Každý chce hrát v základu, říká o béčku Plzně obdivovatel Manchesteru United Martin Petr

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím Martin Petr z béčka Viktorie Plzeň. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
S týmem zažíváte dobrý vstup do sezóny. Jak to hodnotíte?
Vstup do sezóny se nám docela povedl, až na prohru na Admiře, kde nám zápas moc nesedl, jinak hodnotím začátek podzimu velmi pozitivně.
Béčko Plzně je plné mladých talentovaných hráčů. Je konkurence velká?
Tým je hodně mladý. Tvoří ho převážně kluci ročníku 2000 a mladší až na pár výjimek a ano nic si nedarujeme ani na trénincích. Všichni cítí, že mají šanci hrát, že oni jsou ti, co mají o víkendu nastoupit od začátku.
Tým vede jako trenér Pavel Fořt. Jaký to je trenér?
Má toho za sebou v profesionálním fotbale dost, víc, než většina z nás bude mít, takže každá rada od něj je cenná, každý by si ji měl vzít a pracovat s ní. Jinak je hodně emotivní trenér, co prožívá úplně každou situaci ve hře.
Jak jste se Vy osobně dostal do Plzně?
V Plzni jsem úplně od mala. Začínal jsem někdy ve čtyřech letech, kdy mě na trénink přivedli rodiče tehdy ještě k panu trenérovi Böhmovi. V Plzni jsem strávil zatím celý začátek kariéry až na půlroční hostování v Králově Dvoře.
Jaké máte cíle ve stále ještě začínající kariéře?
Cíle mám asi jako většina kluků v republice, chci jednou hrát ligu a to co nejdéle to půjde.
Na jakém postu se na hřišti cítíte nejlépe?
Hraji středního záložníka, konkrétně defenzivního a je to asi i místo, kde mám nějakou pocitovou jistotu. Trenéři mě zkoušeli dát na všechny pozice, prošel jsem snad všemi kromě brankáře, ale nejlépe se cítím uprostřed hřiště.
Jaké jsou Vaše koníčky mimo fotbalu?
S koníčky to mám trošku složitější, k fotbalu jsem si ještě vybral studium na FTVS, takže čas na rybaření, horolezectví nebo jiné aktivity moc není, ale rád si ve volnu jdu zahrát jiné sporty, tenis, volejbal, futsal nebo zajdu někam s přáteli.
Máte nějaký vysněný klub, jehož dres byste chtěl někdy obléknout?
Samozřejmě, že mám svůj vysněný klub z dětství, je to Manchester United. Za ten bych si jednou opravdu rád zahrál.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.