Petr Pelc - Musíme zapracovat na životosprávě před zápasem

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Sledoval jste litý boj mezi vámi a stěbořickým Šmalcem a jak jste vyhecoval své fanoušky, aby pro vás hlasovali?
Tak určitě jsem to sledoval. Fanoušci se vyhecovali sami, nikoho jsem nepřemlouval. Každopádně asi hodně hlasů mi poslala naše vedoucí Liduška (Ludmila Thomas), která už mě tři dny uhání, kdy bude rozhovor. (úsměv) Pak asi mi dva spolupracovnici a fanatici do fotbalunas Denis Bořucký a Dušan Moša, no a v neposlední řadě mojí spoluhráči, kteří se rádi dívají na můj smutný pohled, když musím sáhnout do peněženky. (smích)
Na co se můžou těšit kluci v kabině?
Protože jsme ryze profesionální tým, a je třeba dodržet životosprávu, tak je basa sodovek nemine.
Byl jste nominován za zápas v Píšti. Jak vy sám jste byl spokojen se svým výkonem?
Spokojen bych byl, kdybych chytil obě penalty, tak jsem spokojený jen napůl. (smích) Jinak jsem se svým výkonem spokojen, věděl jsem, že to bude dobré, protože jsem dopoledne byl asi 6 krát na záchodě, což je to taková moje předzápasová klasika. (smích)
V Píšti jste prohráli o tři branky. Zkuste se ještě k zápasu vrátit a popsat, jak probíhal.
Zápas, probíhal tak jak probíhal. Sešli jsme se v hodně improvizované sestavě. I tak jsme se drželi. Vedli jsme dlouho a domácí již byli nervózní. Vysvobodila je sporná penalta. Zkraje druhého poločasu domácí se štěstím otočili zápas. Posléze jsem chytil penaltu. Pak asi byl zlomový okamžik, kdy šel keja (Lukáš Kerlin) sám na branku. Bohužel měl asi na náš zápas v tiplize vsazenou jedničku, jinak si nedokážu tu přihrávku domácímu brankáři vysvětlit. (smích) Poté už to byl vabank, a ke konci jsme to otevřeli a z protiútoků dostali dva góly do prázdné branky.
Hráli jste v oslabené sestavě. Co bylo příčinou tolika absencí?
Nevím nějak se to sešlo. Někdo měl prý špatné záda (a jak říká Honza Tůma, hold do zad nevidíš (smích)), někoho prý bolely oči ještě ze sobotního zápasu Opavy s Libercem, někoho porazil den před zápasem alkohol. A pak se stane, že po cestě musíme posbírat, každého kdo umí udělat alespoň tři nožičky. V útoku hrál trenér, a na střídání byl připraven komárovský trávníkář a předseda klubu. Naštěstí se nám podařilo přemluvit Ondru Surového, který přerušil odpolední siestu v pergole a s radostí se přijel posadit na lavičku, děkujeme, Ondro. (smích)
Vy sám jste byl v ohni střel. Který nejlepší zákrok, kromě chycené penalty, jste v zápase vytasil?
Zákroků jsem měl poměrně dost. Střídaly se hokejové i fotbalové. Jeden byl ukázkový semafor, kdy šel zleva sám Chromečka a snažil se mě na lapačku prostřelit, ale semaforem jsem mu to vytáhl. Ale jestli bych měl nějaký vyzdvihnout? Bylo jich tolik, že už si je nepamatuji, ale vím, že každý mě stál dost sil, a měl něco do sebe. (úsměv)
V zápase jste chytil jednu penaltu kanonýru Chromečkovi. Věděl jste, na jakou stranu skočíte nebo jste se rozhodoval až na poslední chvíli? Máte vůbec nějaký recept na chytání penalt?
Protože patřím k nejvyšším brankářům v okrese, tak je těžké mi dát gól i z penalty. Každopádně všichni víme, že v životě i ve sportu existuje spravedlnost a penalta byla vice než sporná, tak bylo jasné, že ji chytím. Na poslední chvíli jsem se rozhodl a vybulil se doleva no a i díky rukavicím Bu1 jsem to vyrazil. (smích)
V neděli hostíte Kylešovice. Už víte, co by na soupeře mohlo platit? A můžete počítat i s tradičními oporami v sestavě?
Rozhovor jsem záměrně nechal až těsně před zápasem, abych neprozradil taktiku. Chceme jako vždy vyhrát, a co by mělo platit na soupeře, asi vstřelit více branek než Kyle. A jestli budeme v plné sestavě. To záleží jak, kdo naložil se sobotním večerem. (smích)
Jak jste zatím spokojen s účinkování Komárova v okresním přeboru? V kterých činnostech byste měli zapracovat na zlepšení?
S účinkováním v přeboru jsme spokojeni. Poznáváme konečně po 10 letech nové velkoměsta, hráče, stadiony lidi a konečně nemusíme nikoho na lavičce přemlouvat, aby šel mávat na lajnu, protože v okrese je rozhodčích více. A na čem musíme zapracovat. Jednoduchá odpověď, na životosprávě před zápasem. (smích)
Jaké máte ambice?
Máme skromné ambice, takže nic než postup jsme před sezónou nebrali. Po prvním zápase jsme se však někteří probrali z postupových oslav, a zjistili jsme, že už hrajeme okres a ne trojku. Takže jsme se postupu vzdali a budeme se spíše soustředit na udržení. (úsměv)
Který tým vás překvapil a který naopak zklamal?
Dolní Životice jsou překvapením, a kdo zklamal? Asi mi sami, nejde nám to, jak bychom si představovali. Musíme více na sobě zapracovat. A celkem jsem více čekal od Štítiny.
Začínal jste jako hokejový brankář? Jak se stalo, že jste brusle vyměnil za kopačky?
Ano chytal jsem až do juniorů, sice závěr byl ve Studénce, ale nedám na tohle město dopustit. Mám tam kamarády dodnes, a když tam jedu pískat hokej, mám se tam vždy skvěle. A jak jsem vyměnil brusle za kopačky je jednoduché. Jednou jsem se tak přisral na zakončení v Komárově, když Komárov padal z 1. B třídy a v opilosti je každý generál, a tak jsem podepsal historické hostování z Kylešovic do Komárova. Tehdy tam padaly názory, jak nepostoupíme zpět a dopadlo to tak, že jsme z okresu spadli hned do trojky. Od té doby jsem věrný Komárovu a stal jsem se dokonce nejdražším fotbalistou, kdy mě Komárov vykoupil z Kylešovic za 1 korunu českou. Takže děkuju Gebošovi (Lukáš Gebauer), že mě tak draze prodal. (smích)
Zachytáte si ještě někdy na ledě?
Zachytám si tak jednou za rok, a to mě musí přemluvit pět lidi. Jsem na soupisce Medicalu. Hrají okres a hraje se to v Opavě na zimáku večer. (Tým je poskládaný z bývalých hokejistů Opavy jako např. T. Měch, M. Kukol, Láďa Holík a plno dalších) Máme tam však neotřesitelnou jedničku Šlupku. (Roman Šlupina). Takže mu doma z gauče dělám dvojku, a čekám na šanci, kdy on nemůže. To se naštěstí skoro vůbec neděje. Každopádně komu se poštěstí dělat dvojku bývalému extraligovému brankáři? (smích) Za ty roky toho ledu mám plné zuby. Navíc ještě hokej pískám, takže toho mám více než dost.
Vím o vás, že jste byl i hokejovým rozhodčím. Věnujete se ještě této činnosti. A pokud ne, proč?
Ano věnuji stále, a i když mám nejvyšší licenci, pískám už jen v rámci kraje. Takže KLM (krajská liga mužů) a samozřejmě ligy juniorů. Nemám problém s posouzení nedovolené hry. Odmala jsem měl problém skákat šipky do bazénu, a kdo se chce více prosadit v pískání musí dobře umět skákat dop....e. Někteří bývalí kolegové jsou tam až po kotníky a bude je těžké vytáhnout. Ale samozřejmě to není jen o tom, a jak říká Džeky, kdo chce vědět více, stavte se za mnou na Riegrovou. (smích)
Jak trávíte svůj volný čas a jaké jsou vaše koníčky?
S dcerou, přítelkyni a ovčákem Amálkou. Sem tam si rád zahrají šachy, na ostatní už nezbývá čas díky hokeje a fotbalu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.