V Třebíči by se měla hrát třetí liga, myslí si Lampíř

Vojtěch Lampíř z FŠ Třebíč poodhaluje svůj pohled na třebíčskou kopanou. Mluví i o pauze, které jeho tým stála postup o soutěž výše i na to, proč odešel z Náměště.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vojto, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji. Určitě čeká. To si kluci v kabině nenechají ujít.
O víkendu jste porazili Jaroměřice. Jak bys zápas popsal?
Celý zápas jsme měli pod kontrolou, hráli jsme zodpovědně a organizovaně jako tým. První poločas jsme hráli v rychlém tempu a vytvářeli si hodně šancí, z nichž jsme proměnili pouze dvě. Druhý poločas tempo trochu opadlo, asi i vlivem velkého horka. Pořád jsme však měli míč na svých kopačkách, kontrolovali průběh utkání a přidali třetí pojišťující branku.
Vstřelil jsi úvodní branku svého týmu. Můžeš nám ji popsat?
Branka padla po standardní situaci, po centru z přímého kopu. Ty má u nás na starosti Tomáš Růžička, který poslal krásný centr na zadní tyč, mně pouze stačilo míč uklidit hlavou do brány.
O víkendu vás čeká domácí zápas s Hamry. Co od zápasu čekáš?
Na podzim jsme v Hamrech sice vyhráli 6:2, ale bylo to celkem vyrovnané utkání, kdy jsme vstřelili branky až na konci. Je to nepříjemný bojovný tým s kvalitními fotbalisty. Určitě nás nečeká nic lehkého. Pokud však předvedeme výkon jako v Jaroměřicích, tak věřím, že vyhrajeme.
Po loňském podzimu jste byli jasným kandidátem postupu. Jak jste se srovnali s tím, že byla sezóna zrušena?
Ve FŠ Třebíč máme ambice postupovat do vyšších soutěží. Situace, která nastala, nás připravila o postup a dá se říci, že jsme ztratili jeden rok, který musíme znovu strávit v B třídě. To však potkalo více týmů, nezbývá nám nic jiného, než tvrdě pracovat a vyhrát soutěž tuto sezónu. Musíme se na to dívat pozitivně.
Do FŠ si se stěhoval před rokem z Náměště. Co tě vedlo k tomuto kroku?
Ve FŠ působím jako trenér mladšího dorostu U17 a jako kondiční trenér mládeže. Za áčko FŠ hrají i další trenéři působící v klubu, což jsou zároveň moji dobří kamarádi. Přestup byl pro mě logickou volbou, hlavně kvůli lidem v klubu. FŠ také vnímám jako ambiciózní klub s velkou budoucností a já chci být u toho, ať už jako trenér, nebo jako hráč.
Jaký je rozdíl mezi krajským přeborem a 1.B třídou?
Velký. V krajském přeboru odehrajete jen výjimečně lehký zápas. Hra je celkově rychlejší a tvrdší, nemáte tolik času. V B třídě není většina týmů na takové úrovni. Ale je to přirozené, pořád je to rozdíl dvou soutěží.
Ve FŠ se soustředíte na výchovu mladých hráčů a nese to ovoce. Kam až může vystoupat tým mužů?
Máte pravdu. Ve FŠ jsme se vždy soustředili na mládež, což samozřejmě pořád platí, ale nyní už klademe důraz i na áčko a na postup do co nejvyšších soutěží. Město jako je Třebíč by podle mě mělo mít tým aspoň ve třetí lize, takže v horizontu několika let by tohle měl být náš cíl.
Jaký je trenér áčka?
Trenér Tomáš Franěk byl také jeden z důvodů, proč jsem chtěl přestoupit do FŠ. Tréninky jsou náročné, ale panuje na nich skvělá atmosféra, což je hlavně jeho zásluha. Jako voják z povolání ale umí i přitvrdit, což je samozřejmě potřeba.
Komu fandíš?
Já jsem už odmala velký fanoušek Manchesteru United.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal v šesti letech v Čáslavicích. Přivedl mě k němu můj táta.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Střed obrany.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Dá se říci, že vším. Je to moje částečné zaměstnání spolu s učitelstvím na střední škole a celoživotní koníček.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Portál fotbalunas.cz pravidelně navštěvuji a jsem rád, že na těchto stránkách se veřejnost dozví kvalitní a zajímavé informace i o nižších soutěžích.
VÝBĚR VOJTĚCHA LAMPÍŘE:
Největší kliďas týmu:
Lukáš Tomek
Největší srdcař týmu:
Tady musím zvolit sebe.
Největší bavič týmu:
Brankář Jirka Slatinský.
Nejrychlejší hráč týmu:
Napadlo mě jedno jméno, Tomáš Růžička.
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Lukáš Hráček.
Děkuji za rozhovor.
Také Vám děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.