Za sebe bych penalty po remíze zrušil, říká hráč 9. kola Michal Hell z Králova Dvora

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal zadák Králova Dvora Michal Hell. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vynulovali jste plzeňské mladíky, jak to bylo těžké?
Snažili jsme se hrát aktivně a nedovolit jim jejich kombinační hru, a také je nutit k chybám a ty poté využít. Tento plán se nám až na výjimky vcelku dařilo plnit, až na neproměněné šance, a také jednu šanci Plzně, po které dali tyčku. Až v závěru si Plzeň vytvořila tlak a měla několik standardních situací, které se nám naštěstí povedlo ubránit. Byl to fyzicky velmi náročný zápas, protože jsme dlouhé minuty hráli bez míče.
Rozhodly až penalty. Co na toto pravidlo říkáte?
Pokud to beru z pozice hráče, tak je to takové dvoustranné. Samozřejmě pokud na penalty zvítězíte, tak panuje spokojenost. V opačném případě bychom toto pravidlo nejraději zrušili. Ale co se týká diváků, tak lze vidět jen pozitiva. Protože i když utkání skončí bez branek, tak stejně nakonec nějaké góly uvidí. Já osobně bych penalty zrušil.
Prošel jste několik angažmá. Kde se Vám líbilo nejvíce?
To máte pravdu, během svojí kariéry jsem prošel docela dost klubů. Každé angažmá mi něco přineslo a vzpomínám na ně jen v dobrém, ať už šlo o plně profesionální kluby, či poloprofesionální.
Využil byste nabídku z vyšší soutěže, kdyby přišla?
Určitě by mě taková nabídka potěšila, ale rozmýšlel bych se nad ní. Především proto, že jsem nedávno začal pracovat na částečný úvazek v personální společnosti Předvýběr.cz. Tím pádem se snažím budovat i následný život po kariéře. A to by ve vyšší soutěži nebylo možné. Ovšem záleželo by na konkrétní nabídce, která by případně přišla.
S třetí ligou máte bohaté zkušenosti. Změnila se její úroveň po příchodu béček?
Já třetí ligu začínal hrát v béčku Slavie a v té době to byla pro nás mladé velká škola. Přišli jsme do kontaktu s dospělým fotbale a ten se s dorosteneckým nedá srovnat. Takže z mého pohledu je pro juniorské týmy lepší působit ve třetí lize, než v lize juniorské. Ta je ,dle mého názoru, pouze posouvání dorosteneckého fotbalu. A také se tím určitě zvýší atraktivita soutěže. Protože diváky více zajímají béčka ligových týmů, než některá mužstva, která v ČFL působí.
Jak jste zatím u Cábelíků spokojeni s průběhem sezóny?
Na tuto otázku je celkem lehká odpověď. Stačí se podívat na tabulku, a porovnat ji s posledními dvěma ročníky, kdy jsme se pohybovali v dolní polovině tabulky. Samozřejmě jsme spokojeni. Stále se však snažíme pokorně pracovat, abychom se v těchto patrech udrželi co nejdéle.
Nastupoval jste v mládeži za Slavii, co říkáte na její současné úspěchy?
Aktuální rozvržení sil v českém fotbale mě jako fanouška Slavie těší. Především proto, že to není tak dávno, co Slavia řešila úplně jiné problémy, než ty aktuální. Velmi mě také těší, jakým způsobem se Slavia prezentuje, a to i na evropské scéně.
Co děláte, pokud zrovna nejste na hřišti?
Během týdne mám jasně daný program. Ráno odejdu do práce, potom rovnou na trénink a večer domů. Takže během týdne není moc prostoru na jiné, než pracovní a fotbalové aktivity. Ve volných chvílích trávíme čas s manželkou a pejskem. Také se snažíme navštěvovat rodiče a sem tam zajdeme do kina, či do divadla.
Cábelíkům se v anketě o hráče kola vcelku daří. Čím to je? Co Vás bude titul hráč kola stát?
Je to především tím, že za hráče kola musíme přinést nějaké občerstvení. Proto, když se někdo z týmu objeví v sestavě kola, tak celý tým posílá hlasy a potom se těší na něco dobrého.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.