Předsezónní rozhovor s Patrikem Chmelařem z Inter Petrovice

Nová sezóna se nezadržitelně blíží a fotbalunas.cz Vám přináší sérii předsezónních rozhovorů se zástupci jednotlivých klubů. Z tábora tradičního účastníka 1.B třídy z petrovického Interu nám poskytl rozhovor brankář - Patrik Chmelař. V rozhovoru naleznete nejen informace o tom, jaké změny proběhly na trenérském postu v Petrovicích, ale i to, jak moc mu bude chybět lokální derby proti Lokomotivě, která letos nepřihlásila B tým. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulé sezóně se petrovický Inter umístil na pěkném 5.místě tabulky. Soupeře, především v podzimní části děsila efektivní ofenziva v čele s Petrem Horákem, která nějakou dobu držela pověst nejofenzivnějšího mužstva tabulky. Čím to, že na jaře už to nebylo úplně ono?
Ahoj, Jakube, je pravdou, že jsme se umístili na krásném 5.místě tabulky, ale chtěli jsme se umístit ve vyšších patrech. Bohužel nám podzim nevyšel podle našich představ. Pravda, naše ofenziva byla na podzim v čele s Petrem Horákem, který nás táhl gólově, a rovněž sebou táhl i další naše střelce např. Petra Czyže, Denise Chmelaře či Jardu Martikána a další, tím pádem jsme nějaký čas drželi pověst nejofenzivnějšího mužstva tabulky. Jaro nám nevyšlo, tak jak bychom chtěli, hlavně jsme měli ve většině zápasech smůlu v koncovce, a také jsme měli i smůlu v tom, že náš nejlepší střelec Petr Horák, hraje i florbalovou ligu, kdy se mu některé zápasy florbalu kryly s našimi fotbalovými, a my jsme jej, tak ve většině, a převážně v důležitých zápasech postrádali.
Jak hodnotíš tedy celkově uplynulý ročník vzhledem k okolnostem? Kapitán Czyž docela laboroval se zraněními a v jarní části Vám nějakou dobu scházel i střelec Horák. Berete tedy 5.místo všemi deseti?
Uplynulý ročník hodnotím celkově kladně. Pravda Péťa Czyž měl smůlu na zranění, už také není jeden z nejmladších (smích). Samozřejmě Péťa Czyž nebyl jediný, který laboroval v jarní části se zraněními. Druhý jmenovaný Péťa Horák nám scházel také, to je pravda, a to z důvodu, který je uveden již výše. Tito dva byli hlavní stavební kameny naší jedenáctky, ovšem to i ostatní hráči kteří nastupovali od začátku sezóny v základní jedenáctce na to nesmím zapomenout. Určitě bereme 5. místo tabulky, po našem velmi zpackaném podzimu, i když jsme se mohli umístit daleko lépe.
Co složení kádru na nový ročník? Kdo přišel a kdo odešel? Popř. jaké je složení kádru nyní?
Jedna změna je v trenérském štábu, kdy Jirka Wodecki už nemohl pokračovat na pozici trenéra, jednak z pracovních důvodů, a pak i rodiny. Tohle nám oznámil již na konci minulé sezóny. Ovšem u mužstva zůstavá jako hráč, takže kormidla se chopil jeho tehdejší asistent Vladimír Hanus. K němu přidá i nový trenér Pavel Bernatík. Složení kádru je ještě v průběhu, ale v podstatě máme stejný kádr, jak v loňské sezóně, až na pár hráčů, kteří jak se spekuluje nejspíše nebudou pokračovat z pracovních důvodů. Ještě se řeší nějací hráči, co se proslýchá, tak uvidíme. Příchody, no... do kabiny se k nám přidaly i staronové tváře bývalých hráčů Interu, a to konkrétně Patrik Krawczyk a Jan Furo, kteří se po x letech opět vrátili na místo činu. Odešel zatím pouze Michal Konderla, který zamířil do nedalekých Louk u Karviné, a kterému přejeme hodně štěstí ve staronovém angažmá a hodně nasbíraných minut a branek.
Co příprava? Jak probíhá a jaké zápasy jste odehráli a co Vás ještě čeká?
Přípravu jsme zahájili 12.7. a první týden byl hodně perný, spousta běhání a posilování na trénincích. Tréninkové jednotky máme dvakrát do týdne. Musím říct, že je to v plném proudu. Máme domluvenou pouze generálku s nedalekou Stonavou, se kterou hrajeme již následující víkend.
V 1.B sk.C došlo k mnoha změnám co se týče klubů. Co čekáš od dosti promíchané soutěže? Přecijen soutěžní ročník bude doplněn o účastníka loňské 1.A třídy Spartu Dobrou, přeřazený Real Lískovec nebo druhý celek z OP Karviné, a to Slovan Horní Žukov. Vy jako petrovický celek jistě uvítáte týmy z okolí - Dětmarovice a Baník Orlová.
Ano je pravdou, že jsem byl překvapený, když jsem viděl naši soutěž ve složení týmů, které letos budou v naší 1.B. sk. C. Je to dost a hodně promíchané, ovšem velké překvapení pro mě i pro tým bylo, když jsme uviděli na soupisu týmů SK Dětmarovice bývalý divizní tým. Dobrá k nám sestoupila z 1.A třídy s velkým smolíkem, přeřazený Lískovec bude také zajímavý soupeř, ovšem to platí i v případě Horního Žukova. Pravda i když jsme byli překvapení, že se utkáme s Dětmarovicemi, tak určitě tenhle soupeř pro nás bude zajímavý. Baník Orlovou známe, už z několika přípravných utkání, takže to pro nás nebude nic nového. Určitě tyhle dva týmy z okolí uvítáme, máme je totiž, co by jsi kamenem dohodil (smích).
Jaké jsou ambice klubu do sezony v 1.B třídě sk.C?
Určitě bychom se chtěli umístit v horních patrech tabulky, i když to bude hodně náročné po takovém mixu soutěžního ročníku. Chtěli bychom, napravit chyby z minulého ročníku a chtěli bychom se umístit letos hodně vysoko, ne-li se pokusit porvat o postup do 1.A., ale je to jen má spekulace s tím postupem.
Start soutěže Vás čeká v Dobré, která několik let kopala 1.A třídu. Co čekáš od tohoto sestupivšího nováčka?
Pravda, do nového ročníku budeme vstupovat venkovním zápasem a hned u nováčka v Dobré. Určitě tento zápas bude pro nás i pro ně velká neznámá, neboť je neznáme, jak my tak nás neznají ani oni. Bude to od prvních do posledních minut zajímavý souboj, kde si myslím, že se buď budou body dělit anebo zůstanou v plném počtu u nás nebo u nich.
Jak moc Vám bude chybět v soutěži Lokomotiva "B"? Přecijen soutěž přišla o dost vyhecované derby.
Určitě je to velká ztráta, neboť budeme ochuzeni, jak my tak celé Petrovice o tohle derby, kdy na tenhle zápas byla vždy velká návštěvnost. Tohle derby bylo pro nás vždy specifické. Na hřišti jsme byli s kluky Lokomotivy rivalové, ale jakmile zazněl poslední hvizd, po zápase se sedlo a dalo nějaké to pivko a pokecalo i s kluky Lokomotivy (smích).
Ty osobně pokračuješ v Interu? Slyšel jsem, že řešíš nějaké nabídky?
Je pravdou že pokračuji v Interu, jeden faktor je bratr Denis, druhý super parta v kabině i mimo ni, třetí že bych chtěl s tímto týmem, co se nám teď vytváří zažít euforii postupu. Ale postupová euforie je jen moje přání. Postupové euforie jsem zažil v minulém působišti, než jsem přišel do Petrovic a můžu říct, že je to super pocit zažít postupové euforie. Nevím odkud jsi to slyšel Jakube (smích) , ale je to pravda nabídka byla, z vyšší soutěže, tudíž z 1.A. Tým si ale nechám pro sebe. Byl jsem i v kontaktu s kamarádem, který už dlouhá léta působí u našich zahraničních kolegů v Polsku, to také nedopadlo, po mém rozhodnutí zůstat v Interu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.