Michal Poutník z Kopidlna přeje Jágrovi, aby ještě jednou zvedl Stanley Cup s Floridou

Hráčem 10. kola okresního přeboru se stal Michal Poutník z Kopidlna, který svoji brankou rozhodl o vítězství svého týmu nad Libání 2:1. Ochotně nám odpověděl na všechny otázky, které mu byly položeny.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1. Kde jste začínal svoji fotbalovou kariéru a jaký byl její průběh (kde jste všude hrál)?
S fotbalem jsem začal v 5. letech v Kopidlně, ve kterém jsem vyrůstal. Řídil jsem se heslem ,, co tě Kopidlno naučí, to musíš Kopidlnu vrátit" a tak zde hraji už 17. let.
2. Můžete uvést trenéra, který Vás nejvíce ovlivnil ve fotbalové kariéře?
Za celou moji fotbalovou kariéru jsem měl několik trenérů, kteří mě ovlivnili. Od každého jsem se snažil si vybrat to nejlepší.
3. Jaký byl průběh zápasu doma s Libání?
Zápas s Libání nebyl vůbec jednoduchý. Je to takové sousedské derby. Oba týmy měli velké šance, ale také na obou stranách stáli výteční gólmani. Nám se podařilo vstřelit vedoucí branku, ale nedokázali jsme si vedení pojistit. Na konci poločasu soupeř dokázal vyrovnat a do kabin se šlo za stavu 1:1. Ve druhé půli to byl fotbal nahoru dolů, ale gól jsme dokázali vstřelit právě my. Musím podotknout, že Libáň podala velice dobrý výkon.
4. Jaké padla Vaše branka v tomto zápase a jaký byl průběh podle Vás?
Byla to především zásluha celého týmu. Při prvním gólu jsem od Patrika dostal milimetrovou přihrávku za obranu a ve skluzu jsem míč dopravil za gólmanovi záda. Při druhém gólu Machy zatáhl míč k brance soupeře a přihrál mi ho pod sebe někam k penaltě. Zkusil jsem to z první a vyšlo to.
5. Který z Vašich spoluhráčů by si mohl zahrát vyšší soutěž?
V našich řadách máme spoustu kvalitních hráčů, kteří mají na to, zahrát si vyšší třídu. Já doufám že ve zbylé části sezóny zabereme a vyšší soutěž si zahrajeme všichni.
6. Vylepšujete nějakým způsobem svoji fyzickou kondici i mimo tréninky?
Momentálně bydlím v Jičíně, a pokud mám čas rád si chodím zaběhat, nebo se projet na in line bruslích.
7. Jaké jiné sporty provozujete a jak se Vám v nich daří?
Kromě fotbalu, kterému se věnuji nejvíce jsem hrával ještě stolní tenis. Ten jsem ale postupem času nestíhal a tak jsem zůstal jen u fotbalu. Baví mě spoustu sportů, jako je tenis, florbal nebo nohejbal, ale dělám je pouze rekreačně.
8. Jak tipujete, že dopadne náš národní tým v kvalifikaci, když se jí první zápasy vůbec nepodařily?
I přes nevydařený začátek kvalifikace věřím, že se postoupí. Kluci musí zabrat proti Norsku a konečně se také střelecky prosadit.
9. Kdo je podle Vás nejlepším současným sportovcem ČR a kdo jím byl v minulosti?
Nejlepším českým sportovcem v současné době je Petr Čech z Arsenalu . V minulosti jím byl podle mého názoru Dominik Hašek.
10. Na závěr ještě otázka na start sezóny NHL, jestli jí budete sledovat a co říkáte na Jaromíra Jágra a jeho Floridu?
Na NHL koukám rád. Je to úplně jiný hokej než se hraje u nás. A Jágrova Florida? Doufám že se Jardovi bude dařit jako v minulé sezóně a přál bych mu aby ještě jednou zvedl nad hlavu Stanley Cup.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.