ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 18.kolo Divize B, 2017-2018: „Končím už několik let,“ prozradil kapitán Obrtlík

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Hráčem kola byl zvolen zkušený obránce Michal Obrtlík z Velvar. Jaké byly jeho fotbalové začátky a co říká na ocenění Hráče kola nebo nedávný souboj se svým bývalým spoluhráčem? Dozvíte se také, jak je to s jeho koncem kariéry.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství anketě Hráč kola. Co na toto ocenění říkáte?
„Na vítězství mě upozornil spoluhráč Tomáš Tenkl. Samozřejmě s dovětkem, že mne to bude něco stát do společné kasy. Je to příjemné, ale nijak toto ocenění nepřeceňuji. Upřímně radši bych 3 body z Motorletu (jenže za náš výkon jsme si je nezasloužili) a zrovna v tomto zápase byl vítěz jen jeden, a to Víťa Pavlíček. “
Jaké byly Vaše fotbalové začátky a působení v teplickém béčku, ve kterém jste si zahrál, pokud mám dobré informace.
„Fotbalově jsem začínal na Souši v Mostě a za dospělé v FC MUS Most. V Teplicích jsem se jen mihl, za zmínku stojí spíše mé působení v Mostě, Neratovicích (2.liga) a Varnsdorfu(ČFL).“
Ve Velvarech jste se stal kapitánem. Můžete nám prozradit, jak jste se k této funkci dostal a jak dlouho po Vašem příchodu do týmu jste se k ní dostal?
„Byla to shoda okolností. Kapitán Marek Mucha vypadl ze sestavy a zranil se Jakub Frohna, a tak nějak doputovala páska až ke mně na konci prvního půlroku ve Velvarech.“
Vzhledem k tomu, že jste velice zkušený hráč, určitě máte v kabině respekt. Vždy nastane čas, kdy tým potřebuje nakopnout. Jak se Vy osobně snažíte tým nastartovat? A jak často je nutné zvýšit hlas?
„Myslím, že vždy je potřeba si některé věci vyříkat, ať už se daří nebo ne. Jsou to věci, které se řeší v kabině a tam také zůstanou. (úsměv) Nerad prohrávám a za ta léta už myslím poznám, když na hřišti hráč nenechá vše a to mi vadí. Kluci to myslím poznali a snaží se. Jinak se spíše snažím klukům poradit.“
Dokážete skvěle bránit, ale také střílet góly. Chodíte na každou standardní situaci nebo rohový kop, po kterém máte poměrně vysokou šanci se prosadit z pozice obránce?
„Standardní situace jsou naší silnou zbraní zde ve Velvarech. Máme kluky, co to skvěle kopou. Budějský a Nosek. A o to je jednodušší se prosadit. I když na můj vkus bych měl dávat více branek, ale to by se mnou kluci v kabině nevydrželi.“ (úsměv)
Do sestavy kola jste se dostal, protože jste společně se spoluhráči dvakrát zabránili jistému gólu. Mohl byste popsat situaci, během níž míč mířil za brankovou čáru? Co se Vám v tu chvíli promítlo hlavou?
„Na Motorletu jsme neodehráli dobrou partii. Míč jsme vykopávali z brány třikrát. Poprvé po standardní situaci, kdy hráč hlavičkoval ze zadní tyče přes celou bránu a míč jsem nadzvedl nad břevno. Podruhé po rychlém brejku hráč nahrával pod sebe na penaltu a já stál v dobrém prostoru, když trefil mě, a potřetí po rohu zachránil gól na brankové čáře druhý stoper Ludvík. Co nám proběhlo hlavou? Bereme to s humorem, spíše jsme si dobírali brankáře, že toho chytíme víc než on.“
Jaké jsou Vaše plány do budoucnosti? Promítá se Vám už myšlenka o konci kariéry nebo tuhle myšlenku necháváte raději otevřenou?
„Končím už několik let a pak mě někdo přemluví, někde něco slíbím a je to. Je to spíše o zdraví v tomto věku a o pocitu, že na hřišti nepřekážím, což se zatím snad neděje. A musí mne to také bavit a to zatím baví. Uvidíme, co bude v létě.“
Na závěr. Jaký byl souboj s Vaším bývalým spoluhráčem na začátku jara Jakubem Frohnou, který si k výjimečnému zápasu proti Vám navlékl na ruku kapitánskou pásku? Zašli jste potom na pivo?
„S Kubou jsme vedle sebe odehráli rok a byl to pro mě jeden z nejlepších roků, co se týče defensivní činnosti mužstva. Věděli jsme, co jeden i druhý umíme, a to jsme dokázali přetavit ve výbornou defenzivu celého mužstva. Samozřejmě s výborným gólmanem. Zápas to byl zajímavý, věděli jsme, že Meteor bude na nás výborně připravený, což se vyplnilo, i když paradoxně jsme zápas rozhodli ze situací, na které Kuba tým určitě připravoval. Myslím, že na pivo do Velvar určitě dorazí a pak přiletí Černý páv.“ (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.