ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 10.kolo Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, vyhrál jsi anketu o nejlepšího hráče uplynulého kola v rámci 1. B třídy sk.C, co na to říkáš?
Tak nezbývá než poděkovat za nominaci. Vítězství potěší, jelikož stále ještě někomu stojím za to mě ten hlas do ankety poslat. Tak trošku jsem tušil, že by to mohlo vyjít, protože jsem klukům dal najevo, že za vítězství v anketě se kabině odměním. Navíc to trenér podpořil na svém webu. Takže ten dosah byl obrovský.
Jak jsi viděl utkání s Oldřichovicemi ze tvého pohledu na hřišti?
No byl to důležitý zápas tzv. o 6 bodů. Navíc v Oldřichovicích jsem vyhrál naposledy v žákovské a dorostenecké kategorii, v té mužské jsem zde ještě nevyhrál a jinak to není ani po víkendu. Chyběl nám navíc Kauli (Lukáš Kaulinec), a to je vždy oslabení. Proto jsme ten zápas museli hold odmakat. Poprvé po dlouhé době při nás stálo i „štěstí“ a když ne, tak nás podržela naše „šelma kočkovitá“ Koty (Lukáš Smetana). Takže s bodem z venku musíme být spokojeni.
Staříč je aktuálně na 9. příčce. Je to podle tebe uspokojující umístění nebo myslíte jako klub výš?
Bohužel trpíme na absence a ještě jsme se od začátku nesešli v kompletní sestavě. To je jeden z důvodů, proč nemáme více bodů. Takže spokojenost ne, ale zatím to není ani úplný propadák. Důležité zápasy jsou před námi a do té doby věřím, že už budeme kompletní. Navíc jaro má Staříč vždy silnější (smích)
Od roku 2003 jsi nepřetržitě hráčem FK Staříč. Nikdy tě to netáhlo někam jinam?
Upřímně cca. 4-5 roků zpět jsem byl hodně blízko to zkusit ještě někde jinde. Tehdy jsme byli ve srabu a byli po pádu z I. B třídy, blízko pádu i do OS. Těch okolních klubů bylo víc, ale já z boje neutekl. Staříč je moje druhá rodina, vždyť je to už 18 let, co tady kopu do mičudy (Smích) .
Už jsi hrál během podzimu na několika postech. Kde se, ale sám cítíš nejlépe?
No za těch 18 let už jsem jednou po vyloučení našeho hráče i 15 minut chytal a takovou blbost už neudělám, protože jsem stihl dostat za tu chvíli 3 banány. Vždycky jsem hrál obránce, většinou stopera, ale nejlepší chvíle jsem zažil pár let zpět na kraji zálohy. Takže asi ten kraj zálohy, tam mě to baví nejvíc, člověk nemusí jen „bořit hru“ .
Máš v kabině nějakou přezdívku?
Juklinho, Juklík
Kdo je podle tebe největším adeptem na postup a sestup z 1.B sk.C?
Boj asi bude velký, ten vrch tabulky je našlapaný. Můj tip jsou Věřňovice nebo Raškovice. Oba týmy máme teď za sebou v domácím prostředí, tak jsem zvědav na jejich výkony.
V závěru utkání s Interem jsi prý udělal fatální hrubici, kterou prý málem odneslo srdce trenéra. Neměl jsi o něj strach?
Tak trenér už zažil hodně, takže on se s tím vždycky nějak popere. Jsou to ty chvíle, na které musíte rychle zapomenout a snažit se je napravit nejlépe ještě ve stejném utkání. Všichni to více méně známe, hold je to fotbal a tyto okamžiky se stávají. Samozřejmě nikdy nechcete, aby se to stalo Vám a Vašemu týmu. Jak se říká „I mistr tesař se někdy utne“.
Oblíbený stadion?
Doma je prostě doma! Ale vždycky jsem rád hrál v Nošovicích. Z naší tabulky je pěkný areál v Oldřichovicích a těším se na nový pažit do Raškovic.
Oblíbený soupeř?
Těžko říct, ale mám rád zápasy s týmy „okolo komína“.
Bude tě vítězství v anketě něco stát do kabiny?
Myslím si, že mě to nemine. Ale těchto věcí se nikdy nezříkám, je to součást tmelení party.
Tvé civilní zaměstnání?
Dělám dlouhodobého plánovače výroby + nákup přímého materiálu.
Oblíbený alkoholický nápoj?
Těch je (smích) , no když pominu pivko, tak rád si dám Cuba Libre nebo dobrý rum.
Jak často absentuješ na tréninku kvůli kadeřníkovi?
(Smích) Tak tady jste se na mě domluvili s trenérem. No jednou jsem absentoval a od té doby to mám na talíři.
Blíží se konec podzimu. Prý "válcovenské schody" miluješ. Těšíš se na ně?
No po pravdě, v době před Covidem jsem je měl ještě docela rád, protože jsem se s nimi dokázal ještě slušně porvat. Teďka si to moc nedokážu představit, kdo je běhal ví, že je to na poblití (smích).
Jak velký podíl měl na tvém vítězství trenér Blahuta a jeho web?
(Smích) No myslím si, že tam rozjel asi velkou propagandu, jako by byl sám nominován.
Před pár lety hrál Staříč finále krajského poháru. Jakožto tenkrát ještě tým z Okresního přeboru se postavili Moravanu Oldřišov. Týmu hrajícímu aktuálně Krajský přebor. Jak na toto utkání vzpomínáš.
Tenkrát jsme měli neskutečné období, všichni jsme byli ve formě. Byli jsme hladoví po úspěchu. Tehdy jsme byli 50. minut od postupu do MOL CUPu, takže na to nikdy nezapomenu.
Staříč aktuálně čekají dva těžké zápasy s celky z popředí tabulky. Co od těchto duelů očekáváš?
Tak jak jsem psal níže, jsem zvědav na jejich formy. My jsme doma, navíc nejsme favority. Uděláme maximum, abychom z těchto zápasu urvali co nejvíce bodů.
V prosinci loňského roku se ti narodil syn. Jak moc tato událost ovlivnila tvůj dosavadní život?
No společně s COVIDem o 360 stupňů. Hodně mě to přibrzdilo s fyzičkou, člověk změní priority. Každopádně jsem šťastný, dítě je radost, láska a každému to přeju!
cokoli co bys rád sdělil přes náš web
Děkuji všem, co mě dali hlas, přeci jen to potěší. Přeju všem, aby ve svých klubech měli super partu, fotbal si užívali, dokud to jde! A taky bych chtěl vzdát obdiv všem, kteří pro fotbal mají stále sílu něco dělat. Tak se držte a někdy na hřišti fešáci!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.