Češi nežijí fotbal jako Italové, říká hráč kola Carlo Maria Maione

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Carlo Maria Maione z Loko Vltavín. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak se Ital dostane s fotbalem do Česka?
Chtěl jsem hrát fotbal pod smlouvu a jediná možnost byla jít jinam, než zůstat v Itálii. Kromě Řecka, které má stejné podmínky jako Itálie. Tady mám rodiče i kamarády, tak jsem šel do Česka.
Start do soutěže jste neměli špatný, jste spokojený?
První tři zápasy se nám povedly, potom bohužel přišla prohra na Admiře. Podle mě jsme tam měli aspoň na remízu. Proti béčku Plzně nás mrzelo, že byl zápas takový divný. Nikdo neměl šance. Oni měli dobrý brejk a díky tomu byli lepší.
Na kolik gólů si troufáte tuto sezónu, pokud se odehraje celá?
V první řadě doufám, že se sezóna odehraje celá. Doufám, že gólů dám co nejvíc. Rekord v Lokádě mám jedenáct gólů za sezónu. Tento rok jsem začal dobře, cítím se dobře, tak doufám alespoň patnáct gólů.
Jak jste s fotbalem začínal?
S fotbalem jsem začínal blízko domova, kde máme malé hřiště, kam jsem pořád chodil s kamarádem. V jedenácti letech jsem přišel do týmu. Tam jsem šel společně s kamarády a moc mě to bavilo. Mám mladšího bráchu, se kterým jsme od sebe rok a půl, takže jsme od mala hráli furt spolu.
Jaký je rozdíl mezi fotbalem v Itálii a v Česku?
V Itálii je v životě aspoň z padesáti procent fotbal. V Česku se hraje v neděli zápas, všichni fandí a potom celý týden nic. Není tady takové to zapálení. V Itálii se i v týdnu mluví hlavně o fotbalu. V Itálii jsem jako mladý hrál čtvrtou ligu a bylo to pro všechny důležité. Chodilo na nás hodně lidí. V důležitých zápasech chodí v Itálii i na nižší ligy klidně deset tisíc lidí.
Jak se Vám žije v Česku?
Myslím, že je tu všechno v pohodě, všechno funguje dobře. Teď tu mám také práci a našel jsem si české přátele. Na začátku to bylo těžké. Jazyk není jednoduchý. Časem jsem si zde udělal kamarády a všechno je v pohodě.
Co děláte, kromě toho, že hrajete fotbal za Vltavín?
Pracuji jako recepční na hotelu a učím jazyky. To je možnost, když by mi nevyšel fotbal.
Jaký je Váš oblíbený hráč?
Jsem útočník, tak by všichni řekli Messi, Ronaldo, Ibrahimovič, ale já řeknu Pippo Inzaghi. To je hráč, který je stoprocentní útočník. Technika sice není tak dobrá, ale on byl vždy tam, kam šel balón a dal gól.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.