Spadl nám kámen ze srdce, říká Dvořák ze Starče

Stařečský hrdina Ondřej Dvořák mluví o boji o záchranu. Dozvíte se i to, komu bude kupovat snídani.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ondřeji, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Budeš muset vložit něco do kasy?
Je nějakou dobu po výplatě a v příštím týdnu odlétáme na dovolenou. Bude těžké ze mě něco dostat.
O víkendu jste udolali Blatnici. Jak bys zápas popsal?
Věděli jsme o co hrajeme a na jaře vycházíme bodově na prázdno. Těžká situace. Po prvních 10 minutách jsme přišli o šikovného Strouhu, který sotva doléčil kotník a hned zavítal na marodku, tentokrát se zraněním v horní části těla. O poločase jsme šli do kabin za nepříznivého stavu a ještě v něm herně propadli. V kabině padlo pár slov. Hned z kraje druhé půle soupeř nastřelil tyč a mohlo být ještě hůře. Naštěstí jsme do hodiny vyrovnali a vše se otočilo. Unavenějšího protivníka jsme postupně přišpendlili na jeho půlku, ale gól nepřicházel, ani po těch nejvyloženějších šancích. Rozhodnutí padlo až v samotném závěru a ten zvuk pomyslného kamene, který nám spadnul ze srdce musel být slyšet až v Kracovicích.
Dvěma brankami jsi otočil zápas. Prozradíš nám, jak branky padnuly?
Obě branky padly po strandardních situacích, které na jaře velmi dobře zahrává Martin Linhart. Pro jeho dva rohlíky jsem si přišel na zadní tyč a šlo se na půlku. První hlavou a druhý nohou, kde mě soupeř nechal trestuhodně osamoceného, takže zbyl čas dokonce na zpracování. Gól jsme řádně oslavili, protože není nic horšího než suše zvednout ruce a dělat jakoby nic...
V dalším kole jedete na hřiště FŠ Třebíč. Co od zápasu čekáš?
V souboji s vedoucím soutěže můžeme jenom získat. Na podzim v domácím zápase jsem za stavu 1:2 skóroval, ale gól byl týmu odepřen pro údajný offside (nikdo jiný krom pomezního jej neviděl). To necelých 10 minut před koncem zamrzelo a třeba to tentokrát vyjde a soupeře o nějaký bod připravíme.
Boj o záchranu je vyrovnaný. Co jej podle tebe rozhodne?
Rozhodne pouze a jedině větší vůle a hlad po vítězství. Poslední tři soutěžní zápasy nás čeká Bohdalov, Jaroměřice a Svratka. Všechno sousedi v tabulce. Pokud na hřišti odevzdáme maximum, tak o nás nemám strach.
Jaký je kouč Prokop trenérem?
Mám zkušenosti s mnoha trenéry kolektivních sportů doma i v zahraničí. Každý je jiný a v něčem specifický. Pan Prokop není výjimkou. Zůstane mi v hlavě jako přemýšlivý, bezemoční a férový chlap.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Jedině a pouze Zbrojovka Brno. V časech dobrých i zlých. Liga mistrů je otázka 5-ti let (smích).
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Fotbal jsem vždy bral jako doplňkový sport. Neprošel jsem žádnou základnou. Vše jsem pochytil od celoživotního přítele Marka Zvěřiny za školou na škváře. Krásná léta.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Nejsem žádný myslitel, takže na lajně. Dřív to bylo křídlo nebo kraj zálohy. Po třicítce bek a už se chystám na pozici diváka pěkně s pivem v ruce.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Skvělý způsob dostat nižší soutěže do světel reflektorů. Dík patří celému projektu a týmu lidí, kteří o něj pečují. Závěrem musím poděkovat kolegyni Lucce a kolegovi Filipovi (aktivní hráč KP za Okříšky), kteří hlasovali jak o život a odměním je snídaní (smích).
VÝBĚR ONDŘEJE DVOŘÁKA:
Největší kliďas týmu:
Laďa Lauš
Největší srdcař týmu:
Hrající předseda Jimmek
Největší bavič týmu:
Těžká volba. Umím si představit nasednout do vlaku s Mírou Kaňkem a Martinem Linhartem a vystoupit někde v Ulanbátaru, jako by to byla cesta do Vladislavi.
Nejrychlejší hráč týmu:
Filip Strouha
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Legendární Zejdovku znají jak v Červených Hospodách, tak v Čechočovicích. Záleží na tom, kam je Kuba natočenej.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.