Do příští sezony půjdeme s vyššími cíly než je “pouze“ bronzová medaile, říká hráč kola Tomáš Zádilský

Hovězí zakončilo úspěšnou sezonu jednoznačnou výhrou 4:0 nad Prlovem, a tak se umístilo na celkově třetí příčce v tabulce 1.B třídy. V utkání na hřišti Partyzánu se dvakrát trefil útočník Tomáš Zádilský, jenž v naší anketě předstihl Ondřeje Štěpaníka z Vizovic a spoluhráče Marka Koňaříka. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, do naší sestavy kola ses nedostal poprvé, přesto jsi zvítězil až v anketě posledního kola. Věděl jsi o umístění do nejlepší jedenáctky? Co na toto ocenění říkáš?
Ano dozvěděl jsem se o tom z interní komunikace našeho fotbalového oddílu. Samozřejmě jsem rád, že jsem se opět dostal do nejlepší jedenáctky kola.
Do utkání s Prlovem jsi nastoupil v základní sestavě a hned ve 4. minutě jsi otevřel skóre. Zkus nám tuto gólovou situaci popsat.
Konečně se nám podařilo od první minuty vletět na soupeře. A z gólové situace si pamatuju pouze excelentní přihrávku Marti Štrbíka na penaltu a mě stačilo se pouze trefit mezi tři tyče.
Pouhé dvě minuty po Tvém zásahu se prosadil i Martin Štrbík a do poločasu skóre navýšil Tomáš Varaja, ty sám jsi v 52. minutě proměnil pokutový kop a zvýšil na konečných 4:0. Jsi na penalty určený nebo sis věřil nejvíce?
Na penalty chodím rád a pokud se k tomu nikdo nemá, tak si to vezmu.
Jak bys zhodnotil toto na pohled jednoznačné utkání?
Jednoznačné utkání to určitě nebylo. Museli jsme být pořád aktivní, protože Prlov je kvalitní mužstvo, které hrálo ofenzivní fotbal a každou naši chybu mohli trestat gólem. Jinak v tomto utkání se nám hodně dařilo a vyšlo nám skoro vše.
Na podzim jste s Prlovem prohráli na domácí půdě 0:1, tentokrát jste jim to však oplatili a zvítězili velkým rozdílem. Připravili jste se na svého soupeře lépe?
Příprava byla stejná. Jen jsme využili aktuální formy a fotbalové pohody, která aktuálně panuje v naší kabině a výsledek se dostavil.
Hovězí se umístilo na celkové třetí příčce. Panuje v kabině s tímto umístěním spokojenost?
Třetí místo je pěkné. V kabině určitě spokojenost je, ale samozřejmě je pořád co zlepšovat a do příští sezony půjdeme s vyššími cíly než je “pouze“ bronzová medaile :-)
První Kateřinice, ani druhá Valašská Polanka nemá zájem o postup do 1.A třídy, řada je tak na Hovězí. Budete chtít využít této možnosti a zahrát si vyšší soutěž už v příštím ročníku?
Tato otázka je již zodpovězena. V další sezoně vyšší třídu hrát nechceme. Tuto možnost bychom využili jen v případě, že bychom tuto soutěž vyhráli.
Jak bys zhodnotil své výkony v právě skončeném soutěžním ročníku?
S výkony jsem spokojen, ale v příští sezoně bych chtěl odehrát více zápasů než letos.
Nastřílel jsi 6 branek, všechny se Ti povedly dát v jarní části soutěže. Jsi s tímto číslem spokojen?
Ano jsem spokojen, protože jsem v této sezoně hrál pouze posledních šest utkání z důvodu zranění.
Tomáši, řekni nám něco o svých fotbalových začátcích
Fotbal jsem začal hrát na Hovězí již v šesti letech a kromě jednoletého hostování na Vsetíně jsem věrný Hovězí dodnes a věřím tomu, že zde i někdy ukončím svou fotbalovou kariéru.
Kdyby sis mohl vybrat tři hráče, se kterými by sis mohl zahrát, o koho by se jednalo?
Se všemi “vysněnými“ hráči jsem již hrál, nebo aktuálně hraji, takže jsem maximálně spokojen :-)
Míváš předzápasový rituál?
Rituál zatím nemám.
Co děláš ve svém volném čase? Máš ještě nějaký jiný koníček kromě fotbalu?
Volného času moc nemám, ale když už se nějaká chvilka najde, tak si rád zajdu na tenis.
Co říkáš na výkony naší reprezentace na Mistrovství Evropy ve Francii, kde se umístila na posledním místě?
Výkony naší reprezentace mě moc nepřekvapily. Jde vidět, že nyní na evropskou špičku nemáme a je třeba na tom zapracovat.
Typická otázka na konec. Sleduješ náš web www.fotbalunas.cz? Vylepšil bys na něm něco?
Ano, váš web občas sleduji.
Chtěl bys na konec někomu něco vzkázat?
Chtěl bych moc poděkovat své manželce za podporu, bez které to v dnešní době nejde. A samozřejmě i trenérovi Romanu Zámečníkovi, který mi dal šanci v základní sestavě, tak doufám, že jsem ho nezklamal.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.