Rozhovor s novým trenérem TJ Sokol Hnojník Martinem Blahutou

fotbalunas.cz Vám přináší rozhovor s novým lodivodem TJ Sokola Hnojník Martinem Blahutou. Ten se zde domluvil na angažmá prozatím do konce sezony. Pro hráče Hnojníku jde o nový impuls, který by měl nejen je, ale i celý klub znovu postavit na nohy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, přebíráš po krátké odmlce aktuálně 7.celek tabulky Hnojník. Tvé první dojmy a co tě vedlo k tomu kývnout na nabídku tohoto celku?
V úterý jsme měli první společný trénink, na to, že to byl údajně první trénink na jaře, mělo to svojí kvalitu a radost z fotbalu tam byla vidět. A co mě vedlo znovu začít? Na to je jednoduchá odpověď, už mi to chybělo a Hnojník se ozval jako první! Vlastně druhý, ale tam by to bylo až v létě.
Tvoje angažmá ve Staříči trvalo od konce jara 2018 až do letošní zimy. Mohl bys to angažmá obsáhleji zhodnotit?
To by bylo na dlouho, snad jen, že se nám podařilo na jaře 2018 zachránit OP a v následujícím roce postoupit do 1.B. Sice ze třetího místa, ale po dobré sezoně plné fotbalové radosti, která byla třeba na zimním soustředění, v poháru a v zápasech, třeba při vítězství v Neborech, či doma s Kozlovicemi. Ale takových zápasů bylo více viz. https://martinblahuta8.webnode.cz/news/moje-trenerske-pusobeni-v-fk-staric-2018-2021/ . Kdyby nenastal covid a konec některých starších hráčů, kdyby byl větší zájem ze strany dorostenců, byla by budoucnost FKS o mnoho lepší, než teď.
Co bylo hlavní příčinou konce u zeleno-černých barev?
Já už bych se k tomu nerad vracel, nabídl jsem impuls a výbor ho přijal v podobě změny na trenérském postu. Kdyby moji rezignaci nepřijal, rval bych se dál za Staříč. Jsem rád, ale že po mě zůstalo pár věcí (šály, dresíky, vzpomínky na webu) a hlavně krajská soutěž. Určitě, bych se někdy do Staříče rád vrátil, zatím jim přeji, ať se jim daří.
Hnojník úzkým disponuje kádrem, který má větší věkový průměr. Pokud bys po jarní sezóně setrval (spolupráce domluvena do konce sezony 21/22), tlačil bys na nutnost omlazení kádru?
K této otázce, se můžeme vrátit po sezoně, kdy si výbor vyhodnotí mou práci a já zase, jak tým přistupuje k mým pravidlům, které jsou trochu tvrdší, než na které byli kluci zvyklí. Ještě k tomu věkovému průměru, třeba v zápase Staříč : Hnojník měl Hnojník věkový průměr 32 a světe div se Staříč 34,1. Je prostě vidět, že týmy drží starší hráči, a tak kdo ví, co bude v dalších ročnících, kolik týmů bude končit, protože pokud mladí hráči nebudou dělat fotbal, tak jak jsme ho dělali my, bude brzy po fotbale.
Co očekáváš od působení v Hnojníku? I když je domluveno zatím "jen" do konce sezony a Hnojník pluje v klidném středu tabulky?
Hlavně chci, aby se hráčům vrátila radost z fotbalu, aby začali trénovat. To je teď můj cíl ve zbytku sezony a potom se uvidí.
Viděl jsi Hnojník na vlastní oči teď ve Staříči. Už máš nějakou představu o tom, co změnit? Na čem zapracovat a naopak na čem se dá u tohoto týmu stavět?
Už úterní trénink mi ukázal, že jsou tady výborní hráči, kteří asi potřebovali nastartovat. Snad se to podaří. Více bych nechal do kabiny.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.