Marek Částek: Dostal jsem puk za nejlepšího hráče zápasu. Docela jsem se divil

Pětadvacetiletý útočník Marek Částek se postaral dvěmi góly o překvapení, když Béčko Křižanova vyloupilo po výhře 3:2 měřínskou rezervu. Ta body v domácím prostředí moc nerozdává. My jsme se zeptali, jak se tomuto hráči povedl tento zápas a jak se mu daří v jeho fotbalové kariéře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
Začínal jsem v žácích. Nevím kolik mně bylo. A můžou za to kámoši…
Na jakém postu nastupujete?
Noo… Dřív jsem hrál v záloze, ale na to je potřeba trénink, takže teď hraji v útoku. Tam se toho přeci jenom tolik nenaběhá a v našem týmu se útočník potká s míčem jen párkrát za zápas. Takže to, že hraji v útoku je pro náš tým nejmenší zlo!! (smích) Kdybych ale teď nedal ty dva góly proti Měřínu, tak bych už možná leštil lavičku, i když by museli spoluhráči hrát v deseti!!! (smích)
Pamatujete si kdy jste vstřelil svoji první branku?
Úplně přesně ne, bylo to někdy v žácích. Myslím, že proti Ujčovu nebo Rožné a dostal jsem puk za nejlepšího hráče zápasu. Docela jsem se divil, proč jsem dostal puk, když hraji fotbal…
Kdy jste poprvé nastoupil za muže? Pamatujete si proti komu, výsledek?
Noo tak to si nepamatuju! Plete se mi to s dorostem. Jeden zápas byl proti Nedvědici a druhý byl proti Jimramovu. Výsledky nevím. Výkon z mojí strany asi nic moc, když si to nepamatuji! (smích)
Hrál jste za jiný klub než je Křižanov?
Jo jo. Hrál jsem za Jívoví. Nooo… Hrál je silné slovo, protože současný trenér A-týmu v Jívoví František Uhlíř, který v té době trénoval žáky, mě nenasadil v žádném zápase. Po sezóně mě to přestalo bavit a tak jsem se rozhodl s fotbalem skončit. Naštěstí nebo bohužel mě bratránek Michal Kadlec dostal do Křižanova. Škoda je, že se na to Michal po žácích vykašlal a teď už si spolu asi nezahrajeme…
Jak hodnotíte zápas v Měříně B?
Samozřejmě že ho hodnotím kladně!!! Vždyť poslední tým tabulky někoho porazil ne??? (smích). Teď vážně: Zasloužili jsme si vyhrát! Byli jsme lepším týmem. Hlavně bojovnost, urputnost a touha vyhrát nás hnala dopředu víc než soupeře. Máme vždy velký problém složit sestavu, a když se podíváte na naši soupisku ze zápasu s Měřínem, pochopíte, že náš úspěch stojí částečně na bedrech dorostenců. Myslím, že do budoucna můžeme mít silný tým, který bude dostatečně zásobovat A-tým dobrými hráči. Teď je mnoho diskuzí o tom zda má B-tým pokračovat nebo se rozpustit. Já za sebe musím říct, že by měl pokračovat. Nedokážu si představit, co bych já ale i další kluci z B-týmu nebo dorostenců, kteří nemají na A-tým, dělali. Myslím, že vedení klubu by mělo cílit na adekvátní posily do áčka! Tím by mohlo být mnoho vyřešeno. Nemůžeme hledat fotbalisty jen v Křižanově a maximálně tři kilometry od něj!!!
Byl jste zvolen hráčem 21.kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
Výborně… Byl to těžký zápas! Soupeř měl kvalitu! My jsme si dokázali, že když budeme makat a držet spolu, můžeme porazit spoustu soupeřů! Mě osobně se hrálo velmi dobře, proto jsem se snažil burcovat spoluhráče! Doufám, že jsem někoho neurazil, protože sprostými slovy jsem nešetřil. Co se týče soupeře: Velice dobře k nám (útočníkům) přistupovali. Měl jsem na zádech vždy minimálně jednoho protihráče. Jen mě mrzí výkon domácího stopera a hrajícího trenéra Fandy Panáčka, kterej mě moc tahal za trenky a taak noo! (smích) Myslím si, že takhle zkušený borec a zároveň učitel mladších by takové věci dělat neměl.
Popíšete nám vaše dvě vstřelené branky?
Tak první branka byla krásna akce od Matesa Těšíka, který mi předložil přihrávku před malé vápno, kde jsem byl zcela sám! Jelikož jsem v předchozích utkáních „zakopával o míč“ byl jsem soustředěný a poslal střelu placírkou k tyči. (smích). Druhý gól byl o štěstí. Od zadnice dobře hrajícího útočníka Patrika Bajera se odrazil balón přímo na mou nohu a já už měl snadnou pozici.
Příští kolo vás čeká na jaře trápící se Bohdalov B, co od zápasu očekáváte?
Jedině výhru! Jinak bych fotbal nikdy nehrál! Reálně: jsme schopni všeho…
S jakým umístěním by jste byli v Křižanově B spokojeni na konci sezóny?
Samozřejmě umístěním, která znamená záchranu v III. Třídě!!!
Máte nějaký rituál před zápasem?
Když je trocha rumu, tak jedině to! Jinak nevím. (smích) …mmm… Viděl jste někdy lva, jak se jde rozcvičovat předtím, než jde lovit gazelu???
Co říká fotbalu vaše rodina či přítelkyně?
Rodina prakticky nic. Jenom se vždycky zeptaj: Jak jste hráli? A v přítelkyni vidím podporu! Vždy je velmi milá a ochotná. Třeba po zápase mě odveze domů, když já už na silnici nemůžu! (smích)
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Koníček mám právě fotbal! Moje další koníčky jsou hudba, hasiči, hospoda, kde i obsluhuji. Je toho víc..
Jaké máte zaměstnání?
Pracuji v zemědělství jako mechanizátor.
Oblíbený film nebo seriál?
Je toho spousta… The walking dead, Slavnosti sněženek, Okresní přebor, Čistá duše atd. atd.
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
FC BARCELOOOOONAAA!!!!
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Ronaldinho!!!! Xavi, Iniesta, Messi prostě „El Barça és més que un club“
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Sním všechno! Nejlepší jídlo je od přítelkyně…
Oblíbené pití?
Pivo a rum by chtěli slyšet všichni! Nejvíc mám rád černý čaj s medem, ochucený Birell a Sládkovu limonádu. Vzpomněl jsem si: Vaječný likééér!!! (smích)
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Zábavou, kterou si potřebuji užít! Nejlepší neděle je, když si můžeš dát pivo po vyhraném zápase!
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Velice dobrá stránka pro obyčejný kopáče, jako jsme my! Děkujeme Vám!
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.