá a jaké zápasy jste odehráli a co Vás ještě čeká?
Začli jsme hned druhý červencový týden. Vzhledem k pracovním povinnostem, dovolenkám a zraněním trénujeme celkem v slušném počtu. Každý týden máme přípravné utkání, takže zápasové tempo také máme :-) Hned první týden jsme vyhráli turnaj v Petrovicích, nejprve jsme porazili Inter Petrovice 6:1 a poté Lokomotivu Petrovice 1:0. Hodně kluků jelo poté na dovolené, včetně mě, a v improvizované sestavě jsme po špatném výkonu prohráli s Baníkem Orlová 3:7. V posledním přípravném utkání jsme porazili Hlubinu B 4:2, tam už výkon snesl nějaké měřítko a jde vidět, že se snad budeme zvedat. Máme hrát ještě s polskýma Chalupkama a generálku v Albrechticích.
V 1.B sk.C došlo k mnoha změnám co se týče klubů. Co čekáš od dosti promíchané soutěže? Přecijen jsou tam i nedávno divizní Dětmarovice či suverén karvinského okresu Baník Orlová doplněn o účastníka loňské 1.A třídy Spartu Dobrou, přeřazený Real Lískovec nebo druhý celek z OP Karviné, a to Slovan Horní Žukov. Tedy změn požehnaně..
Jo, změn je skutečně nebývalo mnoho, ale těšíme se aspoň na derby s Dětmarovicemi a s Baníkem Orlová, kde spoustu kluků známe. Škoda jen, že hrají na umělé trávě, na tu se upřímně vůbec netěším. A těžko říct co čekat od nových celků jako Dobrá, Lískovec nebo Horní Žukov. Bude to každopádně zajímavé a už to nebude taková to ohraná klasika jako poslední sezóny.
Které z celků se podle tebe budou rvát o postup a na koho zbude pouze boj o záchranu?
Těžko odhadovat, nějací favoriti a odpadlíci se vykrystalizují vždy až po odehrání pár kol. Navíc v nižších soutěžích hrají velkou roli i jiné záležitosti než kvalitní kádr. Stačí aby se pár kluků zranilo nebo bylo v práci a už je problém se sestavou.
Jaké jsou změny v týmu a jak vypadá aktuální složení kádru?
Tak odešli od nás Jan Volný, Tomáš Josiek a zřejmě nebude pokračovat Filip Danel. Po zranění se pomalu vrací Jan Čerešňa a i Jakub Swaczyna, ale ten ještě na podzim nenastoupí. Aktuálně tedy kromě výše zmiňovaných máme stejný kádr, jako minulou sezónu.
První kolo hostíte Oldřichovice, které se loni na jaře docela chytly. Co čekáš od prvního letošního měření sil?
Bude to určitě těžký zápas. Už pár sezón mají jednu z nejlepších defenziv v soutěži, takže nás nečeká nic jednoduchého. Každopádně doma musíme porážet každého, takže věřím, že vyhrajeme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.