René Černohorský - Chceme hrát v první polovině tabulky, potrápit papírově silnější týmy

Přinášíme krátký rozhovor o plánech, ambicích Hradce nad Moravicí. Pár otázek nám zodpověděl sportovní vedoucí Hradce René Černohorský. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jaké jsou změny v kádru mužů TJ Hradec nad Moravicí?
Velké změny hráčského potenciálu pro nový soutěžní ročník se nekonají, mužstvo se za dobu 2 a půl let mé práce plně stabilizovalo, vhodně se průběžně doplňovalo a vytvořil se tak fantastický kolektiv mladých lidí, kteří mají jasný cíl, a to co nejlépe reprezentovat město pod nejkrásnějším zámkem v České republice. Takže zůstaly všechny hlavní opory a odešel pouze druhý brankář Matěj Válek do TJ Sokol Dolní Životice a Daniel Wiweger do týmu TJ U plus U Žimrovice, který chtěl hrát vyšší soutěž a v předvečer před naším papírovým postupem do 1.B. třídy podepsal nový kontrakt. K tomu uvádím, že by bylo tak vhodné sehnat náhradního gólmana pro tréninkové jednotky a pro případ nuceného nastoupení do zápasu a také chybí jeden či dva straší hráči, kteří by vnesli do hry potřebný klid, nadhled, rozvahu a zkušenost. Do mužstva se vrátil Lukáš Scholtz, který na jaře hodně absentoval, z dorostu naskočil Marek Šimeček, trénují i další dorostenci jako Jakub Kvasnička, Tomáš Manderla a Matyáš Černín a zpět do mužstva přišel i Jakub Ondřej, který v nedávné době chvíli působil v TJ Sokol Dolní Životice. Důležité je však sdělit, že se v hradeckém mužstvu rozšířil realizační tým, přičemž já jsem se stal tak zvaným sportovním vedoucím, hlavním trenérem je pan Vratislav Maisel, jeho asistentem Martin Weinhold a týmu pomáhá i Vlastimil Brunovský.
Jaké ambice má nováček v 1.B. třídě?
Ambice jsou na nováčka soutěže snad velmi střízlivé a splnitelné. Chceme hrát v první polovině tabulky, potrápit papírově silnější týmy, vítězit převážně na domácí půdě a svou hrou a výkony chceme bavit nejen fanoušky a diváky, ale hlavně sami sebe. Byl bych moc rád, kdyby si každý hráč i člen realizačního týmu účinkování v krajské soutěži užil a byl se svou rolí v tomto bezvadném mužstvu nadmíru spokojen.
Co byste řekl k letní přípravě?
Letní příprava začala v polovině července v areálu hradeckého fotbalového hřiště, kdy tréninky probíhaly 2x týdně a k tomu byly nasmlouvány přátelské zápasy s mužstvy, kterých si nesmírně vážím a které většinou hrají vyšší soutěže. Odehráli jsme tak velmi zajímavý zápas s mužstvem FK Bolatice, kdy jsme zvítězili 4:1, uskutečnilo se i dramatické a bojovné utkání s týmem TJ Sokol Slavkov, které skončilo remízou 2:2. Pak jsme odehráli „přípravák“ s velmi kvalitním mužstvem SK Viktorie Chlebičov, ve kterém jsme se za nefotbalového vedra hodně bránili, hráli spíše defenzivně a ukopali jsme relativně příznivý výsledek, a to prohru 3:2. Poslední měření sil proběhlo s týmem FK Slavia Opava na opavské Minervě, kdy po úvodních minutách váhání a dezorientace jsme se dostali skvěle do hry a vyhráli jsme 4:2. Teď o víkendu už nás čeká ostrý start v 1.B. třídě, a to v sobotu 12.8.2017 na hřišti TJ Úvalno. Musím zde říci, že tréninků i přípravných zápasů se zúčastňoval velký počet hráčů, docházejí si zatrénovat i fotbalisté, kteří jsou na soupisce jiných týmů a také jsme tedy do přípravy začlenili naše nadějné dorostence.
Jak vypadá současné zázemí pro hradecké mužstvo i jeho soupeře?
Se zázemím je to stále velmi problematické, i když se vedení TJ v čele s panem Pavlem Kuzníkem a s Radimem Kvasničkou snaží situaci zlepšit. V areálu hřiště se zprovoznila unimobuňka se šatnou a sprchou, opravila se budova toalet a v dřevěném přístřešku se intenzivně budují další dvě šatny a sociální vybavení. Přesto se mužstvo soupeře bude i nadále převlíkat v areálu volejbalistů a rozhodčí budou mít k dispozici prostory v budově Sboru dobrovolných hasičů. Po postupu z okresu do kraje jsem čekal větší zájem představitelů města Hradce nad Moravicí a zde bydlících, pracujících a podnikajících soukromých firem, společností i jednotlivých majitelů úspěšných podniků. Nic takového se doposud nestalo a žádná jiná fyzická či právnická osoba, kromě stávajících, nám nehodila to pověstné lano. Přesto celé mužstvo je odhodláno dát do nového soutěžního ročníku maximum svého fotbalového umění a hrát v 1.B. třídě důstojnou roli a rovnocenného partnera.

Autor: Tomáš Holata

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.