Rozhovor s Patrikem Chmelařem

Přinášíme Vám exkluzivní rozhovor s brankářskou jedničkou Interu Petrovice Patrikem Chmelařem. Patrik se v rozhovoru zmiňuje nejen o svém působení v Břidličné, ale například také o tom, jak mu vyhovuje či nevyhovuje hrát domácí duely v neděli. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Patriku, začínal jsi s fotbalem v MFK Karviná v mládeži. Cítíš se jako karvinský odchovanec a sleduješ Karvinou v nejvyšší soutěži?
Ahoj, je to přesně tak, za odchovance MFK Karviná se určitě považuji, ponevadž v tomhle klubu začaly mé první krůčky. Samozřejmě, že je sleduji v naší nejvyšší soutěži.
Byl u tebe fotbal vždy sportem číslo 1?
Popravdě jsem chtěl jako malý hrát hokej (smích), ale v rodině jsme měli po generace fotbalové založení, tak mě mí rodiče přihlásili na fotbal.
Prošel jsi za svou kariéru kromě Karviné a současného Interu i přes Stonavu, Rýmařov či Břidličnou. Které své působení hodnotíš nejpozitivněji?
Všechny tahle působiště byly nebo jsou skvělá, ale nejpozitivněji zatím hodnotím Břidličnou, kde jsem působil přibližně 6 let, ale Interu bych řekl, se to nejspíš nevyrovná. (smích)
Tvé kroky v mužské kategorii vedly do Břidličné, což není úplně klub "za rohem." Co tě vedlo k podhůří Jeseníků?
Ano, je to tak, není to zrovna blízko. Co mě tam přesně vedlo byla škola. Ano, a je to tak byly to mé první kroky, v Břidličné v mužské kategorii.
Břidličná aktuálně působí v Krajském přeboru. Znáš ještě nějaké současné hráče v jejím kádru? A sleduješ jejich výsledky?
Ano, je to tak, působí v Krajském přeboru. Pár kluků, které znám tam doposud působí anebo se tam vrátili, těmi hráči jsou David Jiřičný, Ludvík Zifčák, Daniel Hoffman, Roman Gyorgy a zhruba další tři až čtyři hráči. Sleduji jejich výsledky, to je samozřejmý, v podstatě je tenhle klub i přesto, že jsem odešel domovem (smích)
V Břidličné jsi působil necelých šest let. Co tě vedlo k návratu na Karvinsko?
Ano, je to tak, necelých šest let to bylo a jsem za ně rád, myslím si, že jsem tam herně vyspěl a poznal dospělý fotbal. Co mě vedlo k návratu na Karvinsko, nebylo to nic jiného, než rodina, a také práce, kterou jsem si zde našel.
Co tě přivedlo právě do Internacionálu Petrovice? V Petrovicích působí i Lokomotiva, která hraje o dvě soutěže výš. To tě nelákalo?
Je pravda, že Lokomotiva mě také lákala, ale dal jsem přislib v Břidličné že tam nepůjdu, že půjdu do Internacionálu Petrovice, už k úctě Břidličné, která hraje stejnou soutěž s Lokomotivou. Co mě přivedlo do Internacionálu Petrovice, spíše bych řekl kdo a tím je můj mladší bratr Denis.
V Interu působí i tvůj bratr Denis. Jak Vám funguje toto spojení v jednom klubu? Předpokládám, že i on sehrál nějakou roli při tvém návratu z Břidličné.
Ano, je to tak, zde působí i bratr, naše spojení je bratrské, a také si rozumíme i na hřišti. Především on, byl ten hlavní strůjce toho, že jsem šel do Interu a hlavně jsem sním chtěl společně hrát v jedněch barvách.
Tvůj bratr v minulém utkání nebyl ani na soupisce. Co se stalo?
Ano, je to tak, chyběl nám v minulém kole na soupisce, důvodem byla chřipka, která nás o něj minulé kolo připravila.
Se Staříčem to v minulém kole nejprve vypadalo, že je roznesete, když jste vedli ve 3.minutě 0:2. Co chybělo tomu, aby výsledek na konci byl výraznější, než "jen 1:3?"
Ano, je to tak, měli jsme dostatek šancí, jenže nevím čím to bylo, ale naši sváteční střelci už pálili co jen mohli. Za výsledek 1:3 pro nás jsme velice rádi.
O následujícím víkendu hrajete v neděli (3.10.) s lídrem z Věřňovic. Co od tohoto střetnutí očekáváš? Přeci jen, v případě vítězství můžete ztrátu snížit na 1 bod?
Do každého utkání jdeme s pokorou a respektem. Tohle střetnutí bude napjaté už od prvních minut utkání. Doufáme, že tohle utkání se nám podaří zlomit na naši stranu a budeme naplno bodovat.
Budete kompletní na nedělní šlágr kola? Nebo už nyní máte hlášeny absence?
Doufám jak já, tak i trenéři, že naše sestava bude kompletní. Absence zatím co víme, která je 100% je u Partrika Mrózka, který je zraněný už delší dobu. Doléčující mírné zranění o kterém víme je u Petra Czyže u kterého doufáme, že nastoupí.
Inter hrává v neděli. Co vím, tak mnoho hráčů spíše preferuje sobotní termín, aby si mohla po zápase posedět a utužit partu. Jak to máš ty osobně? Byl bys radši kdyby se Vaše domácí duely hrály v sobotu?
Ano hráváme neděle. Už jsme to probírali i s našim vedením, poněvadž většina z nás chodívá i nedelě na večer do práce. Samozřejmě, že by to byl pro nás příjemnější termín, abychom mohli posedět a utužit partu. Já osobně bych preferoval herní dny soboty.
Má Inter ambice na postup do vyšší soutěže?
Určitě máme dost mladé mužstvo, možná bych řekl, že i nejmladší ze soutěže a o postup se chceme porvat, ne jen za tým, ale také za realizační tým a odvděčit se jim za skvělou práci, kterou pro nás dělají.
Co je tvým civilním zaměstnáním?
Mžm civilním zaměstnáním je dělník v belgické firmě, která má i pobočku v Karviné.
Jak vnímáš rivalitu mezi Lokomotivou a Interem?
Podle informací co vím a mám, tak tahle rivalita je dlouhodobá. Já osobně tohle derby zažil při svém debutu za Inter, kdy bylo naše hřiště obklopeno fanoušky, a v tu chvíli jsem pochopil, že rivalita zde je a bude vždy mezi těmito kluby.
cokoli co bys rád sdělil přes náš web
Chtěl bych Všem popřát hodně fotbalových úspěchů a hlavně bez zranění.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.