Všem nám fotbal chybí, říká hráč kola Jaroslav Prášek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji ti k vítězství v anketě hráč kola. Překvapila tě nominace a následně vítězství?
Děkuji. No abych pravdu řekl, tak ano.
Když se podíváme na předešlé zápasy, tak kromě utkání s Hlubokou nebyl zápas, kde bys nedal gól. V tom posledním s Novou Včelnicí jsi vstřelil dva góly a u dalších dvou máš asistenci. Jaký byl z tvého pohledu tento zápas?
Ano to je pravda. Zápas byl těžký, jelikož nám nepřálo počasí. Určitě musím vyzdvihnout kolektivní výkon týmu. Jsme zápas od zápasu lepší.
To rozhodně jste, což dokazuje i to, že jste se dostali na první příčku tabulky před favorizovanou Hlubokou. Bohužel došlo opět k zastavení soutěží kvůli koronaviru. Jak se s tím celý váš tým vyrovnává?
No určitě těžko. Každý z nás doufá, že nám co nejdříve dovolí hrát. Všem nám fotbal chybí.
Pokud by se ještě rozhodlo o dohrávání podzimní části soutěží, jako první by vás čekalo utkání s Dačicemi. Jaký zápas očekáváš s tímto soupeřem?
Myslím si, že to určitě nebude lehký zápas. Týmy jsou v této soutěži velice vyrovnané a Dačice jsou zatím na páté příčce. Když jsem s nimi naposledy hrál před dvěma lety, tak jsme tam dostali čtyři góly.
Jaká je tvoje dosavadní fotbalová kariéra?
Začínal jsem hrát ve Spartaku mas Sezimovo Ústí, po té jsem ve 12 letech odešel do Dynama České Budějovice, kde jsem strávil 7 let a vrátil se zpět do Táborska. Pak mi přišla vlna zranění, tak jsem šel z Táborska na hostování do Dražic a poté do Soběslavi. Pak mi přišla vážná nemoc a úplně jsem skončil s fotbalem a po roce a půl jsem šel znovu hrát za oblíbeným trenérem Petrem Holotou, který trénoval Chýnov. Po roce a půl v Chýnově jsme odešel na rok a půl do Rakouska a teď jsem se díky koronakrizi vrátil zpět do Chýnova.
Proč jsi se rozhodl vrátit zpátky do Chýnova, když jsi měl i jiné nabídky, bylo to opravdu jen kvůli koronakrizi?
Z Rakouska i z Čech jsem měl několik nabídek, ale kvůli krizi jsem do Rakouska nechtěl, protože jsem nevěděl co pořádně bude, a když zpět do Čech, tak jedině Chýnov (smích). Nemohl bych to klukům udělat, je tu skvělý trenér a parta.
Pamatuješ si svůj první gól za Chýnov?
To nepamatuju.
Máš nějaký rituál před zápasem?
Deset piv a klobásu. (smích) Ne sranda, půjčuji si izolepu od našeho gólmana Jirky Průši, protože ten ode mě dostal nejvíc gólů a dávám si loka Alpy na dýchání. (smích)
Kdo je podle tebe ve vašem týmu největší talent, legenda, kdo je největší „poctivák“ a kdo by naopak mohl přidat?
Tak legendy tu máme dvě. Jednou z nich je trenér Petr Holota a druhou nejstarší hráč týmu Ondřej Mládek. „Poctiváky“ bych označil zbytek týmu.. myslím si, že všichni do toho dávají všechno, až na Honzu Doubravu, ten by určitě mohl přidat. (smích)
V rozhovoru, který jsem dělala s Jirkou Průšou padlo, že největším bavičem v týmu je váš trenér. Mohl by ses s námi podělit o nějaké jeho vtipné momenty?
No jednou takhle trénujeme a tréňa začne zničehonic pískat na píšťalku, utíkat pryč a do toho něco křičel. Až poté jsme zjistili, že křičel a pískal na rogalo, že mu včera plašilo psi. To si pamatuji docela dobře. (smích)
Máte alespoň zpestřené tréninky. Máš kromě fotbalu i jiné záliby nebo koníčky?
Rád chytám ryby, chodím do posilovny nebo jsem s přítelkyní.
Chceš něco vzkázat svým spoluhráčům a všem, kteří pro tebe hlasovali?
Že děkuji za hlasy.
Já každopádně děkuji moc za rozhovor a přeji ať se ti daří jak ve fotbale, tak i v osobním životě.
Já také děkuji a tobě též přeji, ať se ti daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.