Jakub Hrubý - Máme mladý kádr, takže nějaká perspektiva tam je

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 27. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k druhé výhře v naší anketě. Jaké z ní máte pocity?
Děkuji. V první řadě bych chtěl poděkovat všem, kteří mi dali hlas. Samozřejmě mě výhra potěšila, ale moji peněženku už tolik ne. Pořád platím nějaké pokuty v kabině. Naposledy jsem například trefil panu Klimenkovi okurky, který má zahrádku hned za hřištěm. Za to se mu omlouvám.
Čekal jste, že vyhrajete?
Ani ne.
Chtěl byste někomu poděkovat za hlasy?
Rodině, přítelkyni, spoluhráčům, kolegům z práce.
Do naší nominace jste se dostal kvůli skvělému výkonu proti Háji, kde jste si připsal branku a na další dvě takřka přihrál. Jak na zápas vzpomínáte?
Zápas byl dobrý, bylo toho hodně k vidění. Dost branek, pěkné počasí. Vše co k fotbalu patří. Fanoušci byli určitě spokojení.
Popište nám, prosím, Váš vstřelený gól.
Udělali jsme s Miškevem tiky tika. Pak jsem si míč pár metrů za šestnáctkou posunul a vyslal jsem padající list do šibenice. Potom jsem se šel radovat.
Porazili jste jeden z nejlepších týmu v jarní části. S jakou taktikou jste šli do zápasu?
Dá se říct, že jsme byli už zachránění, takže šlo vidět, že jsme si to prostě šli užít a udělat si „žížu“. Nebyli jsme nějak nervózní. Bez emocí. Takže i za dvougólového manka jsme to nevzdali a bojovali až dokonce, což se vyplatilo.
Blíží se konec sezóny. Jak jste s ní spokojen a dopadla podle Vašich představ?
Jelikož jsme bojovali o záchranu, tak to bylo napínavé až do posledních kol. Nicméně jsem počítal s lepším umístěním, ale přišel nový trenér, který nám dal nový impulz a mančaft poměrně rychle stmelil. Takže za mě docela spokojenost, je to na dobré cestě.
Na jakém postu se Vám hraje nejlépe a chtěl byste zkusit i nějaký jiný?
Nejlépe se mi hrávalo v útoku, ale v mužském fotbale se mi teď hraje dobře na ostrém kraji. Třeba teď v posledním zápase bych si docela i rád zachytal jako ten Nikolas Tilkeridis za rezervu Rýmařova. Vylapal nulu.
Na který zápas byste nejraději zapomněl?
Na žádný, každý zápas má něco do sebe.
Byl to teprve Váš druhý gól v sezóně. Čekal jste jich více?
Ano očekával jsem jich více. Spíš funguji jako dvorní nahrávač. Je docela i jedno kdo to trefí, hlavní je, že se vyhraje. A když máte v útoku šutéra jako je Marek Havlíček, tak je to radost.
Kdo je u Vás v týmu největší hecíř a kdo je zase největší šprýmař?
Největší hecíř je bez debat Kuba Řeháček. Jeho vítězné pokřiky jsou neskutečně euforické. Opravdu se divím, kde se to v něm bere. Ještě bych chtěl Kubovi vzkázat, že mi došly olivy, tak jestli by mi nemohl v práci nějaké koupit a vzít mi je na trénink, děkuji (smích). Žezlo mezi šprýmaři patří Markovi Ostrákovi, co slovo, to perla. Strašně ukecaný maník. Už dávno jsem mu říkal, že by mohl jít třeba do partičky.
S jistotou jste již zachránění. Jak to vidíte do další sezóny a jaké v ní budete mít cíle?
Hrát klidný střed tabulky a sbírat zkušenosti do dalších let. Máme mladý kádr, takže nějaká perspektiva tam je. Ale bude třeba doplnit kádr zkušenými borci, protože třeba takový Ondřej Bartoníček už je skoro v penzi, i když výkonnostně to není vůbec znát. Čas prostě nezastavíš.
Máte před zápasem nějaké rituály?
Dávám si kávičku. Těsně před zápasem si mažu na prsa a pod nos alpu francovku.
Léto už je za rohem. Chystáte se někam?
Chtěli jsme s přítelkyní do Egypta, ale s mým pigmentem tam letíme radši v zimě. Určitě pojedeme někde k vodě. Rád bych také navštívil muzeum vidlí v Lichnově, které mi doporučil Ondra Bartoníček.
Máte nějaký vysněné utkání, na které byste se chtěl jet podívat?
Vrbno pod Pradědem proti Karlovicím. Místní „El clasico“.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.