Rozhovor s trenérem TJ Vendryně nejen o pohárovém duelu s Hlubinou

Rozhovor vznikal před utkáním s Loko.Petrovice. Účastník 1.B třídy sk.C TJ Vendryně se v rámci krajského finále utkala v pohárového utkání s Unií Hlubinou hrající Krajský přebor. Vendryně velkému favoritovi statečně vzdorovala a padla po boji 2:1. My Vám přinášíme hodnocení této konfrontace v rámci rozhovoru s trenérem Lukášem Martynkem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, ve středu jste hráli finále krajského poháru proti Hlubině, která hraje aktuálně Krajský přebor. Jak hodnotíš konfrontaci s celkem hrajícím o dvě patra výše?
Celé finálové utkání hodnotím pozitivně, ať už z pohledu celkové úrovně, tak hlavně z pohledu našeho výkonu. Věděli jsme, že to s Hlubinou nebudeme moct nějak moc otevřít, tak jsme hráli z poctivého bloku a vyráželi do brejků, což se ukázalo jako dobře zvolená taktika. Soupeř byl samozřejmě a logicky lepší, mnohem rychlejší na míči, lepší v kombinaci, nebezpečnější, ale v určitých částech zápasu se jednalo o vyrvnanou partii, kdy jsme se dostali do solidních šancí. Ke konci zápasu dokonce do dvou stoprocentních, kdy jsme to mohli dotáhnout do penalt. Ale výsledek spravedlivý.
Start v příštím ročníku MOL cupu byl blízko. Jak moc mrzí těsná porážka 2:1, když si vezmeme, že v semifinále jste přešli přes Albrechtice hrající 1.A třídu?
Porážka samozřejmě mrzí, hlavně vzhledem k tomu, že jsme, jak už jsem zmínil, na konci zápasu nevyužili dvě tutovky. Nemění to nic ale na skutečnosti, že Hlubina vyhrála zaslouženě. Pro nás je to tak jako tak skvělá zkušenost a motivace do další práce.
Hrálo se v Řepišti. Pro Vás docela z ruky. Ovlivnila Vás nějak volba svazu odehrát duel na trávníku u Ostravy, kam to měla Hlubina jednoznačně blíže?
Hřiště v Řepišti bylo po vydatných deštích skvěle připravené a to, že jsme to měli trošku dál vůbec nevadí. Nevadilo by mi ani, kdyby se hrálo přímo v Hlubině. Nehledali jsme v tom žádné boční úmysly, soustředili jsme se na hru a na to, co nás čeká na hřišti.
Jak moc jste byli pro utkání oslabeni?
Na zápas chyběli zranění Teofil, Safak a Szymczyk, tedy tři členové základní sestavy, což trošku bolí. K tomu ještě například Kiedroň, Safak Adil a další část širšího kádru. Jinak jsme byli ale připraveni dobře a řekl bych, že jsme nastoupili v solidní sestavě, která to vlastně potvrdila přímo na hřišti.
Pojďme se ještě podívat zpět do soutěže. Jste dvě kola před koncem třetí a pokud byste třetí příčku před Věřňovicemi uhájili, tak budeš sezónu hodnotit pozitivně? Přecijen po podzimu to vypadalo na tuhý boj o postup.
Určitě pozitivně, jak už jsem zmiňoval v různých rozhovorech, třeba právě po finále poháru, náš cíl byl hrát nahoře, TOP5. To, že jsme se rvali o postup ještě pár kol před koncem je pro nás pozitivní zpráva do příštích sezón. Působením v poháru a zápasy s kvalitními soupeři s vyšších soutěží jsme si ukázali, že bychom se tam neztratili. Příští sezónu tedy určitě zase budeme chtít hrát nahoře a budeme se chtít rvat o postup, že by to ale bylo podmínkou, to bych v žádném případě netvrdil.
O víkendu hostíte Loko.Petrovice, které jsou (po diskvalifikaci Mostů) poslední. Hodláš dát větší prostor hráčům širšího kádru nebo ani poslední celek nehodláš podcenit?
Větší prostor kluci ze širího kádru stoprocentně dostanou a to hlavně z toho důvodu, že máme četné absence. Náročný program se projevil, máme hodně zranění, bohužel některé i vážnější, a potom x dalších menších bolístek. Takže to budeme lepit, jak to půjde, určitě si dopomůžeme hráči z dorostu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.