Rozhovor s Jaroslavem Rychtaříkem

Přinášíme Vám rozhovor s hráčem SK Horní Suchá - Jaroslavem Rychtaříkem. Jaroslav se rozpovídal o svém působení v mládeži MFK Karviná.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jardo, před sezónou ses po několika letém působení v mládeži MFK Karviná vrátil do Horní Suché, kde jsi s fotbalem začínal. Co rozhodlo pro tvůj návrat?
Tak důvodů bylo více, ale především jsem chtěl vkročit do mužského fotbalu tou správnou nohou. Mohl jsem zůstat v Karvinském béčku, ale tam bych nejspíše neměl dostatečné zápasové vytížení a v té době jsem se také musel soustředit na dostudování střední školy. Líbí se mi směr, kterým tento tým směřuje a Horní Suchá pro mě byla nakonec jednoznačnou volbou.
Jak těžké bylo prosadit se v určitě nemalé konkurenci prvoligového klubu? Co ti toto angažmá přineslo?
Konkurence byla velká, ale aspoň nás to nutilo k lepším výkonům. Když se na toto období podívám zpětně, tak jsem naprosto vděčný za každou minutu, kterou jsem, po boku velmi kvalitních spoluhráčů a pod dozorem profesionálních trenérů, strávit. Načerpal jsem nespočetně mnoho zkušeností, které do budoucna mohu využít nebo předat dál.
Mimo samotné hraní fotbalu se ještě věnuješ trénování mladých talentů v přípravce po boku Patrika Goje. Jaká je pro tebe práce s malými dětmi a co ti přináší? Vidíš sebe v budoucnu v pozici trenéra?
Člověk si vůbec neuvědomí jak ten fotbal nebo trénink vypadá z pozice trenéra, dokud to sám nevyzkouší. Já osobně jsem velmi rád za tuto příležitost, myslím si, že trénink pro kluky a holky v tak mladém věku je velmi důležitý a pohyb na čerstvém vzduchu, v této době obzvlášť, nikomu neuškodí. Všichni jsou šikovní, někteří více, někteří méně, ale všichni se snaží a to je nejdůležitější. Sebe vidím pořád hlavně v pozici hráče, ale v budoucnu je to určitě možnost.
Po 7 kolech 1:B třídy se s mužstvem nacházíte na 3. místě tabulky pouhé dva body za vedoucími Věřňovicemi. Jak bys zhodnotil dosavadní průběh sezóny?
Výsledkově to vypadá opravdu výborně, herně to taky není vůbec špatné, ale určité nedostatky se najdou vždycky. Do kolektivu jsem zapadl téměř hned, což jenom potvrzuje, jak skvěle funguje kabina. Klobouk dolů patří hlavně trenérům Menouškovi a Bebenkovi, kteří dokázali poskládat mužstvo z mnoha mladých hráčů a zároveň mnoha zkušených borců, v takovém týmu je radost hrát.
Když zrovna nehraješ fotbal nebo netrénuješ, tak co ve volném čase děláš? Jaké jsou tvé jiné záliby?
Volný čas trávím velmi aktivně, baví mě turistika, v zimních měsících si rád zahraji hokej, naopak v letních, třeba tenis. To vše po boku dobrých kamarádů z mých mladých let.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.