ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 4.kolo Liberecký | Česká Lípa | III. třída , 2016-2017

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Pavel Kolda z týmu FK Pertoltice pod Ralskem! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste shrnul váš poslední zápas na Lokotce?
Utkání se odehrálo disciplinovaně z obou stran. Hrál se dobrý fotbal a to utkání se nám líbilo. Vedli jsme 4:0 a pak jsme možná trochu polevili. Soupeř toho využil a skoro nás dohnal. Poté ještě v závěru padla na každé straně jedna branka. Nakonec jsme to ale udrželi a vyhráli. Doufejme, že takhle budeme pokračovat i v dalších zápasech. Fakt je, že nám hodně pomáhá, když se sejdeme, což je změna oproti loňskému roku.
Proč si myslíte, že jste vyhrál právě Vy?
To vůbec nevím. Asi jsem měl většinu šancí, možná jsem i na jeden gól nahrál. Je pravda, že mě kluci po zápase chválili, takže to s tím asi určitě souvisí. Na druhou stranu, jsem byl vybrán s Kvízem, který dal dvě branky, takže jsem si myslel, že zvítězí on, ale ne vždy rozhodují branky, to je jasné. Já jsem ale rád, když se hlavně vyhrává a jestli někdo od nás bude v sestavě kola nebo ne, na to až tak moc nehraji. Hlavní je že to šlape. Pokud budeme i nadále vyhrávat, tak mě sestava kola nezajímá, hlavně ať jsou ty výsledky. Důležitá je v tomhle právě ta parta.
Jak je to vlastně s těmi Vašimi přestupy? V soutěži se mluví o docela vysoké částce, které jste investovali do hráčů, konkrétně se jedná o 120 000,-Kč ...
To už jsme také četli ve výpovědi někoho ze soutěže. Museli jsme se popravdě zasmát, protože to je samozřejmě jinak. Jako každý klub, tak i my jsme udělali nějaké ty hráče. Měli jsme hodně hráčů na hostování a tak podobně, a dost nás promíchal i ten nový přestupový systém, ale na přestup k nám šli jen dva noví hráči. Koupili jsme Lukáše Nedbala z Novin a Davida Řeháka, který působil v Mimoni, ale přišel z Liberce. Oba se jeví jak přínos, což je jedině dobře, navíc jsou to mladí kluci. Jinak třeba takový Jakub Novák z Lípy se také musel koupit, byť za nás hrál i dříve. Abych tedy uvedl na pravou míru tu částku, která koluje v povědomí všech. Za posily jsme rozhodně neutratili žádných 120 000,- Kč. Je to nesmysl. Nejdražší hráč, který k nám přišel, byl právě Kuba Novák z Lípy, který stál zhruba 19 000,- Kč, i proto, že přišel z Krajského přeboru. Poté přišel asi za 16 000,- Kč David Řehák, pak ještě Lukáš Nedbal, ten nám sem přišel za nějakých 6 000,- Kč. Ještě jsem opomněl Vendu Kvíza, který též přišel z Mimoně asi za 12 000,- Kč. Takže když si to spočítáte, určitě to nedá žádné statisíc, naopak nějakých 60 000,- Kč bude asi strop.
Co se týče fotbalových začátků...
Začínal jsem od starších žáků v Mimoni. To se týká hodně hráčů, tehdy toho moc na výběr nebylo. Tam jsem byl až do chlapů, to mě bylo, já nevím, 22 let?! Poté jsme se rozutekli do vesnic, ale zase jsem se poté stěhoval zpět do Mimoně. Bylo to takové střídavé období. Jednou jsem byl dva roky v Mimoni, pak dva roky v Pertolticích, poté zase v Mimoni… Zkrátka kolotoč! Poslední dobou už ale nejsem nejmladší, takže mě zajímá spíše ta parta. Přijít na zápas, odmakat si své, dát si pivečko, sejít se s klukami - to je v současnosti můj důvod, proč vůbec na fotbal chodím.
A jaké má klub ambice pro letošní ročník?
Vzhledem k tomu, že jsme se letos sešli snad v nejlepší sestavě, co v kdy v Pertolticích byla, tak přemýšlíme o nejvyšších příčkách. Určitě bychom chtěli postoupit. Tým na to máme, kluci tu jsou relativně mladí, to jen já jsem takový ten týmový „děděk“, jo a se mnou ještě i Bozadjiev. :-D
Co definuje hru Pertoltic?
Snažíme se hrát kombinačně, nikoli žádnou nakopávanou. Máme na to kluky, kteří jsou dost fotbalový, takže se to snažíme dávat po zemi, nahrát si, zkrátka aby to nějak vypadalo. Chceme, aby se to líbilo lidem, prostě aby to mělo nějakou úroveň.
A vůbec, jaké máte v klubu zázemí?
Zázemí tu máme skvělé. Musíme být vděční hlavně Milanu Stehlíkovi a Michalu Hanlovi, kteří to tu drží v takovém chodu, v jakém to tu je teď. Jak říkám, teď tu máme skvělou partu, takže jdeme jedině nahoru. Utváří se tu i moc pěkná hospoda. Je pravda, že Michal do nás investoval dost peněz, takže za to jsme moc rádi. Hlavně jsme rádi ovšem za to, že to tady teď šlape tak, jak to šlape. Jdeme tedy nahoru, nejen, co se týče okolí, hřiště, ale vůbec celého našeho zázemí.
A vaše pokyny na hřišti?
Pokyny máme jasné. Proměňovat, co nejvíce šancí. My totiž dost šancí spálíme, což je u nás kámen úrazu. Dost poté litujeme, když máme vyložené šance a neproměníme je.
Kde se vůbec pohybujete na hřišti? U nás jste byl zapsán jako záložník...
Ano, jsem sice uveden jako záložník, ale hraji vesměs útok. Když je zapotřebí, tak zahraji i stopera. Nějakou dobu jsem dokonce i chytal, to bylo ale Mimoni. Zkrátka hraji tam, kde je mě potřeba. Záleží na tom, jak mají kluci směnu. Podle toho se před zápasem formuje sestava. Jak ale říkám, spíše hraji v útoku.
Měl jste nějaké nabídky ohledně změny dresu?
Nějaké nabídky jsem poslouchal. V Mimoni se o mě znovu zajímali, protože tam to teď jistým způsobem upadá. Pravda je, že jsem tam absolvoval celou zimní přípravu, ale nakonec jsem se vrátil zpět do Pertoltic.
Závěrem prosím o zhodnocení našeho portálu...
Všichni ho tu sledujeme. Zajímá nás, kdo bude v sestavě kola, sledujeme výsledky, články. Je to super, že se zde dozvíme jaké zápasy se odehráli atd.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.