Předsezónní rozhovor s Tomášem Majerem z FK Sedliště

 

Nová sezóna se nezadržitelně blíží a fotbalunas.cz Vám přináší sérii předsezónních rozhovorů se zástupci jednotlivých klubů. Za tradičního účastníka 1.B třídy nám poskytl rozhovor - Tomáš Majer z FK Sedliště. V rozhovoru naleznete nejen ambice do nové sezóny, ale i například, jak vidí nově namixovaný soutěžní ročník a kdo z "nováčků" podle něj zabojuje o postup v nové sezóně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tradiční účastník 1.B třídy sk.C FK Sedliště obsadil v loňském ročníku 9.pozici. Jak se na uplynulý ročník v klubu díváte? Berete umístění vzhledem k průběhu sezony pozitivně či negativně?
Předsezónním cílem bylo hrát v klidném středu tabulky, ale bohužel, po vydařeném prvním zápase, přišla série nevýrazných výkonů. Vzhledem k tomu, že jsme na podzim uhráli pouhých 9 bodů (po vyřazení Mostů), tak nakonec jsme byli blízko konečnému 7.místu a splnění cíle.
Loni jste jako jedni z mála obrali o body (po remíze 4:4) suveréna a vítěze soutěže z Horní Suché, trápili jste například Věřňovice (porážka 1:0), ale na druhou stranu jste po prohře 2:1 přenechali body i rezervě Lokomotivy Petrovice. Čím si vysvětlujete takto nevyrovnané výsledky?
V našich podmínkách je strašně těžké odehrát několik zápasů ve stejné sestavě. Na začátku sezony jsou ještě dovolené, pak se vrací studenti na školy, začnou se nabalovat různá zranění. To jsou určitě problémy i ostatních mužstev, ale každý se s tím musí nějak vypořádat. Hrajeme fotbal přece jen pro zábavu, a ne vždy může dostat přednost.
Jak zásadní byl pro vaší hru návrat Dominika Krejčoka a změna trenéra, kdy přišel k týmu pan Onufer? Mimochodem pokračují u vás oba včetně kanonýra Jana Kovácse i pro nadcházející ročník?
Jeden hráč mužstvo nedělá, ale samozřejmě byl příchod Dominika velkým pozitivem. Stačí se podívat na výsledky a je vidět rozdíl. Kromě prvního jarního zápasu ve Věřňovicích, kde jsme nešťastně prohráli, jsme v žádném dalším utkání, kdy nastoupil společně s Honzou Kovácsem, neztratili ani bod. Co se týče trenéra, tak jsme strašně rádi, že ho tu máme. Moc si ceníme toho, že bude pokračovat rovněž v nadcházející sezoně, i přes nabídky z vyšších soutěží. Jsou vidět jeho zkušenosti jak herní, tak i v přístupu k jednotlivým hráčům.
Co příprava? Jak teď probíhá? Jaké zápasy jste odehráli a co Vás ještě čeká?
Přípravu jsme zahájili 14.7. a v plánu jsou 3 přípravné utkání. První zápas proti Palkovicím, které postoupily do jičínské skupiny 1.B třídy, jsme již odehráli. Čekají nás ještě Václavovice a nakonec generálka se Staříčem. Vzhledem k dovoleným a doléčování zranění z minulé sezony, budou tato utkání spíš o zkoušení nových hráčů a správném naladění na sezonu novou.
V 1.B sk.C došlo k mnoha změnám co se týče klubů. Co čekáš od dosti promíchané soutěže? Přeci jen jsou tam i nedávno divizní Dětmarovice či suverén karvinského okresu Baník Orlová doplněn o účastníka loňské 1.A třídy Spartu Dobrou, dále pak přeřazený Real Lískovec nebo druhý celek z OP Karviné, a to Slovan Horní Žukov. Tedy změn požehnaně.
Určitě to je oživení soutěže. Stejně jako Dětmarovice, které určitě ihned zabojují o postup do 1.A, tak i postupující nováčci z Orlové i Žukova, budou chtít navázat na minulou povedenou sezonu, tím pádem nikomu nedají nic zadarmo.
Jaké jsou ambice klubu další sezony 1.B třídě sk.C?
Především bychom rádi hráli fotbal, který nás i diváky bude bavit. A umístit se výš než v minulé sezoně.
Jaké jsou změny v týmu a jak vypadá aktuální složení kádru?
Na složení kádru je ještě brzy. Po minulé sezoně byl především zájem o Krejčoka s Kovácsem, tak uvidíme jak vše dopadne. Samozřejmě, že by bylo fajn, přivést nějaké posily, ale 90% kádru je místních nebo mají nějaké vazby na Sedliště, takže v tomto trendu chceme pokračovat.
Oba celky z posledních dvou míst jsou pryč. Mosty v OP a rezerva Petrovic není přihlášena vůbec. Vnímáte pozitivně, že Vám tyto dva větší výjezdy "odpadly"? A namísto nich je v soutěži například pro Vás nedaleký Lískovec?
Nedá se říct, že přímo pozitivně. I takový delší výjezd má něco do sebe, navíc pokud se zpět jede s výhrou. :-) Na druhou stranu zápasy s Lískovcem nebo Dobrou budou určitě atraktivnější, vyhecovanější a s větší diváckou kulisou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.