Na fotbal jsem chodil již od školky, říká Petr Petz

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal Petr Petz z Vladislavi, který přispěl gólem k remíze v Nových Syrovicích. Nyní si s vítězným hráčem přečtěte celý rozhovor. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se jaký byl zápas z tvého pohledu?
No upřímně mě docela mrzí, že jsem hráčem kola zrovna po tomhle zápase s N. Syrovicemi, který byl dle mého názoru jedním z nejhorších, jaké si z poslední doby pamatuju. Soupeř byl hodně nepříjemný, především svým důrazem a agresivitou, která byla už od začátku hodně na hraně. První poločas se nám na ne úplně rovném povrchu dařilo držet míč, kombinovat a vstřelit gól. Většina faulů se pískala, ale byl to hodně boj, který často bolel. Bohužel druhou půlku jsme začali laxně, dostali rychlý vyrovnávací gól, soupeř se nadechl a začal ve svém důrazu a agresivitě ještě přidávat. Především díky hodně nekonzistentnímu a volnému metru paní rozhodčí se hra postupně přiostřovala z obou stran. Když pak téměř při každém kontaktu s míčem už nadskakujete, aby vás obránce nevzal přes nohy, je něco špatně...skluzy kolíkama napřed mířící častěji spíš na kotníky než na balon, to jen podtrhovaly - to vyústilo i ve 2 zasloužené červené karty - jedna na každé straně. Velmi mě také mrzela atmosféra zápasu, kde diváci svými povětšinou vulgárními a dost urážlivými pokřiky, ať už na rozhodčí či hráče, vytvořili silně nepřátelskou kulisu. Kvůli takovýmto zápasům ten fotbal nikdo z nás nehraje...
Jak jsi byl spokojený se svým výkonem ?
První poločas jsem byl spokojen, dařilo se nám dostat do několika šancí. Díky krásné nahrávce se mi podařilo vstřelit gól a byť hrál soupeř tvrdě, zápas byl vcelku pod kontrolou -zbytek už jsem popisoval výše a vyústilo to pro mě zraněním z 83. minuty, kdy jsem musel střídat a po návštěvě v nemocnici pro mě podzimní sezona, s nataženými vazy v rameni, skončila. Prošláplé a zmodralé oba kotníky už beru jen jako "bonus". Nepíši to, aby si pobrečel, ale spíš na zamyšlení, že toto k fotbalu prostě nepatří - nebo minimálně ne z mého pohledu a na okresní úrovni.
Nyní vás čekají Třebelovice . Co od zápasu očekáváš a jaký výsledek vás uspokojí ?
No určitě chceme vyhrát, nic jiného nebereme (úsměv). Třebelovice budou určitě nepříjemný soupeř a už delší dobu nevyhráli, takže to budou chtít napravit. Navíc s naší početnou marodkou a s distancovaným kapitánem bude velmi zásadní v jaké sestavě se nám nakonec podaří nastoupit - věřím že 3 body urveme.
Kdo tě k fotbalu dovedl? A kde všude jsi působil?
No přemýšlím, zda víc táta nebo brácha - asi tak nějak oba - na fotbal jsem s nimi chodil už od školky, takže mě ani nenapadlo dělat cokoli jiného (úsměv). Celou mládež až po chlapy jsem strávil v Třebíči - původně Slavie a poté HFK. Odtud mě pak brácha přetáhl do Vladislavi, když se začalo postupovat a měl jsem ještě ambice hrát co nejvýš, byl jsem krátce v Jakubově a pak Přibyslavicích. Kvůli práci i rekonstrukcím domu jsem si dal pak na pár let od fotbalu klid a když se brácha zmínil, že ve Vládi bysme si mohli zas zahrát spolu, tak jsem do toho hned šel
Máš oblíbeného fotbalistu?
Mám jich víc z těch starších to byl Roberto Carlos, pak samozřejmě CR7 a z těch mladíčků je skvělý Mbappé, ale je celá řada dalších, které mám rád.
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
Od mala Real Madrid a Manchester United.
Jaké máš koníčky?
Sport a hudba. Ze sportů samozřejmě fotbal, ale rád si jdu i zaběhat nebo občas zahrát nohec, volejbal, pinec atd. Ohledně hudby rád jezdím na fesťáky, ale i si v klidu u piva či vína doma poslechnu nějaké album nebo novinky ze Spotify, především co se týká rockové hudby.
Který filmový žánr vyhledáváš?
Asi nějaké akční komedie, případně scifi. Ale moc rád si pustím i kvalitní drama nebo dokument, každoročně se snažím podívat na všechny Oskarové snímky apod.
Tvoje oblíbené jídlo a pití?
Jídlo momentálně asi cheeseburger a pití pivo, v poslední době jsem si oblíbil svrchně kvašené "ejly". Ideální kombinace obojího je v Třebíči v Jak jinak, kde to kluci fakt umí(úsměv).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.