Radek Smejkal v létě sbíral s Medikem tituly v malé kopané

Hráč rezervy Radešínské Svratky Radek Smejkal se stal již potřetí hráčem kola. My jsme ho vyzpovídali a přinášíme rozhovor, doufáme, že ne poslední!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Již potřetí jste se stal hráčem kola, co na to říkáte?
Že budu třikrát hráčem kola mě ani ve snu nenapadlo. Nicméně je to krásný pocit a chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kdo mi dal hlas.
Po skoro dvou měsících znovu začal fotbalový kolotoč, už jste se těšil na první podzimní kolo ?
Ano, fotbal mě velmi baví a ty dva měsíce bez fotbalu byly dlouhé. Čekání jsem si zkracoval malou kopanou kde hraji za Medik a zase jsme byli nejlepší a vyhráli jsme 5 turnajů v řadě..
Stačili jste během této letní pauzy potrénovat?
Příprava začala na začátku července a měli jsme tři tréninky týdně.
S čím jste vstupovali jako tým do nové sezóny?
Do sezony vstupujeme s cílem se zachránit. Minulou sezónu jsme se zachránili až v předposledním zápase a letos by jsme byli rádi, kdybychom měli jistotu mnohem dřív.
V prvním kole vás čekal z Okresního přeboru sestupující Věchnov, jak jste viděl váš úvodní zápas podzimu?
Bylo nám jasné, že kvalita bude na straně soupeře, ale nechtěli jsme jim dát nic zadarmo. V zápase jsme vedli, ale pak přišly dva zbytečně góly do poločasu a soupeř byl na koni.. Poté jsme se snažili hru otevřít a Věchnov se dostával do šancí a ještě dvě proměnil. Navíc jeden pán udělal ze zápasu komedii a dohrávali jsme v 10.
Jak jste viděl váš výkon, trenér Sáblík vás označil jako nejlepšího hráče utkání?
Myslím si, že trenér Sáblík ode mne asi bude něco potřebovat(smích). Nemyslím si, že bych nějak vyčníval. Lepší výkon podle mne vydal Petr Veselý, který hrál skvěle a dál gól, ale jinak Sáblovi děkuju. Rum donesu (smích)
Máte v soutěži oblíbeného soupeře?
Určitě zápas proti Pohledci a každý vyhrocenější zápas. Mám rád tvrdou hru. Nevadí mi když soupeř hraje tvrdě, já mu oplatím stejnou mincí.
Příští kolo jedete do Hamrů B, co čekáte od tohoto zápasu?
Čeká nás další silný soupeř, který v minulé sezoně hrál na špici s Jívovím. Chceme určitě urvat všechny tři body, ale myslím že by byl úspěch odvést si aspoň jeden.
Na koho se budete soustředit v týmu Kladivářů, kdo bude pro vás největší hrozbou?
Hamry mají velmi kvalitní tým a soustředit se na jednoho hráče nemá smysl. Budeme hrát na jednoho hráče a jiní nám dají gól. Musíme hrát na všechny hráče stejně a podat skvělý výkon, abychom odvezli nějaký bod.
Máte s někým z tohoto týmu kamarádské vztahy?
Za Hamry nastupuje bratranec Miloš Smejkal, ale slyšel jsem, že snad už měl ukončit aktivní kariéru, ale o tom se přesvědčíme v neděli. Snad je to pravda, vždy když jsem proti němu hrál, tak nám dal gól.
Máte oblíbené číslo se kterým nastupujete?
Dříve jsem hrál se 4, ale posledních pár let jsem si vydupal, že musím mít 16, jinak nejdu hrát (smích).
Minulou sezónu jste přestoupil do Radešínské Svratky, jste spokojený s tímto krokem?
Přestup si nemohu vynachválit. Je zde skvělá parta, velká účast na trénincích a velká sranda. Jsem tady maximálně spokojený. Navíc zde hraje Antonín Jinek a Zdeněk Starý, kteří se mnou rozdávají radost za Medik a jsou to skvělí kluci.(smích)
Můžete nám prozradit, jestli jste již byl někde na dovolené?
Dovolenou jsem strávil na chatě na Třech Studních a byla to paráda. Pohoda, klid, rodina se mnou. Jen to slunko mohlo svítit trošku víc.
Je nějaké místo, kde byste chtěl strávit dovolenou?
Hodně rád bych se podíval do Skotska, kde mě fascinuje krásná příroda. Druhým místem je Nový Zéland, ale vzhledem ke strachu z létání tenhle sen určitě nevyjde...
Co se vám v poslední době nejvíc podařilo?
Nejvíc se mi povedla dcera Adélka, ze které máme všichni radost.
Kdo nebo co vás nejvíc motivuje při zápase?
Největší motivací mám ve svém vzoru, kterým je Petr Štěpánek. Spolužák ze střední a spoluhráč z malé kopané. Fantastický hokejista a skvělý kamarád. Jednou bych chtěl být jako on, ale sám vím, že toho nikdy nedosáhnou, bohužel.
Sledujete probíhající Olympijské hry v Riu?
Přiznám se, že Olympiádu nesledují. Na chatě jsem nezapnul televizi a byl to krásný klid. Já mám v televizi radši fotbal nebo hokej.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.