Nejvíc se těším na derby s Novou Vsí, říká hráč 4. kola Martin Sáblík

Za nejlepšího hráče 4. kola Krajského přeboru mužů Vysočina jste si zvolili Martina Sáblíka, gólmana juniorky Nového Města na Moravě, nováčka soutěže. My vám s ním přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
S juniorkou hrajete nejvyšší krajskou soutěž prvním rokem a hned jste pořádně potrápili jednoho z favoritů soutěže, jak zápas vypadal z tvého pohledu z brány?
Zápas začal, musím říct, hned ve velkém tempu. V prvním poločase měly oba týmy pár šancí, po kterých mohl padnout gól. Druhý poločas už tak vyrovnaný nebyl. Speřice začaly lépe a měly více balón na svých kopačkách a z toho si také vytvořily několik šancí, naštěstí musím říct, že jsem buď jejich pokusy chytil nebo mi pomohli kluci a pokusy hostů blokovali. Ke konci zápasu jsme si vypracovali také dvě šance z brejku. Bohužel se nám je nepovedlo proměnit. Myslím si, že tento zápas se musel fanouškům líbit. Patří jim velké díky za to, jak nás podporovali.
O víkendu jedete na horkou půdu Třebíče, s čím do tohoto zápasu půjdete? Třebíč má zatím o bod méně a vy jste ještě neprohráli…
Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát. I když vím, že Třebíč doma je silná, věřím, že zápas zvládneme a dovezeme domů všechny tři body.
Na kterého ze soupeřů se v KP nejvíc těšíš a kdo je podle tebe favoritem soutěže?
Nejvíce se těším na derby proti Nové Vsi. Favorit soutěže podle mě je Pelhřimov, který už minulé ročníky ukázal svoji sílu.
Ještě loni jste se svým týmem hráli na špici I.A třídy, pak přišla ta dlouhá nucená pauza, následně Šebkovice odhlásily soutěž a vy jste tak dostali možnost je v nejvyšší krajské soutěži nahradit. Je to hodně velký rozdíl - skok mezi těmi dvěma soutěžemi?
Za postup do krajského přeboru jsme určitě rádi, byl to jasný cíl před minulou sezónou. Trošku nás mrzí, že jsme si to nemohli vykopat na hřišti. Rozdíl mezi špičkou 1.A třídy a spodní půlkou kraje není. U týmů z vrchních pater tabulky, jako byly teď Speřice, je vidět rozdíl hlavně v rychlosti hry. Jinak tam takový rozdíl nevidím.
Máš svůj oblíbený tým z první české ligy nebo spíše sleduješ zahraniční soutěže? Máš svůj vzor?
Můj nejoblíbenější tým v české lize je jednoznačně Sparta Praha, zahraniční Real Madrid. Můj vzor je Keylor Navas a Péťa Šmída od nás z klubu, který mi předává mnoho zkušeností.
Tradičně z hráčů kola „lámeme“ nějaké střípky z kabiny... Zkus nám i ty prozradit, kdo je největším vtipálkem v kabině a kdo chodí pozdě na tréninky?
Vtipálek kabiny - nejde říct jedno jméno, každý si tam nějaký ten vtípek řekne. Pozdě na tréninky nechodí nikdo, protože náš pokladník je dost přísný a vyšlo by to každého dost draho. Chtěl bych nakonec poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali. A hlavně rodičům, kteří jsou pro mě velkou podporou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.