DENIS DUŠÍK - Fotbal mám rád už od mala. Je to krásný kolektivní sport plný emocí, kde záleží na výkonu všech spoluhráčů

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole CANIS 1.B třídy skupiny D. a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Tentokrát naši anketu vyhrál fotbalista TJ Sokol Ostravice Denis Dušík, talentovaný mladý odchovanec Frýdlantu absolvoval s Ostravicí celou zimní přípravu a oba kluby se na poslední chvíli dohodly na hostování. Své útočné kvality naplno prokázal v utkání s Mořkovem, kde první branku sám dal a na třetí krásně přihrál.

 

Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a jeho odpovědi najdete zde!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Co jsi říkal na svou nominaci a jak jsi se o ni dozvěděl?
Děkuji. O své nominaci jsem se dozvěděl od kamarádů. Vůbec jsem nevěděl, že se něco takového v tak nízké soutěži pořádá. Tím více mě překvapilo, když jsem získal nejvíce hlasů ze všech nominovaných hráčů.
Bude tě to stát něco v kabině?
To nevím, ale asi ne.
Tuto sezónu jsi přestoupil z Frýdlantu tak nějak na poslední chvíli co se stalo a jak se v novém klubu cítíš?
Na Ostravici jsem přestoupil vlastně v zimní přestávce. Před začátkem přípravy mě kontaktoval trenér Ostravice Vojta Vranay a domluvili jsem se, že zkusím přípravu s týmem a uvidím. Již po prvních pár trénincích jsem poznal, že fotbal na Ostravici dává smysl a chtěl bych si zde zkusit zahrát. Po povedené přípravě jsme se domluvili na spolupráci a potom zbývalo jen doladit detaily s Frýdlantem
Pojďme na víkendový zápas proti Mořkovu. Jak bys ho popsal?
Do zápasu jsme velice dobře vstoupili a už někdy ve 20. minutě vedli 2:0. Myslím si, že jsme soupeře po celý první poločas přehrávali a mohli přidat i další branky. V druhém poločase, ale soupeř zabral, zlepšil svoji hru a snížil na rozdíl jediné branky. V tu chvíli bylo důležité, že jsme se nesložili, ale naopak posbírali všechny zbytky sil a dokázali vstřelit třetí branku. Zápas jsme nakonec mohli vyhrát i větším rozdílem, ale chybělo nám trochu štěstí v koncovce.
Jak bys zhodnotil svůj výkon?
Těžko se mi hodnotí vlastní výkon. Myslím si, že můj výkon nebyl úplně špatný, ale pořád na sobě vidím velké rezervy. V dalších zápasech bych chtěl své výkony zlepšit a pomoct tak týmu k těm nejlepším výsledkům.
Pojďme k tobě. Popiš našim čtenářům tvoji kariéru?
Fotbal jsem začal hrát asi v 9 letech ve Frýdlantu nad Ostravicí. Až do svých 14 let jsem hrál pouze tam.. V posledním roce žákovské kategorie jsem dostal nabídku z MFK Frýdek-Místek a šel jsem tam na střídavý start. V dorostenecké kategorii jsem hrál střídavě ve Frýdku-Místku, Frýdlantu a Třinci. Měl jsem také to štěstí si zahrát ve Frýdku-Místku nejvyšší celostátní dorosteneckou soutěž. Ve Frýdlantu jsme potom vybojovali historický postup do divize dorostu, což se povedlo poprvé v historii klubu. V mužské kategorii jsem v prvním roce hrál za Raškovice 1. B třídu. V dalším roce jsem se pak vrátil do Frýdlantu, kde jsem nastupoval za nově vzniklý B-tým. Před touto sezonou se B-tým spojil s Metylovicemi a podzim jsem tedy strávil tam. V zimě jsem pak přestoupil na Ostravici, kde v současné době hraji.
Na jakém postu se ti hraje nejlépe a proč?
Nejlépe se mi hraje v útoku. Mojí největší předností je rychlost, a tu na této pozici mohu plně využít.
A proč sis vybral právě fotbal?
Fotbal mám rád už od mala. Je to krásný kolektivní sport plný emocí, kde záleží na výkonu všech spoluhráčů na hřišti, a to se mi na něm velice líbí.
Tvůj oblíbený fotbalista a tým?
Můj oblíbený fotbalový tým je Real Madrid. Nejoblíbenější fotbalista pak Cristiano Ronaldo.
Jakým způsobem trávíš svůj volný čas?
Ve volném čase kromě fotbalu rád jezdím na kole a také trávím čas se svou přítelkyní.
Děkuji ti za rozhovor a přeji ti hodně fotbalových i soukromých úspěchu

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.