Duše třebelovického týmu Marek Máca nechá vždy na hřišti maximum

Čtyřiadvacetiletý Marek Máca je tváří třebelovické kopané. V týmu nastupuje na pozici útočníka, je kapitánem družstva a zároveň asistentem trenéra. Se svým týmem loni vybojoval historický postup do krajských soutěží. 

Již bývalý trenér Třebelovic Bohumil Veverka o něm řekl:

„Můžete ho milovat, můžete ho nenávidět, ale vždy k němu musíte mít neskutečný respekt," řekl o svém kapitánovi domácí trenér Bohumil Veverka, který dávno zahodil veškeré taktické příručky. „Když máte ve svém týmu Mácu, většinou dáte víc gólů než soupeř. Nikdy jsem netrénoval a neznám hráče s takovou naplněnou touhou po vítězství," nechal se slyšet třebelovický kouč.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství v anketě Hráč kola. Kdy a kde jste začal s fotbalem?
Díky. K fotbalu jsem se dostal v 6 letech právě v Třebelovicích.
Kterými kluby jste dále prošel ve své kariéře?
Dá se říct, že celý fotbalový život trávím v Třebelovicích. Výjimkou byl pouze rok hostování v nedaleké Polici ještě v mládežnické kategorii. A poté v jarní části 2014 půlroční střídavý start v krajské soutěži v Moravských Budějovicích.
Dosáhl jste ve fotbale nějakých zajímavých úspěchů?
Jako úspěch počítám historický postup Třebelovic do I.B třídy v době, kdy nám zrovna nikdo moc nevěřil a my to zvládli.
Jak hodnotíte váš víkendový zápas a váš výkon v tomto utkání?
Už před zápasem se nám sesypala sestava, a tak jsme museli velice improvizovat. Mnoho lidí mi říkalo: „hlavně nedovezte výprask“, ale já jsem si byl téměř jistý, že 3 body v tomto utkání urveme. Chtěli jsme nechat soupeře hrát a spoléhat na rychlé protiútoky, což nám vycházelo náramně. Domácí jsme do šancí nepouštěli a nebýt naší nemohoucnosti v zakončení mohlo utkání skončit klidně 1:7 v náš prospěch. Všechny moje góly byly téměř stejné, vždy tváří v tvář domácímu brankáři. Přínos? To musí říct jiní, já osobně si myslím, že jsem na hřišti nechal maximum.
S kým hrajete tento víkend a co očekáváte od zápasu?
V neděli přivítáme na domácí půdě rezervu Velké Bíteše. Očekávám velmi těžké, fyzicky náročné utkání. Opět doufám a věřím, že se konečně sejdeme v plném počtu a popereme se o další body do tabulky, které by nám výrazně zvýšili sebevědomí.
Co očekáváte od nové sezóny?
Už před sezónou jsem se nechal slyšet, že tenhle tým má na to, aby se umístil mezi prvníma pěti. I přes nepovedený začátek stále věřím, že tenhle tým ještě ukáže svoji sílu a bude stoupat tabulkou vzhůru. Osobní cíle si nedávám, fotbal je přece kolektivní sport.
Kdo je váš nejoblíbenější spoluhráč ve vašem týmu?
Honza Jurka.
Na který zápas v sezóně se nejvíce těšíte?
Těším se na každý zápase stejně. Jsme nováčkem, nikoho neznáme a derby v blízkém okolí tu taky nemáme, takže každý zápase je pro mě stejný.
Máte nějaký oblíbený tým či hráče?
Mezi týmy rozhodně Sparta Praha a ze zahraničí Arsenal. Co se týče hráče, dlouhodobě sleduji Vencu Kadlece.
Chodí se na zápasy vašeho týmu dívat někdo z vaší rodiny?
(smích) Táta a máma, když mají volno.
Jak nejraději trávíte svůj volný čas mimo fotbalu?
Sport (kolo, tenis, badminton) a samozřejmě posezení s přáteli.
Vaše oblíbené jídlo a pití?
Klasický řízek a pivko.
Kde pracujete?
Pracuji v Dačicích jako zástupce mistra v menší strojírenské firmě.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Portál sleduji od doby, co vznikl. Jsem rád, že se toho ujal někdo jako Vy a po víkendu tak nejen fanoušci, ale i samotní hráči mají možnost si přečíst o fotbalovém dění v naší I.B na Vysočině.
Děkuji za rozhovor a kompliment (smích).
Taky díky, mějte se.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.