Miluji pocit po skvělém zákroku, říká hráč kola, brankář Votroků Jakub Brát

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se jím brankář Hradce Králové Jakub Brát. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste zhodnotil utkání v Ústí nad Orlicí.
Věděli jsme do čeho jdeme, houževnatý soupeř, silný především na domácím hřišti, skvělá atmosféra. Celý zápas probíhal stejným stylem, drželi jsme míč, soupeř bránil v hlubokém bloku a čekal na brejky a standardní situace. Ani jeden z týmů se nedostával do větších šancí kromě naší jedné situace, kdy Denny Samko tváří v tvář nepřekonal brankáře. Zápas rozhodla velmi přísná a následně i opakovaná penalta.
Vy jste krásně chytil penaltu, ale podle rozhodčího jste porušil pravidla a penalta se opakovala. O jaké porušení podle rozhodčího šlo?
Podle pomezního rozhodčího jsem předčasně opustil brankovou čáru. Vím, že se nedávno upravovala pravidla a pro brankáře i rozhodčího je to těžší , ale v tento moment si myslím, že jsem toto pravidlo neporušil. Rozhodčí asi viděl situaci jinak a pokutový kop nechal opakovat.
Jste ve vyrovnané tabulce zatím osmí. Jak jste s dosavadním průběhem sezóny spokojení?
Ve velké konkurenci si zatím počínáme obstojně. Nemůžu říct, že by nás herně někdo přehrál. Mohli jsme získat více bodů v penaltový rozstřelech, ale můžeme být rádi, že jsme se v některých zápasech do rozstřelu vůbec dostali.
Jak jste spokojený Vy, z osobního hlediska.
Jsem rád, že dostávám šance, je to pro mě velký skok z dorostu. Musím říct, ze se v zápasech cítím zatím skvěle. Udržel jsem dvě čistá konta, v Ústí jsem mohl přidat třetí v řadě, bohužel to nevyšlo.
V reprezentaci do osmnácti let jste odchytal dvě utkání a v obou jste udržel čisté konto. Jak si vzpomínáte na tato utkání?
Vzpomínám na ně určitě v dobrém, před prvním utkáním jsem byl velice nervózní, ale i s pomocí zkušenějších spoluhráčů se mi obě utkání povedla. Byla to pro mě velká čest, zkušenost a motivace do další práce.
Chtěl jste od začátku být brankářem?
V začátcích jsem hrál útočníka. Poté jsem přišel do Trutnova, postavil jsem se do brány a taky tam zůstal. Pozice brankáře mi svědčí, miluji pocit skvělého zákroku.
Máte nějaký brankářský vzor?
Jako malému se mi vždy líbil Petr Čech, teď se mi ale zamlouvá německá škola, Manuel Neuer a Marc Andre Ter Stegen. Jejich styl chytání a klid v rozehrávce se mi prostě líbí.
Jak probíhá Váš normální den?
Teď po střední škole mám více času, sice chodím na vysokou, ale ta zabírá o dost méně času. Takže ráno jdu buď na chvilku do školy, nebo mám ještě trénink, odpoledne vždy trávím fotbalem, večer odpočívám a věnuji se rodině a přítelkyni.
Jaké jsou Vaše cíle v dalším průběhu kariéry? Kde byste si rád zachytal?
My brankáři to máme přeci jen těžší, v prvním týmu může chytat jen jeden. Jsem mladý a musím byt trpělivý, určitě bych jednou chtěl chytat první ligu. Ale to je dlouhá cesta. Snem by určitě bylo zahraničí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.