Dokopná začala už cestou z Buku říká hráč posledního podzimního kola Michael Hruška z Neplachova

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím Michael Hruška z Neplachova. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte utkání v Buku?
Na poslední zápas podzimu jsme vyrazili společně s našimi fanoušky autobusem a už cestou do Buku panovala dobrá nálada. Věděli jsme, že na malém hřišti budou domácí hodně nebezpečným týmem, ale přesto jsme chtěli zakončit už tak vydařený podzim výhrou a posunout se alespoň na chvilku na první místo tabulky. Zápas začali lépe domácí, kteří výborně využívali malé hřiště, získávali většinu balonů a celkově měli více ze hry. Zhruba po necelé čtvrt hodině hry se domácí po závaru v našem vápně dostali zaslouženě do vedení. Zhruba od poloviny první půle, jsme začali hru vyrovnávat a pak už se v deštivém počasí hrál bojovný a vyrovnaný fotbal. Druhý poločas jsme celkově zvládli lépe my, vyhrávali jsme osobní souboje, měli jsme míč více pod kontrolou a přizpůsobili jsme se hře na malém hřišti. V 57. minutě se nám díky rohovému kopu povedlo vyrovnat a to nás ještě více nakoplo. Domácí sice několikrát zahrozili z protiútoků, nebo standardních situací, ale vše měla naše výborná obrana pod kontrolou. Nakonec jsme se dočkali zasloužené branky, kterou po přímočaré akci zařídil Ondra Dvořák. V nastavení jsme ustáli i závěrečný nápor domácích a slavili jsme výhru. Zápas v dešti na mokrém terénu, měl dle mého názoru solidní úroveň.
Nastoupil jste do druhého poločasu a vstřelil jste branku. Jste tedy spokojený z osobního hlediska?
Na zápas v Buku jsem se těšil, protože zápasy v deštivém počasí mám osobě nejraději. Když jsem se před zápasem nevešel do základu, byl jsem zklamaný, ale o to větší motivaci a chuť jsem měl, když jsem v poločase šel na plac. Snažil jsem se druhou půlku odjezdit a přispět k otočení zápasu, což se mi podařilo vstřelením branky, když jsem těsně před brankářem domácích tečoval hlavičku našeho kapitána Štěchy. Jelikož nejsem žádný střelec, tak jsem z gólu měl opravdu velkou radost, stejně jako mí spoluhráči. A také jsem byl spokojený, že jsme společně s Pavlem Dušákem na pravé straně, dokázali eliminovat domácího střelce Petra Jaroše.
V tabulce jste po podzimu druzí. Myslíte tedy na postup?
Zatím nám vše funguje, takže si tuhle naší jízdu, užívá celý tým. Doma jsme neprohráli a nějaké body jsme přivezli i z venku. Takže si myslím, že když budeme trénovat, makat a hrát dál jako jeden tým, určitě se budeme držet v popředí tabulky a o postup bojovat. Každopádně jsme nohama na zemi, a když se to v této sezoně nepovede, zkusíme to za rok znova.
Podzimní dokopná byla asi díky výsledkům veselá?
Naše dokopná začala už v autobuse cestou z Buku. Do naší hospody na hřišti jsme autobusem dorazili před druhou hodinou, takže se začalo slavit celkem brzo a jelikož alkoholových zásob jsme měli dostatek, zůstalo nás několik sedět a slavit až do ranních hodin. Dokopná se zdařila, zhodnotili jsme si velmi úspěšnou podzimní část sezony, popili jsme, udělala se nějaká sranda a pak nám začala fotbalová dovolená.
Jak probíhá Vaše fotbalová kariéra?
Fotbal jsem začal hrát za starší žáky TJ Lokomotiva Č. Budějovice, kde jsem zažil krásné fotbalové roky v krajské soutěži žáků a následně dorostu pod vedením trenérů L. Dvořáka, P. Slováčka, L. Zabilky a nakonec Pavla Taubera. Pokaždé se dala dohromady výborná parta kluků, která vždy táhla za jeden provaz. Poté jsem se na svou první sezonu v mužské kategorii přesunul do A týmu a zahrál jsem si 1. A třídu. V průběhu jarní části jsem začal nastupovat více za B tým, který hrál okresní soutěž a jelikož jsem poté musel pracovně na půl roku do Prahy a moc jsem toho nenatrénoval, začal jsem hrát už jen za béčko Lokády. Zde jsem strávil dvě sezony. Vzhledem ke svému zaměstnání a přestěhování se do Veselí nad Lužnicí, jsem se rozhodl, přestoupit v létě 2014 do Neplachova, které mi pomohl domluvit Martin Dušák a svého rozhodnutí rozhodně nelituji, protože v Neplachově jsem hlavně díky výborné partě naprosto spokojený. Před sezonou 2018/2019 se mi podařilo přemluvit k přestupu z Lokády do Neplachova i mého bratra Jardu, který pro nás byl v loňské sezoně klíčovým hráčem a jsem rád, že na své výkony navazuje i letos a já s ním můžu hrát v jednom týmu. Na Lokádu nikdy nezapomenu a vždy budu přát týmu pod vedení Jirky Pečenky jen to nejlepší.
Jakému týmu fandíte a kdo je Vaším oblíbeným hráčem?
V naší lize přeji dobré výsledky Dynamu, ale hlavně fandím Spartě! A dále už od malička fandím Liverpoolu. Mezi mé oblíbené hráče patřili F. Torres a Gerrard, z aktivních hráčů se mi momentálně líbí hra Ibrahimoviče, Maneho a Van Dijka. Z českých hráčů vyjmenuji Hübschmana a Kadeřábka.
Co budete dělat přes zimu, když se nebudou hrát zápasy?
Především se budu více snažit věnovat manželce a synkovi, než mi v lednu zdrhne do školky. Fotbalové tréninky vyměním za florbalové, protože to je druhý sport, který kromě fotbalu hraji a s klukama z Neplachova, si budeme do začátku zimní přípravy chodit zahrát fotbálek do haly. Dále bych rád vyrazil na snowboard a lyže. No a nesmím zapomenout na myslivost, takže určitě zajdu i do lesa.
Jaká čeká Neplachov zimní příprava?
Někdy v polovině ledna začínáme a budeme hrát zimní soutěž na Hluboké. Čeká nás jako každý rok soustředění, kde se vždy hodně a tvrdě trénuje, ale taky se zde hlavně po večerech u piva tmelí parta. Dále pak každou zimu trénujeme dvakrát týdně na umělé trávě ve Veselí, takže si myslím, že tomu letos nebude jinak.
Jak byste celý podzim zhodnotil?
Už od jara jsme tak trochu v euforii a to hlavně díky výborným výsledků, výborné partě a nádhernému novému areálu. Takže za mě byl podzim velmi vydařený.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.