Předsezónní rozhovor s předsedou TJ Sokol Baška

 

Nová sezóna se nezadržitelně blíží a fotbalunas.cz Vám přináší sérii předsezónních rozhovorů se zástupci jednotlivých klubů. Z klubu účastníka 1.B třídy nám poskytl rozhovor předseda oddílu - Tomáš Bugna ze Sokola Baška. V rozhovoru naleznete nejen co bylo důvodem, že se Baška ke konci jara herně zvedla, ale i například, jak vidí nově namixovaný soutěžní ročník a kdo z "nováčků" podle něj zabojuje o postup v nové sezóně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
TJ Sokol Baška se ve své nováčkovské sezoně v 1.B třídě sk.C umístil na 13.pozici, kterou letos bude chtít určitě vylepšit. Jak hodnotíš uplynulou sezonu z pohledu předsedy oddílu?
Sezónu určitě poznamenal výpadek 4 hráčů střední řady, kdy se 2 zranili a 2 přestoupili před začátkem sezóny. Zřejmě to poznamenalo i psychiku týmu. Celý podzim se pak hledalo ideální složení středové řady. Kluci se oťukávali a seznamovali se změnami v 1.B třídě oproti okresu. Jaro už bylo lepší, tým se vcelku ustálil a začal proměňovat své šance, kterých měl dostatek v mnoha utkání podzimu, ale nebyl schopen je proměnit v góly. Jaro hodnotím tedy vcelku úspěšně i díky tomu, že mužstvo neodehrálo snad žádné utkání jara v kompletní a neměnné sestavě.
Kde jsi viděl největší příčinu Vašeho umístění? Co si budeme říkat ke konci ročníku jste doma přehráli nejen Hnojník ale i Oldřichovice, tedy celky z klidného středu tabulky.
Jak jsem už říkal v předchozím dotazu, výpadek 4 hráčů základní sestavy před sezonou. Neproměňování šancí v mnoha utkáních, kdy jsme nebyli horší, ale bohužel dělali jsme chyby a ty na rozdíl od nás soupeř trestal. Poměrně úzký kádr. Jaro bylo lepší tím, že se nám zlepšila koncovka a my začali dávat branky, tým se semkl a i v tom úzkém kádru šel za svým cílem záchrany.
Co složení kádru na nový ročník? Kdo přišel a kdo odešel? Popř. jaké je složení kádru nyní?
Kádr by chtělo rozšířit, což se zřejmě moc nepovede, abychom nehráli jako předešlou sezónu s minimem náhradníku. Navíc jsme byli nuceni zrušit dorost, takže nebude možnost si pomoci hráči z dorostu, pokud se někdo s předchozích nezapojí. Přišel Klus z Hnojníku a vrátil se Jakub Křenek z Lučiny. Kádr se nadále tvoří. Zranění hráči z minulosti se nemusí zapojit.
Co příprava? Jak probíhá a jaké zápasy jste odehráli a co Vás ještě čeká?
Příprava na novou sezónu začala 19. července a tréninky probíhají 2x týdně. Mužstvo mělo naplánované 3 přátelská utkání, ale díky malému počtu ať už soupeře nebo nás, bude sehráno zřejmě pouze utkání 6.8. v Palkovicích týden před zahájením soutěže.
V 1.B sk.C došlo k mnoha změnám co se týče klubů. Co čekáš od dosti promíchané soutěže? Přecijen jsou tam i nedávno divizní Dětmarovice či suverén karvinského okresu Baník Orlová doplněn o účastníka loňské 1.A třídy Spartu Dobrou, přeřazený Real Lískovec nebo druhý celek z OP Karviné, a to Slovan Horní Žukov. Tedy změn požehnaně..
Tak uvidíme, co tyto změny a mužstva do soutěže přinesou. Nováčka z Orlové by měli tvořit zkušení hráči ve věku nad 33 let, Dětmarovice budou mít zřejmě ambice postupu. Lískovec má zkušený tým, který také bude zřejmě hrát v horní polovině tabulky. Diváci a také hráči uvítají zřejmě utkání proti Dobré a Lískovci, které přinesou další derby utkání v Sedlištích. Což přinese větší návštěvu a menší vzdálenost cestovat.
Jaké jsou ambice klubu do druhé sezony v řadě v 1.B třídě sk.C?
Tak, určitě se chceme vyhnout boji o záchranu a rádi bychom hráli klidný střed tabulky.
Přetáhli jste z Hnojníka zkušeného Aleše Kluse. Čím se Vám tento tah povedl a jak velkou roli v tom hrála osoba kapitána Bašky Jirky Školy?
Tak o Aleše jsme usilovali už v zimě, kdy se to ještě nepovedlo a do týmu přišel v zimě pouze Jirka škola, který s fotbalem v Bašce začínal a nyní se tam vrátil. Oba jsou to zkušení hráči, kteří mohou předat své zkušenosti naším mladým ať už v utkáních nebo svým přístupem k tréninkům. Aleš je také univerzální hráč, který může výpomoci jak v obraně tak v záloze. A takových hráčů je vždy zapotřebí.
Oba celky z posledních dvou míst jsou pryč. Mosty v OP a rezerva Petrovic není přihlášena vůbec. Vnímáte pozitivně, že Vám tyto dva větší výjezdy "odpadly"?
Tak z hlediska ekonomiky určitě. Ušetříme peníze za jízdné. Diváci, by uvítali víc derby utkání a týmy z bližšího okolí, kdy je pak i návštěvnost vyšší.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.