KOVANICKÝ MICHAL VAGENKNECHT: Máme nejlepší fanoušky v okresním přeboru

V anketě o nejlepšího hráče 15. kola OP Nymburk zcela suverénně zvítězil Michal Vagenknecht, který svým výkonem na pozici defenzivního záložníka pomohl Kovanicím k vydřenému vítězství 1:2 v Hrubém Jeseníku. S hráčem jsme tak udělali krátký rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Představte se prosím čtenářům, kteří Vás neznají.
Jmenuji se Michal Vagenknecht a je mi 41 let. Převážnou část fotbalové kariéry jsem strávil v Polabanu Nymburk, nejčastěji na pozici střední záložník.
Jak jste spokojený s vítězstvím v Hrubém Jeseníku?
Určitě jsem spokojený s výsledkem, protože jsme získali velmi důležité body. S předvedenou hrou však spokojení být nemůžeme, špatný byl hlavně druhý poločas.
A se sezónou celkově jste zatím spokojený jak?
Ta se vyvíjí celkem dobře, zdá se, že se po dlouhé době vyhneme bojům o záchranu. Rádi bychom sezónu zakončili v klidném středu tabulky, tedy do 8. místa.
Jak Kovanicím věříte v příštím kole proti Bohemii Poděbrady B?
Poděbradské béčko bude favorit, nicméně já jdu do každého zápasu s myšlenkou na vítězství, takže nám budu věřit na tři body. Naši skvělí fanoušci by si to zasloužili.
Hrál jste i v jiných klubech než v Kovanicích a Polabanu? Zkusil jste si na hřišti různé pozice?
Ano, krátce jsem působil v Lysé nad Labem a v Krchlebech, pak jsem si dal po operaci kolene 4 roky pauzy a minulou sezónu mne bývalí spoluhráči přemluvili k návratu do Kovanic. Nejčastěji jsem hrával právě ve středu zálohy, nicméně v Polabanu jsem si vyzkoušel všechny posty v záloze i pozici pravého beka.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Zážitků mám hodně, měl jsem možnost navštívit různé zajímavé zápasy např. v Allianz Areně, na Stamford Bridge či na Camp Nou. Byl jsem též na zápasech naší reprezentace na ME. Nejvíce mi však utkvěl v paměti gól Marka Kincla v nastaveném čase zápasu Sparta - Lazio, který znamenal postup ze skupiny v LM. Bylo super vidět tu euforii sparťanských hráčů přímo na Letné.
Jakým klubům či hráčům fandíte ve světě velkého fotbalu?
Odmalička jsem fanouškem Sparty Praha, ze zahraničních klubů mám pak moc rád Juventus Turín, který měl ve svém středu vždy zajímavé hráče (Platini, Del Piero, Nedvěd, Ronaldo...).
Co jste říkal na výsledky reprezentace proti Anglii a Brazílii?
Jsem poslední dobou hodně pracovně vytížený, takže jsem ze zápasu s Anglií neviděl moc a z toho s Brazílií vůbec nic. Moc se tedy vyjádřit nemůžu, ale myslím, že výsledky nepotěšily nikoho.
Věnujete se i jiným sportům?
Ano, jednou týdně si jdu zahrát tenisovou čtyřhru. Na více bohužel není čas.
Vzkážete něco fanouškům?
Zápas v Hrubém Jeseníku ukázal, že máme nejlepší fanoušky v soutěži, takže děkujeme a podporu a jen tak dál!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.