Kamil Palkovič - V Píšti to mám pět minut na hřiště, takže paráda

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Doufal jste v ní, když jste se zahlédl v nominaci?
Děkuji. Doufal jsem v nominaci, ale že se povede vyhrát, to jsem opravdu nečekal.
Kdo si myslíte, že pro vás nejvíc hlasoval. Byli to kluci z Píště, nebo z vašich bývalých působišť?
Kromě přítelkyně, která to měla dáno rozkazem, tak vůbec netuším, kdo posílal hlasy. Snad i kluci z kabiny. (úsměv)
Jakou odměnu mohou čekat kluci z kabiny?
Za těch pár týdnů, co v Píšti hraju, tak jsem vypozoroval, že kluci nepohrdnou nějakým dobrým vnitřním mazadlem.
Zápas s Kobeřicemi jste vydřeli dvěma brankami. Jak jste jej viděl vy sám?
Zápas to byl nahoru dolů, plný nepřesností. Podle mě ale naše zasloužená výhra, protože jsme měli víc brankových příležitostí. Už jsme potřebovali i třeba škaredě vyhrát, nějak se odpíchnout, protože po dvou nakládačkách by třetí prohra asi nebyla to pravé ořechové.
Tři body jste získali díky vašim dvěma gólům. Jakým způsobem padly?
Oba góly padly z přímých kopů. První se mi povedl, když jsem trefil snad jediné volné místo. U druhé standardky asi hrála nezkušenost domácího brankáře, když jsem kopl balón na jeho stranu a on udělal krok za zeď. V koutku duše jsem doufal, že by to mohlo vyjít a povedlo se.
Trénujete na tréninku nějak speciálně standardky?
Spíš před tréninkem nám dává trenér prostor pálit to na bránu, tak to zkouším. Ve všech klubech jsem kopal přímaky, takže to mám nějakým způsobem už automaticky, že se k tomu v zápasech postavím.
Ne vše se povedlo. Neproměnil jste penaltu. Čím to bylo způsobeno?
Jednoznačně perfektní zákrok domácího brankáře.
Letos už je to druhá neproměněná penalta. Troufnete si na ní jít i potřetí nebo si dáte teď nějaký čas od penalt distanc?
Já bych si klidně troufnul jít i další zápas, ale kluci už mi jasně řekli, že penalty jsem už dokopal. A mám pocit, že i náš brankář půjde dřív kopat, než já. (smích) Jsem ale rád, že moje zahozené penalty nějak neovlivnili výsledky našich zápasů.
V neděli vás čeká zápas s rozjíždějícími Stěbořicemi. S jakou taktikou do něj půjdete?
Taktika je jasná. Hrát ze zabezpečené obrany a hledat v jejich obraně nějaké okénko. Stěbořice mají kvalitní kádr, plný dobrých a zkušených fotbalistů. Nic lehkého nás nečeká, ale hrajeme doma, takže se není za co schovávat. Potřebujeme body jako sůl.
V létě jste přestoupil z Jakartovic do Píště. Jaký vítr vás zavál na druhou stranu okresu?
Do Píště jsem se přestěhoval s přítelkyní a synem, takže hrát tady fotbal byla jasná volba. Mám to 5 minut na hřiště, takže paráda.
Jak jste zapadl do kabiny a jak jste spokojen zatím s výsledky a hlavně s výkony Píště?
Myslím si, že jsem zapadl docela v klidu. Co se týče kolektivu, tak nemám žádnou výhradu. Až na ty nedělní pozápasové večeře. (smích) S výsledky ani výkony spokojený nejsem. Asi jako všichni. Je na čem pracovat.
S kým si po fotbalové stránce nejvíc rozumíte?
Se všema klukama si dokážu nahrát, ale abych řekl, s kým si nejvíc rozumím na hřišti, tak na to je brzo. Ještě pořád zjišťujeme, co a na koho hrát.
Jaké má Píšť ambice pro tuto sezónu?
Myslím si, že v naší momentální situaci jsou ambice se co nejdřív zachránit a pak až koukat nahoru. Každopádně chceme hrát nahoře, vedení ještě doplňuje kádr, takže podzim odehrát co nejlépe a na jaře zkusit jízdu, jako Stěbořice minulou sezónu. Všichni máme cíl jít co v nejkratším časovém horizontu do vyšší soutěže. Areál máme fantastický, podmínky k fotbalu ideální.
Sledujete výsledky vašeho bývalého týmu? Co na ně říkáte?
Klukům z Jakartovic na dálku samozřejmě fandím. Ale rád bych je viděl ale až za náma. (smích)
Váš bývalý spoluhráč Urban dal všechny góly svého týmu, což je podivuhodné. Co na to říkáte?
Radek tímhle prokazuje, jak je výborný útočník a fotbalista. Jsem rád, že mu to pořád střílí. Škoda, že se mu nechce jít hrát k nám. (smích)
Koho považujete za největšího favorita?
Letos to bude vyrovnané, takže těžko tipovat. Podle mě se rozhodne mezi Vřesinou, Stěbořicema a Minervou. Chtěl bych tam vidět i nás,tak snad kopneme do vrtule. (úsměv)
Který tým vás nejvíc překvapil, a který naopak nejvíce zklamal?
Překvapení určitě Jakartovice, Litultovice a Hlavnice. Né, že by měli špatné týmy, ale čekal jsem nahoře někoho jiného. Zklamání beru zatím naše výkony.U nás je to ale otázka času. A čekal jsem víc letos od Štítiny.
Máte nějaký předzápasový rituál?
Před zápasem do sebe nasypu co nejvíc hořčíku, protože chytám křeče už na rozcvičce. Karel nám dává pořadně do těla. Tímto ho žádám, že bysme mohli lehce snížit tempo. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.