Soupeři jsou oproti B třídě kvalitnější a hra tvrdší, říká brankář nebojácného nováčka soutěže, Jan Zítko

Hráčem uplynulého kola se stal brankář Tatranu Hostinné Jan Zítko

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ve víkendovém zápase s Roudnicí, který jste vyhráli 1:2, začaly padat góly až čtvrthodiny před koncem. Stoupá vám, jako brankáři, nervozita, když je zápas dlouho bezgólový?
Nervozita ani tak ne, jako spíše zodpovědnost udělat vše proto, abych nedostal branku.
V týdnu jste zvládli další venkovní zápas, když jste porazili Týniště 1:3. Jaký to byl zápas?
Nechci říct, že by to byl až tak jednoduchý zápas, ale určitě jsme měli více ze hry, a to jak na držení míče, tak i šancí. Týniště mělo pár šancí, ze kterých vytěžilo jednu branku jinak bych řekl, že zápas byl až na některé ty šance Týniště v naší režii.
Středeční vložené kolo znamená tři zápasy během jednoho týdne. Je takový zhuštěný program pro brankáře méně fyzicky náročný než pro hráče v poli, nebo je zátěž srovnatelná?
Určitě je to více fyzicky náročné pro hráče z pole, kteří celých devadesát minut musí běhat, a ještě když hrajete třikrát během jednoho týdne za což kluky obdivuji.
Po osmi zápasech je Tatran s osmnácti body druhý. Jak si takové postavení v tabulce užíváte?
Užívám :) Je to velké překvapení na nováčka, jsem za to hrozně rád a přál bych si, aby nám tahle forma vydržela co nejdéle :)
V loňské sezoně jste chytal v B třídě. Pozorujete mezi touto soutěží a A třídou nějaký rozdíl. Jsou v A třídě střelci nebezpečnější?
Rozdíl tu je určitě, soupeři tu jsou kvalitní, což vyplývá i ze hry, která tu je tvrdší a víc se jezdí po zadku :) a o tom svědčí i tabulka, která je hodně vyrovnaná.
Jakým směrem by se podle vašich představ měla nadále ubírat vaše brankářská kariéra?
Rád bych se chtěl dostat s Tatranem co nejdál to půjde.
O víkendu se střetnete s prvním Náchodem. Co od zápasu čekáte a jaký tipujete výsledek?
Tak Náchod si určitě bude chtít přijet pro 3 body a poprat se o ně takže očekávám rychlou a důraznou hru nahoru a dolů a samozřejmě bych chtěl vyhrát a tipuji 2:1 :)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.