Martin Bureš pomohl Svratce dvěma góly, i když nebyl před zápasem úplně fit!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Na jakém postu nastupujete?
Útočník.
Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal v 6 letech, kdy mě táta vzal na trénink starších žáků do Svratouchu.
Pamatujete si kdy jste vstřelil svoji první branku?
Svoji první branku jsem vstřelil když mi bylo 9 let v utkání starších žáků za Svratouch proti Hrochovu Týnci.
Kdy jste poprvé nastoupil za muže? Pamatujete si proti komu, výsledek?
Za muže jsem poprvé nastoupil v 16 letech. Hrál jsem za Svratouch v přátelském utkání proti Morašicím a prohráli jsme 2:3.
Hrál jste za jiný klub než je Svratka?
S fotbalem jsem začínal v sousedním Svratouchu, v mladších žácích jsem prošel letní přípravu v Chrudimi, ale nakonec jsem přestoupil do Hlinska. Po roce jsem se vrátil do Svratouchu. V dorostu jsem si také zkusil divizi ve Žďáře nad Sázavou odkud jsem se vrátil do týmu mužů ve Svratouchu, kde jsem působil další 3 sezony. Od letošní sezóny nově působím ve Svratce.
Jak hodnotíte zápas v Ujčově?
Utkání se hrálo za sychravého a lehce deštivého počasí, což já osobně nemám rád. Začátek zápasu nám vyšel, podařilo se nám vstřelit rychlý gól a soupeře jsme přehrávali. Bohužel se nám nepodařilo z mnoha šancí zvýšit vedení, čehož využili domácí, kteří srovnali z přímého kopu. Na konci poločasu se nám podařilo dostat do vedení po pěkné akci. Ihned po rozehrávce domácí nakopli balón na jejich útočníka, který si ho šikovně postrčil do vápna a po faulu na něj se kopala penalta, kterou naštěstí domácí neproměnili, což se později ukázalo jako možná klíčový moment zápasu. Ve druhém poločase se nám podařilo přidat další góly a utkání dovést do vítězného konce. Jedinou kaňkou na utkání je zbytečné vyloučení našeho stopera.
Vstřelil jste úvodní dvě branky Svratky, jak jste je viděl?
První branku jsem vstřelil po sérii přihrávek, kdy jsem dostal balón mezi obránce a vystřelil pod horní tyč. Druhý gól padl po rychlé akci po pravé straně, odkud jsem dostal krásnou přihrávku a balon jsem pouze uklízel do polo odkryté brány.
Vyhráli jste počtvrté v řadě. Co je tedy cílem Svratky ve zbytku sezóny?
Na začátku sezóny si asi málokdo myslel, že se Svratka bude nacházet na předních místech tabulky, ale jsme rádi, že se nám daří a cílem je určitě boj o přední příčky v soutěži.
Byl jste zvolen hráčem 13.kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
Do zápasu jsem šel s jistými obavami, protože jsem od středy ležel doma s bolestí v krku a horečkou, takže jsem se rozhodně necítil fit. Naštěstí mě pilulky „uzdravily“ alespoň na zápas a tak jsem mohl týmu pomoci dvěma góly, za což jsem nesmírně rád.
S kým si na hřišti nejvíce rozumíte?
Řekl bych, že není nikdo s kým bych si na hřišti vyloženě nerozuměl, ale v poslední době si asi nejvíce rozumím se Zdeňkem Kalinou.
Jaká si myslíte, že bude reakce spoluhráčů na vaši výhru v naší anketě?
Jelikož bedlivě sledují anketu od samého začátku tak zajisté budou mít ohromnou radost…Že mi budou moci připsat nějakou korunu do pokut a vyžádat si ode mne lahvinku něčeho ostřejšího, na což se neskutečně těší. (smích)
Příští kolo vás čeká Jívoví, co od zápasu očekáváte?
Ačkoliv to určitě nebude jednoduché, chtěli bychom pokračovat v úspěšné sérii a zakončit podzimní část sezony vítězstvím na domácím hřišti, které bychom následně řádně oslavili.
Máte nějaký rituál před zápasem?
Žádný před zápasový rituál nemám. Je pro mě důležité se před zápasem najíst, ale zároveň se nepřejíst, což je někdy problém. (smích)
Co říká fotbalu vaše rodina?
Moje rodina, zejména rodiče mě ve fotbale hodně podporují od malička. V žáčcích mě vozili na tréninky a jezdili/chodili se dívat na zápasy. Momentálně se chodí dívat i s mým dědou na většinu domácích zápasů, a když jim to vyjde a mají chuť tak jedou fandit i na venkovní hřiště.
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Miluju sport a je to můj největší koníček, ale v posledních letech jsem trochu zlenivěl a to zejména díky mému druhému koníčku – jídlu. (smích) Rekreačně se věnuji spoustě sportů, v létě si rád zajdu na tenis, a když už se přemluvím, tak se jdu proběhnout nebo projet na kole, v zimě hraju krajský přebor ve futsalu za Hattrick Svratka, jezdím na lyžích a chodím na squash.
Jaké máte zaměstnání?
Ještě nepracuji. Studuji VOŠ na VOŠ a SPŠ ve Žďáře nad Sázavou.
Oblíbený film nebo seriál?
Z filmů jsou to Vejška, Rychle a zběsile, V zajetí démonů, Útěk z věznice Shawshank. Ze seriálů Útěk z vězení a Okresní přebor.
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Jediný klub, kterému ve fotbale fandím je FC Barcelona.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Lionel Messi, Ronaldinho
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Těžká otázka pro milovníka jídla. (smích) Grilované selátko, pizza, kebab, burger, vepřová panenka na různé způsoby a spousta dalšího. Kromě papriky se nebráním téměř ničemu. (smích)
Oblíbené pití?
Cider, džus, kofola, míchané drinky. Správný Čech, ale ani Moravák, ze mě nejspíše nikdy nebude, protože nesnáším pivo ani víno.
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě jedna z nejdůležitějších věcí v mém životě. Hraji fotbal od malička a ani si nechci představit, že bych ho hrát nemohl. Umožňuje mi setkávat se s mými kamarády a poznávat další skvělé lidi, ale také mě do jisté míry učí disciplíně a zodpovědnosti.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Skvělý portál, který se soustředí i na nižší fotbalové soutěže, na které by se určitě nemělo zapomínat, protože se tam kolikrát dějí takové věci, které ani v lize nenajdete.
Děkuji za rozhovor
Také děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.