Když jsem byl ve Viktorii Plzeň, tak jsem jako jediný trénoval ve sparťanským dresu, říká bohém a hráč kola Oldřich Haník

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Oldřich Haník. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jedinou brankou jste rozhodl veledůležitý zápas proti Rokycanům, můžete nám tu situaci popsat?
Probíhala 12 minuta, už jsem lapal po dechu a vracel jsem se z 10 metrového offsidu, když v tu chvíli na druhé straně proplul Lukynho Tomášků a běžel sám na gólmana. Tam ve vápně nastala nějaká trma vrma, že to propadlo zpátky k Lukymu, tak jsem udělal dva rychlý kroky a dostal namazáno do prázdné brány. Slíznul smetanu, jak se na útočníka sluší a patří. Teď musím použít Baciho “díky hoši”. (smích)
Jaké jste měl po vstřelení gólu pocity? Věřil jste poté, že zápas dotáhnete do vítězného konce nebo jste byl na pochybách?
Pocit jako když mi u nás v místní nalejvárně přinesou na stůl Kozla, kouzelnej. Věřil jsem že vyhrajeme, vzhledem k tomu kolik bylo šancí, to mohlo a vlastně mělo skončit 5:0. Tím nechci hanit kvalitu Rokycan, ale body jsou doma a to je hlavní. Na pochybách vůbec, jelikož Baci v bráně co měl tu jednu střelu chytit, tak chytil a bylo vymalováno.
Probíhala nějaká oslava?
Oslava? Klobáska, pivko a s Havrdičem naše tradice jednu švestičku po zápase. Jinak Hany (Jan Havlík) mi to jasně vysvětlil. Řekl mi, ty dáš gól v A třídě a raduješ se jako ko*ot. To nevím, jak na to přišel. (smích)
Jak to vidíte s nadějí na udržení se v soutěži?
Prachbídně, ale stále tam teoretická šance je.
Dokážete určit důvody nebo příčiny vašeho umístění v tabulce?
Ani nevím, jak mám odpovědět. Mančaft je víc než kvalitní, proto pohled na tabulku přímo smutně bodá do očí. Chyba byla možná jinde, ale k tomu se nechci vyjadřovat.
Sám máte zkušenosti z mládežnických týmů Viktorie Plzeň, co vám působení v Plzni přineslo a proč myslíte, že to nevyšlo?
Když jsem byl v Plzni, tak jsem jako jediný trénoval ve sparťanským dresu. Odmalička mi to táhlo k nejlepšímu klubu v republice, ale ve městě piva jsem se naučil hrát a rozumět fotbalu, takže to bylo fajn. Myslím, že to nevyšlo kvůli mojí bipolární poruše osobnosti.(smích) Ne, teď vážně, mám-li být upřímný, tak začnu asi tím, že jsem vedl příliš aktivní noční život, velký dávky Morgana s colou, děvčata, občas padla cigaretka z marihuany, prostě jsem to nezvládl a teď už to zvládám trochu líp.
Děkuji za příjemný rozhovor a přeji hodně štěstí do závěrečných kol soutěže.
Taky děkuji a chlastu zdar.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.