Jan Čermák: Zápas s Bory bych zhodnotil jako zatím jeden z nejlepších v sezóně!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji. Vyhrál jste již hráče kola několikrát, víte vlastně pokolikáté?
Děkuji. Abych pravdu řekl tak to přesně nevím, ale myslím že tak 3krát.
Byl jste zvolen hráčem 16.kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
Hrálo se mi velice dobře, zápas byl od začátku ve vysokém tempu, takové zápasy mám rád. I počasí bylo dobré i když byla chvílemi celkem zima tak je to pořád lepší než 30 stupňů. (smích)
Jak hodnotíte zápas s Bory?
Čekali jsme, že nám nedají nic zadarmo, ale věděli jsme že jsou hratelní. Dali jsme první gól hned ve 26 vteřině zápasu, myslím si že nám to strašně pomohlo, viděli jsme že to jde. Musím říct, že už dlouho jsem neviděl všech 11 kluků z naší sestavy takhle dřít, všem patří obrovské dík za to jak k zápasu přistoupili a jak to odmakali! Zápas bych zhodnotil jako zatím jeden z nejlepších v sezóně.
Jak jste viděl Vaše dvě vstřelené branky?
Tak než zhodnotím svoje dvě branky, tak bych prvně chtěl vyzdvihnout gól našeho zabijáka Romana Sluky, dostal od trenéra důvěru kopat přímáky a hned první přímý kop skončil gólem. Vskutku dobrý tah trenéra. (Smích) Moje první branka byla za stavu 2:2 a byla opravdu fotbalová na lajně jsme si vyměnili několik přesných přihrávek na jeden až dva doteky, pak jsem převzal balón a ze středu si ke mě zběhl výborně hrající Fanda Šmerda, tak jsem mu nahrál a on mi to prvním dotekem vrátil krásně do ulice a já šel sám, pak už nebylo těžké překonat brankáře střelou na zadní tyč. Tato branka nám dodala síly odmakat celý zápas, protože nás poslala do vedení. Druhá branka byla jedna z nejšťastnějších v mé kariéře, běžela 90 minuta všichni včetně mě už asi ani nevěřili, že dokážeme ještě dát gól a pak se to stalo. Matěj Urban se krásně uvolnil na lajně, nahrál Rudovi, ten si to zpracoval a krásně mi to přiklepl, na mě už bylo jen dát gól a to se mi díky bohu podařilo. Poslal jsem balon podél brankáře a šel slavit, no co Vám budu povídat krásný fotbalový moment. Přesně pro tyhle okamžiky ten fotbal hraju. (Smích)
V zápase nastoupil za hosty nejlepší střelec soutěže(vstřelil již 35 branek) Miroslav Ochrana. Připravovali jste se na něj nějak?
Ne nepřipravovali, dostali jsme nějaké instrukce od trenéra jak to hraje a jak ho bránit. Věděli jsme, že je to velice kvalitní fotbalista a nesmíme mu dát prostor k zakončení. V první půlce dostal prostoru víc než jsme si řekli a také nám dal 2 góly, ale v druhé půlce se naší obraně podařilo eliminovat všechny jeho šance a díky tomu už další gól nepřidal.
Hrálo se za zimního počasí skoro za bodu mrazu, co jste říkal podmínkám za kterých jste nastoupili. A jak bylo připraveno hřiště?
Jak už jsem psal výše je lepší když je spíš zima než teplo, lépe se dýchá a musíme běhat, aby jsme se zahřáli. (Smích) hřiště k mému překvapení nebylo až tak špatné.
V neděli vás čeká Nová Ves B, co od zápasu očekáváte?
Očekávám velice vyrovnaný duel, hrajeme na horké půdě ve Vsi takže to nebude nic jednoduchého, ale máme v hlavách porážku, kterou jsme utrpěli doma a tu budeme chtít odčinit. Takže doufám, že navážeme na předešlé utkání dobrým výkonem a odvezeme si 3 body. Dost by nám to pomohlo vzhledem k tabulce.
Jak jste spokojen se vstupem do jarní části soutěže?
Až na zápas s Doubravníkem, kde jsme zachraňovali bod ke konci utkání tak celkem dobře. Samozřejmě by jsme i nadále chtěli bodovat a stoupat v tabulce výš. Tým na to máme.
Co je cílem D. Rožínky ve zbytku sezóny?
Dohrát sezónu bez jakéhokoli zranění, protože to se nám zatím moc nedaří. A samozřejmě se zachránit. Můj osobní cíl je skončit v top 5, ale na to už je celkem pozdě, tak aspoň zahrát kvalitní fotbal s každým soupeřem a bavit se fotbalem to by mi prozatím stačilo.
Vstřelil jste již 15 branek máte nějakou metu, kterou chcete pokořit?
Vstřelil jsme jich 16, ale jeden mi nebyl připsán v zápase s Doubravníkem. (Smích) Nicméně žádnou metu nemám, klidně bych dával méně gólů, ale tak důležitých jako teď v 90 minutě proti Borům toho gólů si cením víc jak třeba hattricku za rozhodnutého stavu. Mým úkolem je dotáhnout tým ke třem bodům a nezáleží na tom zda ty góly budu dávat já nebo je někomu připravím. Samozřejmě dat jich třeba 25 vůbec bych se nezlobil. (Smích)
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.