Půjdeme zápas od zápasu a na jaře se uvidí, na co máme. Říká Muž kola Michal Pešek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, na úvod gratuluji k výhře v naší anketě. Proběhly už nějaké gratulace v okolí a od spoluhráčů? Chtěl byste touto cestou někomu poděkovat?
Několik spoluhráčů se mi ozvalo s gratulací, tímto bych jim chtěl poděkovat za hlasy. Jak znám našeho pokladníka (bohužel i ten se mi ozval) něco mě to bude stát.
O vašem vítězství rozhodl jediný hlas navíc. Ačkoli je vaše příjmení Pešek, tentokrát ho měl spíše váš soupeř v hlasování brankář Trnka z Dubu. Padají v šatně občas narážky na vaše příjmení nebo i na hřišti v rámci hecování?
Pár narážek občas proběhne i ode mě. Nevadí mi to, holt mám Peška. (smích)
Patřil mezi gratulanty i pokladník týmu? Je položka Muž kola hodně ceněná?
Bohužel pro mě, Miloš Schuster se ozval. Psal něco o 150 Kč (zaslechl jsem i 200 Kč), tak uvidíme. Ze Šuďou se nějak domluvím. Přeci jsem o něco starší, tak bych mohl mít nějaké úlevy. (smích)
Jak probíhala v Mladém letní příprava? Doháněla se fyzička nebo jste spíše ladili formu na hřišti s míčem?
U mě žádná letní příprava nebyla. V polovině srpna se mi narodila druhá dcera, tak jsem se snažil zůstat doma s manželkou. Takže z mé strany toho tréninku moc nebylo. Ale spoluhráči se scházeli dvakrát v týdnu a forma se ladila především na hřišti s míčem.
Měli jste za sebou vítěznou premiéru na hřišti Ledenic. O víkendu vás čekalo derby s Novými Hodějovicemi, které byly na nule. Platilo, že derby nemá favorita nebo jste si věřili na tři body více, než kdy jindy?
V tři body jsem věřil, sestavu jsme měli dobrou. I když začátek zápasu tomu nenasvědčoval. První půle vyrovnaná a od druhé jsme podle mě byli lepším týmem.
Vstup do zápasu vyšel lépe hostům, ale váš tým rychle odpověděl a díky hattricku Linharta zápas otočil. Jak jste viděl zápas vy ze hřiště a byl někdo ze soupeřů, kdo vám dělal permanentně problémy?
Pravda vstup do zápasu nám utekl, kdy jsme dostali hned asi ve druhé minutě góla. Cením si toho, že jsme dokázali rychle odpovědět. Pak bylo ještě pár šancí na obou stranách, ale nikdo už do půle neskóroval. Do druhé půle jsme už vstoupili lépe a od začátku už jsme měli mírnou převahu, která se postupem času zvětšovala. Dvěma góly ji potvrdil Tomáš Linhart a završil svůj hattrick. Ze soupeřů jsme upozorňovali na Davida Lojku, který dokáže své šance proměňovat. Naštěstí proti nám vyšel střelecky naprázdno.
S ohlédnutím k loňským ročníkům, vypadá vstup Mladého B do podzimní části, až moc růžově. Většinou máte silnější jaro, dá se usuzovat, že letos bude chtít bojovat o přední umístění hned od startu soutěže?
Uvidíme, zatím jsou za námi dvě kola a máme šest bodů. To jsme někdy mívali po celém podzimu a na jaře jsme vše doháněli. Půjdeme zápas od zápasu a na jaře se uvidí, na co máme.
Kdo bude podle vás patřit v soutěži mezi týmy, které se poperou o postup do Okresního přeboru?
Myslím si, že to bude Římov (na jaře už hrál velmi dobře) a pak Lišov „B“ ve spojení se Štěpánovicemi to bude velmi nepříjemný protivník.
V týmu Mladého jste kapitán, mají k vám spoluhráči, hlavně ti mladší, přirozený respekt? Nebo je třeba občas zvýšit hlas?
Respekt tak to nevím, možná. Zvýšit hlas tak to nechávám na trenérovi Honzovi Friedovi, ten to vidí z lajny nejlíp. I když pár výtek někdy mám, ale to je v zápalu boje. Po zápase si dáme pivo a je vše zapomenuté. (úsměv)
Jaké byly vaše fotbalové začátky?
K fotbalu mě přivedli rodiče a podporovali mě. Dá se říct, že skoro celou svou kariéru jsem v Mladém. Do Mládského dorostu mě přivedl můj bývalý spoluhráč Michal Fleischmann. Teď už kopu v Mladém nějakou dvacátou sezónu. V Mladém to dokopu, dokud mi bude sloužit zdraví a budu platný na hřišti.
Je nějaký fotbalový zážitek, na který nikdy nezapomenete nebo kterého si ceníte?
Zážitek – tak to bude sezona 2004/2005 kdy jsme postoupili do B třídy. Tenkrát jsme měli nejlepší sestavu v okresním přeboru a i následná sezona 2005/2006 v B třídě se povedla.
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Teď na koníčky není moc času, s manželkou máme dvě malé děti. Takže se snažím být hlavně s rodinou. Ale když je volný čas – v létě kolo, inline brusle a v zimě – hokej, lyže.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.